Palaute Hakemisto Edellinen Seuraava Avoin Linja
 

Avoimelle Linjalle palautetta

Kirjoittaja toimitus

Palkki

  Avoimen Linjan ensimmäinen numero on ulkona ja toista kasataan. Ensimmäinen numero on mielestämme aivan asiallinen, mutta eräs huolestuttava seikka on havaittavissa. Kirjoittaminen on edelleen jäänyt harvojen käsiin. Ensimmäisen numeron jutuista päätoimittajat vastasivat valtaosaltaan. Onneksi shakkituristi piristi kirjoittelua parilla kevyellä jutulla ja hallitseva Suomen mestari lähetti räväkän mielipiteen.

Lähes yhtä huonosti oli laita jo viimeisten paperinumeroiden osalta. Innostus verkkoversiota kohtaan on kuitenkin ollut sellaista, että olisi odottanut suurempaa aktiviteettia erityisesti AL:n vakiokirjoittajien osalta. Ehkä kesälomat veltostuttavat.

Onkin korkea aika hakea uutta verta kirjoittajakuntaan. Toivommekin kenen tahansa, jolla on idea shakkiaiheisesta jutusta ottavan yhteyttä. Jutun ei todellakaan tarvitse olla kovin syvällinen. Esimerkiksi jokin kevyt aihe voisi olla paikallaan, jollaisia on heitelty mm. keskusteluryhmässä sfnet.harrastus.shakki. Jokainen voisi miettiä hetkisen, olisiko hänellä mitään annettavaa tälle julkaisulle. Lyhyen jutun, johon ei liity shakkiasemia, voi erinomaisesti lähettää suoraan vaikka sähköpostin viestinä. Jos taas juttu sisältää pelejä tai asemia, on meillä hyvät välineet esimerkiksi pgn, Chessbase tai Assistant-muotoisten pelien ja kuvioiden esittämiseen www-julkaisuna. Näiltä sivuilta löytyy ohjeet, kuinka juttu voidaan tehdä ja lähettää toimittajille.

Toisen numeron kynnyksellä onkin kutina, että Avoin Linja herättää laajempaa kiinnostusta ja kirjoittajakunta voi uudistua. Se on saanut runsaasti positiivista palautetta sekä suullisesti että sähköpostiviesteinä. Erityisesti Jussi Tellan hyvin aktiivisesti ylläpitämää uutissivua on kehuttu. Näin AL on loistanut alueella, jota etukäteen kukaan ei erityisemmin ajatellut julkaisun tehtäväksi.

Avoin Linja on saanut myös osittain negatiivista palautetta, jota voi lukea seuraavasta mielipiteestä. Tähän toistaiseksi kantaa ottamatta palaamme varmaankin seuraavassa numerossa.

AL on kaikesta huolimatta neuvotellut yhteistyöstä shakkiliiton kanssa. Mikäli shakkiliitto hankkii domain-nimen, on levyn kulma kuulemma avoin myös Avoimelle Linjalle. Domain- nimen etuna on, että vaikka palveluntarjoaja muuttuisi, ei osoite muuttuisi miksikään. Lehden linja ei tästä kytkennästä kuitenkaan muuttuisi miksikään.

Joku saattaa vielä kaivata lehden paperinumeroa 5/97. Tämä on ollut valmiina jo pitkään, mutta monet jutut ovat jo vanhentuneita ja osa niistä esiintyi verkkonumerossa 1/98. On kiinni paperiversion päätoimittajasta, tuleeko tämä koskaan ulos vai ei. Tänne se tulee mitä todennäköisimmin joka tapauksessa, sillä suunnitelmissa on edelleen julkaista suuri osa aiempien numeroiden jutuista. Asiaan kuitenkin on liittynyt sekä "laiskuutta" että teknisiä ongelmia.

Jouni Yrjölä

Palkki