SHAKKIKERHO

Tuloksia

(takaisin tulossivulle)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOUKKUEPIKASHAKIN SM-TURNAUS 2000

Joukkuepikashakin SM-turnaus järjestettiin tänä vuonna Helsingissä Suutarilassa. JoeSK:n pelireissu kohti Helsinkiä alkoi varhain lauantaiaamuna. Mukaan matkalle saatiin myös Kuopiosta edellisenä iltana tulleet tuoreet vahvistukset Mika Karttunen ja Tuomas Nivala. Arvon kuskasi taas kerran porukan turvallisesti perille. Imatralta otettiin kyyiin paitsi makoisa aamupala masuihin, myös 8 ImSh-48:n pelaajaa itäsuomalaisen shakkiyhteistyön merkeissä. Pelimatkan aikana ehdittiinkin keskustelemaan yhteistyön laaentamisesta myös Kaakkois-Suomen puoleen. Raha vaihtoi taas omistajaa perinteikkäässä sököpöydässä.

Lauantain alkuryhmiin saatiin paikalle kaikki JoeSK:n 40 pelaajaa eli 10 joukkueen verran. Kaikkien lähtijöiden mukaanlähtö varmistettiin viimeisen päälle Porin blixteistä saatujen karvaiden kokemusten opettamana.

Omassa alkuryhmässään JoeSK 1 (Salmensuu/Kiik/Karttunen/Pihlajasalo) teki murskaavaa jälkeä menettäen vain 5 pistettä maksimista ja saavutti kaikista alkuryhmistä suurimman pistemäärän (87). Erityismaininnan ansaitsee Mika Karttunen, joka voitti kaikki 23 peliään kolmospöydällä! JoeSK 2 (Jouhki/Lahtinen/Behm/Saastamoinen) sinnitteli omassa alkuryhmässään kolmen parhaan joukkueen tuntumassa, mutta lopulta jäi niukasti M-ryhmän ulkopuolelle neljännellä sijalla. Jukka Behm oli kolmospöydällä ryhmänsä 3. paras ja JoeSK:oon KSY:stä siirtynyt Markku Lahtinen kakkospöydällä jaetulla 3. tilalla.

JoeSK 3 (M.Turunen/Nivala/Arppi/Sieviläinen) jäi vain pisteen päähän 1. sijoitusryhmästä sijoittuen ryhmässään 7. sijalle. JoeSK:n uusin vahvistus Tuomas Nivala oli kakkospöydällään 3. paras. JoeSK 4 (Räty/Kainulainen/Mart-tila/Juurikainen) sijoittui ryhmässään 14. sijalle. Marko Marttila oli kolmospöydällä ryhmänsä 9. paras.

JoeSK 5 (Laukkanen/Juntunen/Niemelä/Honkanen) ylsi omassa alkuryhmässään 15. sijalle varmistaen näin 4. si-joitusryhmän paikan. Reijo Juntunen oli kakkospöydällä jaetulla 10. sijalla. JoeSK 6 (Nygren/Riikonen/Mylly-nen/Toivanen) jäi vain 0,5 pisteen päähän 4. sijoitusryhmästä ollen omassa ryhmässään 16. sijalla. Jari Toivanen oli neljännellä pöydällä 11. sijalla.

JoeSK 7 (Munne/Palosuo/Penttinen/Loimusalo) sijoittui ryhmässään 20. sijalle. JoeSK 8 (Piironen/Kettunen/Asti-kainen/Heino) oli niinikään 20. sijalla omassa alkuryhmässään. JoeSK 9 (Ma.Pietarinen/Varis/Mi.Pietarinen/Happonen) sijoittui 22. tilalle omassa alkuryhmässään. JoeSK 10 (Koivurinne/Pelkonen/Eskelinen/Heliövaara) pelasi samas-sa alkuryhmässä kuin JoeSK 7 ja sijoittui 22. tilalle.

Alkuryhmien jälkeen Hiivacupin jatkokierroksille selvinneet jatkoivat vielä pelaamistaan lauantaiehtoona. Hiiva-cupisssa JoeSK:n menestys oli hieno: Yrjö M. Jouhki oli kolmas ja Tuomas Nivala ja Kalle Kiik puolivälierissä. Hiivacupin voitti nuori latvialainen Arturs Neiksans, joka finaalissa voitti venäläisen Jevgeni Solozhenkinin.

Yö ei ollut aiheuttanut miestappioita JoeSK:n joukkueissa, vaan kaikki 10 joukkuetta lähtivät täysilukuisina pelaamaan omissa sijoitusryhmissään. M-finaalissa JoeSK 1 taisteli Garde 1:n ja Garde 3:n kanssa kärkipaikoista. Vertailua vaikeutti vapaakierroksen eriaikainen vaikuttaminen kokonaispistemäärään. JoeSK 1 voitti keskinäisissä otteluissa sekä Garde 1:n ja Garde 3:n, mutta kompastui TuTS 1:een ja menetti kullan. Garde 3 yllätti ottamalla kultaa, ja Garde 1 kiilasi hopealle. JoeSK 1 nousi kuitenkin hienosti pronssipallille. Se oli JoeSK:n historian ensimmäinen mitali JSM-Blixteissä ja hieno jatko JoeSK:n monen vuoden hilautumiselle kohti kärkeä.

Palkintojen jaon yhteydessä oli pääteltävissä sekä taputuksista että yleisön joukosta kuuluneiden huutojen perusteella, että Garden menettely joukkueidensa kokoamisessa ei muita miellyttänyt ja että moni muukin kuin JoeSK:n väreissä pelannut olisi nähnyt mieluummin JoeSK:n voittavan, mutta silti kaikki kunnia Garden joukkueille.

JoeSK 1:ssä pöytäpalkintoihin ylsivät hienosti Mika Kart-tunen ja paluun kilpalaudoille tehnyt Antti Pihlajasalo. Karttunen jakoi kolmospöydän pöytäpalkintoa Garden 1:n Jussi Tellan kanssa ja Pihlajasalo oli neljännen pöydän kiistaton ykkönen. Kalle Kiik jakoi kakkospöydällä toisen sijan ja Olli Salmensuu oli kivikovalla ykköspöydällä 11.

JoeSK 2 sijoittui 1. sijoitusryhmässä (sijat 28-54) hienosti toiseksi. Jukka Behm oli kolmospöydällä paras, Yrjö M. Jouhki jakoi ykköspöydällä toista sijaa, Aarne Saastamoinen puolestaan jakoi nelospöydällä viidettä sijaa ja Markku Lahtinen kakkospöydällä vastaavasti 10. sijaa.

JoeSK 3 pelasi 2. sijoitusryhmässä (sijat 55-81) 7. sijalle. Tuomas Nivala tykitti itsensä kakkospöytänsä ykköseksi. Tuomo Sieviläinen puolestaan jakoi nelospöydällä 4. sijaa. JoeSK 4 ylsi 4. sijoitusryhmässä (109-135) toiseksi. Toisella pöydällä Tuomo Kainulainen jakoi 1. sijan, Mar-ko Marttila sijoittui kolmospöydällä 3. sijalle ja Juha-Matti Juurikainen nelospöydällä jaetulle 4. sijalle. JoeSK 5 oli samassa 4. sijoitusryhmässä 27.

JoeSK 6 shakkasi 5. sijoitusryhmässä (136-162) 20. sijalle. JoeSK 8 pelasi puolestaan 6. sijoitusryhmässä (163-180) 8. sijalle ja samassa ryhmässä JoeSK 7 vastaavasti 17. sijalle. JoeSK 9 sijoittui 7. sijoitusryhmässä (181-198) 8. sijalle ja JoeSK 10 puolestaan 10. sijalle.

Paluumatka sujui myös mukavasti, vaikka kello tikitti jo maanantain puolella, kun päästiin takaisin Joensuuhun.

 
sivun alkuun