yla
logo
banneri_yla
       Antikvaarinen kirjakauppa Kimmo Välkesalmi
banneri_ala
banneri_oik
ShakkiNet - artikkelit/galleriakulma_ylaSM Tomi Nybäck

Nimi:
Tomi Nybäck

Syntymäaika ja -paikka:
3.4.1985 Järvenpää

Opiskelut ja ammatti:
Opiskelemassa matematiikkaa Helsingin
yliopistossa, shakinpelaaja?!

Perhesuhteet:
-

Shakkisiirtojen oppiminen:
6-vuotiaana

Shakkikerhoon liittyminen:
11-vuotiaana

Nykyinen shakkikerho:
Shakkivelhot

Saavutukset shakissa:
Shakkimestari 15-vuotiaana, KvM 16-vuotiaana, SM 18-vuotiaana.

Paras peli:
Peter Heine Nielseniä vastaan Politiken Cupissa, Tanskassa, tänä kesänä. Sain lähes voitetun aseman normaalisti avauksensa hyvin tuntevaa Nielseniä vastaan jo avauksessa, edun realisointi sujui enemmän tai vähemmän tyylikkäästi.

Makea voitto:
Nopea voitto Meelis Kanepia vastaan tämän kesän Heart of Finland -turnauksessa. Säilytin (muistaakseni jaetun) johdon ja aloin itsekin uskomaan siihen että saattaisin kerrankin pärjätä tässä turnauksessa.

Onnekas voitto:
Pablo Lafuentea vastaan vähän yli kuukausi sitten nuorten MM-kisoissa Kreikassa. Minulla oli täysin voitettu asema, jolloin päätin ruveta hurjastelemaan: uhrasin upseerin ja tein matin. Ei se kuitenkaan tainnut mennä aivan niin kuin elokuvissa. Loppuasemassa, jossa vastustajani salli parin siirron matin nätillä daamin uhrauksella, hän olisi voinut puolustautua, jolloin epäkorrekti hyökkäykseni olisi muuttanut voittoasemani huonoksi asemaksi.

Katkera tappio:
Shahriyar Mamedyarovia vastaan samaisissa nuorten MM-kisoissa. Olin koko pelin ajan ollut huonommalla puolella ja kun vihdoin saavutin tasoituksen, kellossa olikin jo turhan vähän aikaa, jokunen minuutti. Valitsin kahdesta "tasapelin pakottavasta" siirrosta sen väärän ja hävisin nolosti. Se toinen siirto olisi ilmeisesti riittänyt helppoon remiin.

Pahin munaus:
Ernesto Inarkievia vastaan jokunen vuosi sitten nuorten EM-kisoissa Kreikassa. Uhrasin upseerin, josta sain korvaukseksi kolme sotilasta ja mukavan näköisen hyökkäyksen. Laskeskelin jo, että kenetköhän saisin vastaani ykköspöydälle tämän pelin voitettuani. Tietysti hävisin. Jälkeenpäin Fritz näytti minulle vaatimatonta yhdeksän sotilaan etua. Tarkoittanee sitä, että kyseinen peli olisi pitänyt voittaa.

Unohtumaton shakkikokemus:
Bermudan turnaus viime vuonna. Järjestelyt olivat loistavat, eikä hotellissa taikka kyseisen saaren lämpötilassakaan ollut moittimista. Tuskinpa sinne olisin päätynyt ilman shakkiharrastusta.

Arvokkaimmat päänahat:
Peter Heine Nielsen, Baadur Jobava, Rustem Dautov, Darmen Sadvakasov.

Avausvalikoima:
Pyrin pelaamaan avauksen solidisti, mutta jos vastustajani käyttäytyy loukkaavasti eli tekee oudon näköisiä siirtoja, hyökkään yleensä.

Pelityyli:
Intuitiivinen, dynaaminen.

Shakkimotto:
"Jos ei veikkaa, ei voi voittaa." :)

Shakki-idolit:
-

Parhaat saavutukset elämässä:
Eipä tule mieleen muuta hienoa kuin ylioppilaslakki ja SM-titteli juuri nyt.

Muut harrastukset:
Lukeminen, elokuvat.

12.12.2003