SHAKKIKERHO

Nuoret

(takaisin)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOULUJOUKKUEIDEN SM-KISAT 2002 - Suhmuralle kultaa ja pronssia

Suhmuran nuoret menestyivät loistavasti Tampereella koulujoukkueiden SM-kisoissa. Pyhäselän koulu voitti yläasteiden Suomen mestaruuden ja edustaa Suomea syksyllä PM-kisoissa. Suhmuran ala-aste voitti ala-asteiden sarjassa SM-pronssia.

Edelliset koulujoukkueiden Suomen mestaruudet tulivat Pohjois-Karjalaan 1980-luvulla kiteeläisnuorten tuomina.

Suhmuran menestys on pitkäjänteisen työn tulosta. Eeva Muttonen ja Janne Myller ovat viime vuosina voittaneet henkilökohtaiset SM-mitalit ja nyt tason leveyttä alkaa olla joukkuekisoihinkin. Merkkinä työstä on sekin, että neljä suhmuralaista on hyväksytty ensi kesänä Viroon shakkivalmentaja Kalle Kiikin oppiin. Toinen ryhmä lähtee puolestaan heinäkuussa Tanskaan isoon kansainväliseen kilpailuun.

Yläasteiden mestaruus ratkesi vasta viimeisellä kierroksella. Pyhäselkä oli vasta kolmantena, mutta voitti päätöspelissään johtaneen Korson 3-1. Korso oli yläasteiden ylivoimainen suosikki keskivahvuudellaan 1 584. Pyhäselkä oli tässä vertailussa ennakkoon vasta viidentenä (1 404). Prosentuaalisesti parhaiten pelasivat varapelaaja Pasi Puustinen (3 /3!) ja Janne Tuononen (5,5 /7).Kärkipöydillä myös Janne Myller (4 /7) ja Jukka Suvanto (4,5 /7) pelasivat hyvin. Viides mestari on Henri Huttunen (2 /4).

Ala-asteiden pronssia olivat voittamassa Jari Åke, Kimmo Myller, Karri Myller ja vasta 9-vuotias Heikki Puustinen.

Myös tulevaisuudessa on menestykseen eväitä, sillä ikänsä puolesta mitalijoukkueet säilyvät samoissa sarjoissa ensi vuonnakin.

Lukiosarja: 1) Sotungin lukio, Vantaa 25,0 (E.Liitiäinen, L.Virkamäki, J.Luuppala, K.Lehtonen, A.Porkumaa), 2) Päivölän kansanopisto 19,5, 3) Helsingin matematiikkalukio 19. Yläasteet /16 joukkuetta: 1) Pyhäselän koulu 19 (Janne Myller, Jukka Suvanto, Janne Tuononen, Henri Huttunen, Pasi Puustinen), 2) Espoonlahden yläaste 18,5, 3) Sotungin yläaste 18, 4) Korso I ja Korso III 17,5, 6) Turun Suomalainen yk ja Korso II 16,5.

Ala-asteet /11 joukkuetta: 1) Käppärän ala-aste, Pori 20,5 (M.Viljanen, M.Leppäkoski, J.Mäkinen, P.Hautamäki), 2) Hannunniitun ala-aste, Turku 19,5, 3) Suhmuran ala-aste 18,5, 4) Kaisaniemen ala-aste ja Pähkinärinteen ala-aste 14, .11) Suhmuran ala-aste II 9,5.

 
sivun alkuun