yla
logo
banneri_yla
       Antikvaarinen kirjakauppa Kimmo Välkesalmi
banneri_ala
banneri_oik
ShakkiNet - artikkelit/juttunenkulma_ylaIsänmaan kunniaksi valkovenäläistä sinisellä pillillä

Vallan vastustaminen on seksikästä, mutta ennen kuin siihen ryhtyy, on parempi pelata shakkia ja kasvattaa loputon paineensietokyky. Sitä nimittäin tarvitaan kun tasapeliä ehdotetaan itselleen Jumalalle ja Saatanalle. Neuvottelemista helpottaisi työsuhdekännykkä, mutta keneltä Maanalaisen armeijan ylipäällikkö sen anoo?

Sydämen siirroissa Jorma Kekki pöllyttää lujasti, mutta hyväntahtoisesti kristikansan luutuneita ajattelutapoja. Onko todella niin, että jos palestiinalainen tappaa israelilaisen, kyse on Paholaisen tihutyöstä ja vastaavasti jos israelilainen tappaa palestiinalaisen, se on osa Herran suunnitelmaa?

Osansa ironiasta saavat tuttuun tapaan myös poliittiset vallanpitäjät. Nimittäin tshetsheenimummot kellareissaan ovat toista mieltä Putinin charmista kuin Moskovan missit. Ja kumpi on oikeassa: Sauli Niinistö, jonka mukaan Nato on rauhanjärjestö vai Olli Rehn, jonka mielestä Suomen syyt pysyä Naton ulkopuolella ovat sisäpoliittisia?

Joskus tärkeässä asemassa olevia aikuisia miehiä tarkkaillessa tulee mieleen hiekkalaatikolla nahistelevat pikkupojat. Unohtikohan fyysisesti kova jätkä liittyä painiseuraan tai henkisesti luja tyyppi pelata shakkia?

Onneksi naiset ja Mensan testissä epäonnistuneet voivat aina puolustautua, että tunneäly on tärkeämpää kuin logiikka. Rakkauden alttari on valmis meille kaikille, eikä Luojakaan pysty estämään parisieluja kohtaamasta. Mene ja herätä onnesi!

Sydämen siirtoja jatkaa takuuvarmalla Tabu tabun ja Rakkauden suhteellisuusteorian linjalla. Jos lukuarvoteorian käyttö kirjallisuudessa ja todellisuuden tulkinnassa on vielä epäselvää, niin kolmas kerta toden sanoo. Seiska on kaikkein salatieteellisin numero!

Anna-Mari Hursti, eversti

Anna-Mari = 71 = Supo
Hursti = 95 = Raamattu
Anna-Mari Hursti = 166 = Viswanathan Anand
Eversti Anna-Mari Hursti = 264 = Viiden tähden sekopää (Don Huonot)

Lisätietoa

Sydämen siirtoja -kirjan voi ostaa toimitettuna postin kautta suoraan kotiin Pilot-kustannuksesta. Kirjaa voi myös tiedustella omistuskirjoituksen kera Jorma Kekiltä. Omiin suosikkeihin on must merkata Jorma Kekin internetsivut.14.10.2007