yla
logo
banneri_yla
       Antikvaarinen kirjakauppa Kimmo Välkesalmi
banneri_ala
banneri_oik
ShakkiNet - artikkelit/juttunenkulma_ylaCarmen Kass vieraili Suomessa
Viron shakkiliiton presidentti, huippumalli Carmen Kass tuli Suomeen keskiviikkona neuvottelemaan yhteistyöstä Suomen Keskusshakkiliiton kanssa. Kass vieraili Ylen Aamu-TV:ssä ja oli Helsingin Sanomien shakkitoimittaja Eero Raasteen erikoishaastattelussa yhdessä kansanedustaja Erkki Virtasen kanssa. Päivän päätteeksi hän osallistui Eduskunnan shakkikerhon ja Viron shakkiliiton väliseen ystävyysotteluun, jossa voitti ottelunsa kansanedustaja Anne Huotaria vastaan. Paikalla oli useita toimittajia mm. Nelosen ja MTV3:sen uutistoimituksesta.

Neuvotteluissa Viro toivoi pääsevänsä mukaan Pohjoismaiden mestaruusturnauksiin. Asiasta neuvotellaan seuraavan kerran kaikkien Pohjoismaiden kanssa Suomessa järjestettävissä vuoden 2005 PM-kisoissa. Nyt sovittiin mm. Suomen ja Viron välisestä yhteistyöstä nuorten valmennuksessa.

Shakkimaailma on ottanut tyytyväisenä vastaan kauniin ja älykkään Kassin, joka toivoo shakin auttavan virolaisia nuoria alkoholi- ja huumeongelmissa. Kass toivoo saavansa projektiin mukaan myös muita maita ja tarkoituksena on hakea hyvälle asialle taloudellista tukea EU:sta. Suomessa aivojen hyvinvointiin on jo kiinnitetty huomiota Suomen Keskusshakkiliiton, Neurologiasäätiön ja Tomi Nybäckin välisessä Viisas siirto -hankkeessa.

Carmen kertoi viihtyvänsä erinomaisesti shakin parissa ja nauttivansa älyllisestä haasteesta, jonka peli tarjoaa:

- Minulla on ollut etuoikeus tutustua maailman huippushakinpelaajiin. Ihailen heidän taitojaan ja arvostan heidän ajatteluaan muutenkin, totesi Voguen kannessa usein poseerannut ja omaa mallitoimistoa johtava Kass.

Teksti ja kuva: Anna-Mari Hursti

25.11.2004