Linna  kirjeshakin suurmestariksi  (katso kuvat valokuvasivuilta)

GM  ASKO LINNA neljäs kirjeshakin   XVII MM-finaalissa.

Kokkolan Terveyskeskusjohtajana toimiva Asko Linna  aloitti kirjeshakin 1988 nonstop turnauksilla ja eteni nopeasti mestariluokkaan .Hän on kaksinkertainen suomenmestari vuosilta 1993 ja 1995 .(aina kun on osallistunut)
Menestykset Suomessa oikeuttivat jo XXI -MM semifinaaliin jonka Linna voitti v.1998 korottuen samalla kirjeshakin kansainväliseksi mestariksi (KKvM)  ja  se taas mahdollisti osallistumisen v. 1999 alkaneeseen XXI-MM ¾ finaaliin ,tuloksena jälleen ryhmävoitto ja ensimmäinen suurmestari tulos , näin aukeni paikka MM-finaaliin joka alkoi maaliskuussa 2002. Senior International Master (SIM) arvon Asko sai 2003.Erittäin tasaisessa MM-finaalissa (GM raja 9,5 pistettä) Asko oli 10 pisteellään  siis 4:s , ½ pistettä voittajasta ja tämä oli toinen suurmestarin arvoon vaadittu  tulos.

2006 alkaneessa XVII-Olympia turnauksessa  Linna pelaa  Suomen joukkueen ykköspöydällä.

Asko on erittäin vaikea voitettava. Nyt meneillään  olevassa Ruotsi -Suomi maaottelussa Stellan Brynell tosin onnistui voittamaan toisessa pelissä , sitä edellisen  häviöpelin  Asko koki  vuonna 1993 voittamassaan SM- mestaruus turnauksessa.

 

XVII-MM  Finaali Tulokset       Linnan pelit tässä

XIX-MM 3/4 Finaali ryhmä 1 Tulokset

XXI-MM Semifinaali ryhmä 12 Tulokset