yla
logo
banneri_yla
       Antikvaarinen kirjakauppa Kimmo Välkesalmi
banneri_ala
banneri_oik
ShakkiNet - artikkelit/juttunenkulma_ylaShamaanin Tabu tabu punaisessa yössä

Naistenpäivänä 8.3.2004 Tampereella ravintola Pyynikin portissa, vain kivenheiton matkan päästä Lenin-museosta, vietettiin odotettua juhlaa. Jorma Kekki, maanalaisen armeijan ylipäällikkö, oli kutsunut paikalle kenraalinsa ja everstinsä sekä sukulaisensa ja ystävänsä. Painotuoreen kulttiaforismikirjan Tabu tabu lisäksi tarjolla oli Pirun verta (= punaviiniä) ja Jeesuksen hikeä (= valkoviiniä).

Joskus jumalat pudotetaan jalustaltaan ja sankareista tulee naurettavia – ainakin silloin, kun seitsemäntenä päivänä Jumala loi Patrick Royn ja ikuisuudesta tuli kaikille samanpituinen.

Kunnon karnevaalin on kuitenkin käännettävä kaikki päälaelleen. Ja sitä on matkustaa jonakin päivänä Amerikan Yhdysvaltoihin, mennä elokuviin ja nauraa väärässä kohdassa.

Mutta sekään ei vielä riitä. Elämä vaatii ilkikurisempaa päälle nauramista ja itseironiaa. Kuten seuraavat onnelliset parit: Jeesus Kristus ja Maria Magdaleena, John Kennedy ja Marilyn Monroe sekä Jorma Kekki ja Molla-Maija.

Naurun keskellä voi kuoleman vakava hetki yllättää. Silloin vastataan Supon kellarissa pöytälampun osoittaessa suoraan silmiin kysymykseen mitä sä oikein meinaat skitsofreenisesti: ”Kuka minä?”.

Ja lopuksi shakkiväen on aina muistettava, että turnaukseen on varmempi laittaa jalkoihin Adidakset kuin liian suuret Niket, koska elämässä voi ottaa huonon siirron takaisin, mutta shakissa ei.

ShakkiNet suosittelee vilpittömästi kaikkien Tabu tabu -elämänohjeiden ratkaisemista. Kirjan ostamatta jättäminen tapahtuu oman elämän onnellisuuden kustannuksella, josta ShakkiNet ei vastaa.

Kirjan voi ostaa suoraan taiteilijalta tai sitä voi tilata Sanasato Oy:n kotisivujen tilauslomakkeella sekä sähköpostiosoitteella sanasato@vip.fi. Hinta 10 euroa (+ postimaksut). Sopii myös lahjaksi.


Teksti ja kuvat: Anna-Mari Hursti

12.4.2004


Lue lisää

Jorma Kekin rajatieto on rajatonta
Kadonnutta päärynätötteröä etsimässä