yla
logo
banneri_yla
       Antikvaarinen kirjakauppa Kimmo Välkesalmi
banneri_ala
banneri_oik
ShakkiNet - artikkelit/juttunenkulma_ylaJorma Kekki suhteellisti rakkauden

Keskiajalla trubaduurit lauloivat runoja rakkaudesta tunnustaen sydämensä syvimmät tunteet kaihoisasti kauniille ja ylhäiselle naiselle. Valitettavasti suuri rakkaus jäi usein täyttymättä ja trubaduurien kohtalona oli riutua rakkaudesta.

Vihdoin 2000-luvulla Jorma Kekki paljastaa rakkauden suhteellisuus-
teorian. Meillä jokaisella on parisielu, jonka voimme löytää, vaikka se vaatisikin äärettömyyden perspektiiviä. Trubaduureista poiketen Kekki uskoo kaiken kaipauksen täyttymykseen.

Kaikilla meillä on välillä ongelmia rakkauden kanssa. Niilläkin, jotka jo elävät oman parisielunsa kanssa. Neuvoa kannattaa kysyä viisaammilta - äiti tietää kaiken ja Molla-Maija eli Molsku loput.

Katso ensin Truman Show -elokuva

Shamaanin kuuluu rohkeasti saada meidät muut ajattelemaan. Hänen pitää uskaltaa sanoa ääneen asioita, joita olemme tottuneet pitämään tabuina. Sen gurumme tekee tyylikkäästi - kääntäen vaikka joka kiven, jos on tarpeen.

Shakin entinen maailmanmestari Bobby Fischer ja Jorma Kekki sairastavat skitsofreniaa omilla tahoillaan ja ihmettelevät USA:n harjoittamaa maailmanpolitiikkaa. Fischer säilyttää asetta tyynynsä alla, mutta Kekillä on kukkakuvioiset tyynyliinat. Entäs sitten?

Amerikkalaiset yrittävät uskotella itselleen, että maailman pahuus sai alkunsa syyskuun yhdennentoista lentokoneiskuista ja että he itse ovat vain viattomia kärsijöitä. Länsimaisia ihmisiä vituttaa, kun he eivät pysty enää perustelemaan itselleen vihaansa ympäristöä kohtaan.

Ei hätää! Hesperiassa saa AIDS-testin ja siellä ymmärretään lintujen sielunelämää. 118-numerotiedustelussa jänis kuittaa kotkan laskeutumisen.

Kyllä - varastit koko shown

Jorma Kekin kynän jälki on persoonallista, postmodernia ja loppuun asti harkittua. Seikkailu korkea- ja populaarikulttuurin välimaastossa on kutkuttava.

Toisessa teoksessaan Kekki on laajentanut tuotantoaan enemmän aforismeista runoihin. Valinta on täyteläinen ja tuo uusia puolia kirjoittajasta esiin.

Tabu tabun tavoin Rakkauden suhteellisuusteoria räjäyttää tajunnan kerta toisensa jälkeen. Tämä kirja on must erityisesti kaikkien luokanopettajien kirjahyllyyn!

Teksti ja kuva: Anna-Mari HurstiRakkauden suhteellisuusteoriaa voi tilata 15 euron hintaan (sisältää postituskulut):

Erkki Kiviniemi
Sanasato Oy
sanasato@kolumbus.fi
gsm 040 565 0017

Teoksen voi myös ostaa suoraan kirjailijalta nimikirjoituksen kera.

02.06.2006