Tuloksia / 2007


Mikkelin Shakkikerho lohkokakkoseksi 2.divisioonassa
Seurajoukkueiden SM-sarjan kakkosdivisioonan lohko 8 ottelut pelattiin Mikkelin Lyseolla 3.-04.11. Kilpailu lohkovoitosta oli huippujännittävä ja ratkesi vasta viimeisellä kierroksella Kuopion SY:n ja Mikkelin SK:n välisessä ottelussa. Tilanne ennen viimeistä kierrosta:
KSY 6 (9-2), JoeSK II 4 (8-2), MikkSK 4 (4-2), JoeSK III 0 (1-9), ImSh-48 0 (1-11)

Viimeisellä kierroksella Mikkeli kuitenkin kariutti Kuopion haaveet lohkovoitosta ja mahdollisesta noususta ykköseen hävittyään mikkeliläisille murskaavasti 0-3. Mikkeliläisten sankareiksi nousivat kakkospöydällä Jari Ihonen, joka kukisti taitavasti sommitellen Kari Kinnusen, kolmospöydällä Tauno Pääkkönen voitti Douglas Bjarnemarkin hienolla vapaasotilaan läpimurrolla ja viitospöydälle varapelaajaksi viime hetkellä hälytetty Pentti Ihonen kukisti lähes 200 pistettä vahvemman Rolf Runosen vajaa minuuttia ennen peliaikojen loppumista. Ykkösellä Juha Väkimies pelasi tasan Pedri Houtsosen kanssa ja Risto Vallenius Kari Jauhiaista vastaan. Joensuun SK II nousi mikkeliläisten voiton myötä lohkovoittajaksi paremmalla pelipistevertailulla kuin samat joukkuepisteet saaneet Mikkelin Sk ja KSY. Joensuulla on mahdollisuus karsintojen kautta nousta ykkösdivisioonaan. Imatra putoaa kolmoseen.

Seurajoukkueiden SM-kilpailu 2007-2008 
2 divisioona lohko 8 
Lohko pelattiin Mikkelin Lyseolla 3-4. 11. 2007

Kierros 1
JoeSK 2 - JoeSK 3  5-0 ( etukäteen Joensuussa)
Arppi Heikki     - Turunen Tuomo    1-0 
Tuononen Janne    - Niemelä Risto    1-0
Juurikainen Juha-M  - Räty Risto      1-0
Mustonen Tapani   - Parkkonen Joni    1-0
Jönhede Marko    - Eskelinen Kari   1-0

MikkSK - ImSh-48   3-0
Väkimies Juha    - Räty Sampo       ½-½
Ihonen Jari     - Vuojolainen Kari    1-0
Hämäläinen Jussi   - Lind Nino       1-0
Pääkkönen Tauno   - Jordan Juha      ½-½
Vallenius Risto   - Tiilikainen Antti   1-0

Kierros 2
ImSh-48 - KSY   0-4
Räty Sampo      - Houtsonen Pedri    0-1
Vuojolainen Kari   - Kinnunen Markku    0-1
Lind Nino      - Bjarnemark Douglas  0-1
Jordan Juha     - Jauhiainen Kari    ½-½
Tiilikainen Antti  - Runonen Rolf     0-1

JoeSK 3 - MikkSK   0-1
Mustonen Tapani   - Väkimies Juha      ½-½
Nygren Taisto    - Ihonen Jari       ½-½
Niemelä Risto    - Hämäläinen Jussi    ½-½
Räty Risto      - Pääkkönen Tauno     ½-½
Paulasto Tuomo    - Vallenius Risto     0-1

Kierros 3
KSY - JoeSK 3  3-1
Houtsonen Pedri   -  Mustonen Tapani    1-0
Kinnunen Markku   -  Nygren Taisto     ½-½
Bjarnemark Douglas  -  Niemelä Risto     1-0
Jauhiainen Kari   -  Räty Risto      1-0
Runonen Rolf     -  Paulasto Tuomo    0-1


MikkSK - JoeSK 2  1-2
Väkimies Juha    -  Porrasmaa Timo      ½-½
Ihonen Jari     -  Arppi Heikki       1-0
Hämäläinen Jussi   -  Tuononen Janne      0-1
Pääkkönen Tauno   -  Juurikainen Juha-M    0-1
Vallenius Risto   -  Jönhede Marko       ½-½

Kierros 4 
JoeSK 2 - KSY   2-3
Porrasmaa Timo    -  Houtsonen Pedri    0-1
Arppi Heikki     -  Kinnunen Markku    0-1
Tuononen Janne    -  Bjarnemark Douglas   1-0
Juurikainen Juha-M  -  Jauhiainen Kari    1-0
Jönhede Marko    -  Runonen Rolf      0-1

JoeSK 3 - ImSh-48   4-1
Mustonen Tapani   -  Räty Sampo       1-0
Nygren Taisto    -  Vuojolainen Kari    1-0
Niemelä Risto    -  Lind Nino       1-0
Räty Risto      -  Jordan Juha      1-0
Paulasto Tuomo    -  Tiilikainen Antti   0-1

Kierros 5
ImSh-48 - JoeSK 2  0-3
Räty Sampo      - Porrasmaa Timo      ½-½
Vuojolainen Kari   - Arppi Heikki       ½-½
Lind Nino      - Tuononen Janne      0-1
Jordan Juha     - Juurikainen Juha-M    0-1
Tiilikainen Antti  - Jönhede Marko       0-1

KSY - MikkSK   0-3
Houtsonen Pedri   -  Väkimies Juha      ½-½
Kinnunen Markku   -  Ihonen Jari       0-1
Bjarnemark Douglas  -  Pääkkönen Tauno     0-1
Jauhiainen Kari   -  Vallenius Risto     ½-½
Runonen Rolf     -  Ihonen Pentti      0-1

Lopputilanne:
JoeSK 2    4  3 0 1  12 - 4  6 
MikkSK    4  3 0 1   8 - 2  6 
KSY      4  3 0 1  10 - 6  6 
JoeSK 3    4  1 0 3   5 - 10  2 
ImSh-48    4  0 0 4   1 - 14  0 Risto Nokka ja Pentti Kärkkäinen voittivat ylivoimaisesti kesän 2007 pikashakkisarjan
11 osakilpailua käsittänyt pikashakkisarja alkoi 5.06 ja päättyi 6.08.
Lopputuloksiin laskettiin 7 parasta tulosta. 23.07 pelattu osakilpailu oli samalla Mikkelin mestaruusturnaus.

A-ryhmän voitti ylivoimaisesti Risto Nokka, joka jo kilpailun puolessa välissä oli karannut muilta. Hänen parhaiden tulostensa voittoprosenttien keskiarvo oli 92,0.
Kakkospalkinnosta sen sijaan syntyi kova kamppailu Timo Aallon ja Jussi Hämäläisen välillä. Ratkaisu jäikin viimeiseen osakilpailuun. Hämäläinen löi siinä Aallon puolella pisteellä, mutta tämän ohittamiseen lopputuloksissa se ei riittänyt - siihen olisi pitänyt saada kaksi pistettä enemmän. Aalto oli toinen 75,7 prosentin voittotuloksella ja Hämäläinen jäi kolmanneksi 74 prosentin tuloksella.

B-ryhmän ylivoimainen ykkönen oli Pentti Kärkkäinen. Voittotulos 79,6 prosenttia. Yllätys oli Anssi Rahikaisen sijoittuminen toiseksi 72,3 prosentin tuloksella. Kolmanneksi tulleella Martti Kokotilla oli vain kuusi kilpailua lopputuloksissa (keskiarvo74,8 %) ja hän olisikin haastanut Rahikaisen kakkospalkinnosta, jos olisi osallistunut vähintään seitsemään kilpailuun.

tulokset


Mikkelin Shakkikerho jälleen SM-finaalin mestaruusryhmässä
Vammalassa 4.- 05.08 pelatussa joukkuepikashakin SM-kilpailuun osallistui 178 nelihenkistä joukkuetta. Mikkelin Shakkikerhosta oli mukana kolme joukkuetta. Mestaruuden puolustaja helsinkiläinen Velhot uusi mestaruutensa. Tammer-Shakki sai hopeaa ja viime vuoden nelonen, Turun TS pronssia.

Mikkelin Shakkikerhon ykkösjoukkue Risto Nokka, Petri Jäntti, Timo Aalto ja Jussi Hämäläinen oli alkukilpailujen H-ryhmässä kolmas ja sai mestaruusryhmäpaikan kuten vuosi sitten.
Finaalissa vastus oli tietenkin huippukova ja joukkue oli lopputuloksissa viimeinen.

Kakkosjoukkue Jari Ihonen, Timo Karstu, Mikko Orpana ja Juha Väkimies oli alkukilpailussa B-ryhmässä 7:s ja loppukilpailussa toisessa sijoitusryhmässä 13:s.

Kolmosjoukkue Tauno Pääkkönen, Seppo Vartiainen, Jussi Marttinen ja Pentti Kärkkäinen oli alkukilpailun G-ryhmässä 14:s ja loppukilpailussa neljännessä sijoitusryhmässä 16:s.
Täydelliset tulokset
Petri Jäntille Mikkelin mestaruus pikashakissa
Mikkelin mestaruuskilpailusta pikashakissa tuli kerhon parhaiden pelaajien kesken juuri niin huippujännittävä ja tasaväkinen kamppailu kuin ennakolta odotettiinkin. Viiden kierroksen jälkeen Petri Jäntti oli kärjessä 9,5 pisteellä. Pisteen päässä hänestä oli mestaruuden puolustaja Jari Ihonen. Risto Nokka oli jäänyt kaksi pistettä, Timo Aalto, Timo Karstu, Timo Porrasmaa kolme ja Jussi Hämäläinen neljä pistettä.
Ennen viimeistä kierrosta tilanne tasoittui huippujännittäväksi. Nokka oli johdossa 16 pisteellä. Jäntti ja Ihonen olivat hänestä puolen pisteen päässä. Aallolla oli 14,5 pistettä. Kaikilla näillä oli vielä mahdollisuudet mestaruuteen. Aallolla tosin vain siinä tapauksessa, että muut olisivat hävinneet tai pelanneet tasan.
Viimeisellä kierroksella Jäntti onnistui kuitenkin pitämään muut takanaan. Hän otti joensuulaiselta shakkimestarilta Porrasmaalta täydet kaksi pistettä ja voitti mestaruuden 17,5 pisteellä.
Ihonen menetettyä puoli pistettä Nokalle hän sai 17 pisteellä hopeaa. Nokka puolestaan putosi 16,5 pisteellä pronssille menetettyään 1,5 pistettä Ihoselle. Mestaruudesta hän jäi pisteen ja hopeasta 0,5 pistettä. Aalto otti viimeisellä kierroksella 1,5 pistettä Jussi Marttiselta, mutta se ei riittänyt mitaleihin ja hän oli 16 pisteellä neljäs. Varmassa pikashakkikunnossa tähän asti ollut Hämäläinen ei nyt ollut parhaassa pelivireessä. Lopputuloksissa hän oli viides ja hävisi voittajalle 4,5 pistettä.

Mestaruuden nyt ensimmäistä kertaa voittanut mestariehdokas Petri Jäntti on 30-vuotias Varkaudessa asuva tradenomi. Aikaisemmin hän edusti Pieksämäen Shakkikerhoa, mutta liittyi Mikkelin Shakkikerhoon opiskeluaikanaan Mikkelin Ammattikorkeakoulussa.
Hopeamitalisti Jari Ihonen, 35, on mestariehdokas. Aloitti kilpailemisen jo 13-vuotiaana Mikkelin Shakkikerhossa. Hän on diplomi-insinööri ja tutkijana VTT:llä. Väitteli tekniikan tohtoriksi Tukholman Teknillisessä korkeakoulussa 2003. Asuu Helsingissä. Hän sijoittui nuorten SM-kilpailuissa 1988 neljänneksi samalla tuloksella voittajan kanssa ja sai 1990 SM-pronssia 20-vuotiaiden sarjassa. Mikkelin mestaruuden klassisessa shakissa hän voitti 1990-91 ja pikashakin mestaruuden viime vuonna.
Pronssimitalisti Risto Nokka, 41, on Mikkelissä asuva datanomi. Liittyi Mikkelin Shakkikerhoon 14-vuotiaana. Kansallisen shakkimestarin arvon hän sai 1986. Kansainvälinen shakkiliitto myönsi hänelle 2001 FIDE-mestarin arvon ja diplomin. Klassisessa shakissa hänellä on Mikkelin ja Kaakkois-Suomen mestaruus vuodelta 1984. Pikashakissa hänellä on 7 Mikkelin mestaruutta.

B-mestaruudesta jouduttiin pelaamaan uusinta Martti Kokotin ja Pentti Kärkkäisen kesken. Kokotti voitti sen pistein 1,5 - 0,5. Pentti Rytkönen pelasi elämänsä parhaimman pikashakin turnaustuloksen ja sai pronssia.
Parhaiden tulokset:
Mestaruusryhmä:
1) Petri Jäntti 17,5 (22,0) 2) Jari Ihonen 17,0 3) Risto Nokka 16,5 4) Timo Aalto 16,0 5) Jussi Hämäläinen 13,0 6) Timo Porrasmaa 11,0 7) Seppo Vartiainen 10,0
B-ryhmä:
1) Martti Kokotti 13,0 2) Pentti Kärkkäinen 13,0 3) Pentti Rytkönen 11,5 4) Timo Hirvonen 11,0 5) Leo Havukainen 7,0

Petri Jäntti vei ensimmäisen kerran pikashakin Mikkelin mestaruuden.


Pohjois-Kymi mestari - Mikkelille hopeaa joukkuepikashakissa
Kaksitoista joukkuetta kamppaili lauantaina 31.03 Mikkelin Lyseolla Kaakkois-Suomen shakkipiirin avoimesta joukkuepikashakin mestaruudesta.
Pohjois-Kymen Shakki Kuusankoskelta oli kovatasoisen kamppailun paras ja voitti mestaruuden joukkueella Jukka Puranen, Jani Väkevä, Mauri Lehtosaari ja Jyrki Raki.
Mikkelin Shakkikerhon ykkösjoukkue Risto Nokka, Petri Jäntti, Jussi Hämäläinen ja Juha Väkimies sai hopeaa jääden seitsemän pistettä voittajasta.
Pronssia saanut Lappeenrannan Shakkikerhon joukkue Juha Kemppinen, Tuomo Niemelä, Klaus Hirvonen ja Marko Korhonen jäivät Mikkelistä 4,5 pistettä. Pohjois-Kymi ja Mikkeli hävisivät vain yhden ottelun, senkin keskinäisissä peleissään. Ensimmäisellä puoliskolla Pohjois-Kymi kukisti Mikkelin 2,5-1,5, toisella puoliskolla Mikkeli puolestaan päihitti kuusankoskelaiset lukemin 3-1.
Mikkelin Shakkikerhon kakkosjoukkue Seppo Vartiainen, Jouko Oikkonen, Jussi Marttinen ja Pentti Kärkkäinen oli kahdeksas. Pöytäpalkinnot jaettiin tasan Pohjois-Kymen ja Mikkelin kesken. Ykköspöydän palkinnon sai Pohjois-Kymen Jukka Puranen (20½ pistettä), kakkospöydän Mikkelin Petri Jäntti (19½), kolmospöydän Mikkelin Jussi Hämäläinen (20½) ja nelospöydän Pohjois-Kymen Jyrki Raki (20,0).
Tulokset:
1) Pohjois-Kymen Shakki 77,5 (Puranen 20,5, Väkevä 18,0, Lehtosaari 19, Raki 20,0)
2) Mikkelin Shakkikerho I 70,5 (Nokka 17,5, Jäntti 19,5, Hämäläinen 19,0, Väkimies 13,0)
3) Lappeenrannan SK 66,0 (Kemppinen 15,5, Niemelä 17,5, Hirvonen 17,0, Korhonen 16,0)
4) Lahden Shakki I 57,5
5) Karhulan TS 44,5
6) Lahden Shakki II 43,5
7) Imatran Sh-48 I 39,5
8) Mikkelin SK II 34,5 (Vartiainen 8,5, Oikkonen 8,5, Marttinen 6,5, Kärkkäinen 11,0)
9) Shakkiympyrät I 26,5
10) Lahden Shakki III 26,5
11) Imatran Sh-48 II 24,0
12) Shakkiympyrät II 17,5

täydelliset tulokset


Mikkelin Shakkikerho voitti Kaakkois-Suomen shakkipiirin vuoden 2006 toimintakilpailun ja sai nyt ensimmäistä kertaa haltuunsa kilpailtavana olevan komean Kaakonmaljan. Aikaisemmin siihen ovat nimensä kaiverruttaneet Imatran Shakki-48 kerran, Karhulan TS kahdesti ja Shakkiympyrät Haminasta kaksi kertaa.
Tulokset:
MikkSK 177
KarhTS 156
ImSH-48 145
PoKS 77
SHYM 76
LprSK 68

Kaakkois-Suomen Shakkipiirin hallitus on myöntänyt Mikkelin Shakkikerhon puheenjohtajalle Aimo Mäenpäälle vuoden 2006 Shakki-Oscarin tunnustuksena 30-vuotisesta ansiokkaasta ja merkittävästä shakkitoiminnasta Mikkelin Shakkikerhossa sekä shakin tunnetuksi tekemisestä Mikkelissä ja lähiympäristössä kirjoittamillaan Länsi-Savon shakkipalstoilla sekä Mikkelin Shakkikerhon 50- ja 60-vuotishistoriikeilla. Mäenpää on saanut aikaisemmin myös vuoden 1997 Shakki-Oscarin. Palkinnot luovutti mestaruuskilpailujen yhteydessä shakkipiirin hallituksen puolesta Pohjois-Kymen Shakin puheenjohtaja Jani Väkevä.

Mikkelin Shakkikerho voitti vuoden 2006 Kaakkois-Suomen shakkipiirin Kaakonmalja-kilpailun. Pokaalin luovutti Mikkelin Shakkikerhon puheenjohtajalle Aimo Mäenpäälle piirin hallituksen puolesta Jani Väkevä.

Mikkelin SK:n puheenjohtaja Aimo Mäenpää sai Kaakkois-Suomen shakkipiirin vuoden 2006 Shakki-Oscarin. Luovuttajana hallituksen varapuheenjohtaja Jani Väkevä.

Vuoden 2007 joukkuepikashakin mitalijoukkueet. Vasemmalta Mikkelin Sk ( kuvasta puuttuu Petri Jäntti), Pohjois-Kymen Shakki ja Lappeenrannan SK

Vuoden 2007 joukkuepikashakin Kaakkois-Suomen mestari Pohjois-Kymen Shakki. Vasemmalta Jani Väkevä, Mauri Lehtosaari Jukka Puranen ja Jyrki Raki.


Tampere voitti Mikkelin ykkösen nousukarsinnassa
Tamperelainen Tammer-Shakki 3 tyrmäsi Mikkelin Shakkikerhon nousuhaaveet ykkösdivisioonaan voittamalla viime lauantaina Mikkelissä pelatun nousukarsinnan pistein 2-1. Mikkeliläiset pelasivat ottelussa varamiehisenä. Ainoastaan Petri Jäntti oli vakiokokoonpanosta mukana. Tamperelaisillakin oli täysin varamiehinen joukkue.

Mikkeliläisistä vain Harri Manninen voitti vastustajansa. Petri Jäntti ja Risto Vallenius pelasivat tasan. Jussi Hämäläinen ja Henri Mynttinen hävisivät. Eniten jossiteltavaa jäi Hämäläiselle. Hän voitti mustan eristetyn sotilaan h-linjalla, mutta jatkossa yksi siirto liian myöhään tehty läpimurtoyritys f-sotilaalla epäonnistui. Valkean sotilasasemaa heikensivät myös kaksoissotilaat b2:ssa ja b4:ssa.

Tulokset:
Petri Jäntti - Petri Pietarinen     ½-½ 
Jussi Hämäläinen - Jukka Harju      0-1
Harri Manninen - Jaakko Mäntyniemi    1-0
Risto Vallenius - Jarmo Terho      ½-½
Henri Mynttinen - Pekka Köykkä      0-1

Hämäläinen - Harju

Yllä olevan kuvion asemassa peli jatkui 33.Kf3? Lh2 34.f5 exf5 35.Kg2 Lxe5 36.dxe5 fxg4 37. Rxd5+ Ke6 38.Rc7+ Kxe5 39.Rxa6 Kf4 ja musta voitti 50.siirrossa (0-1).
Sen sijaan 33.f5! exf5 34.Rxd5+ Kd8 35.Lh3 Kd8 36.Lg2 olisi Fritz 8:n mukaan johtanut valkean selvään etuun +-1.76.

Risto Vallenius voitti talviturnauksen
Mikkelin Shakkikerhon talviturnauksen voitto ratkaistiin Risto Valleniuksen ja Olavi Lindroosin kesken viimeisellä kierroksella.
Valleniuksella oli puolen pisteen johto Lindroosiin ja hänelle riitti tasapelikin turnausvoittoon. Häviö oli kuitenkin hiuskarvan varassa, mutta Lindroosin lopussa tekemien virheiden avustamana ja omalla tarkalla pelillä peli lopuksi päättyi tasan siirtojen toistolla.

Seuraavat viisi sijaa sijat ratkaistiin vastusvertailulla. Jussi Hämäläinen oli toinen, kolmas oli Jussi Marttinen, joka vasta toisessa vertailussa löi 0,5 pisteellä Henri Mynttisen ja jätti tämän neljänneksi. Viides oli Martti Kokotti ja kuudes kilpailun suurin yllättäjä Olavi Lindroos.

Parhaiden tulokset:
1) Risto Vallenius 4,5 (6,0) 2) Jussi Hämäläinen 4,0 (vert. 21,0) 3) Jussi Marttinen 4,0 (19,5 +11,50) 4) Henri Mynttinen 4,0 (19,5+10,75) 5) Martti Kokotti 4 (18,0) 6) Olavi Lindroos 4,0 (14,5)

Vallenius ei hävinnyt yhtään peliä. Näyttävimmän voittonsa hän sai kakkossijoitetusta Tauno Pääkkösestä.
Vallenius - Pääkkönen

PGN-muotoMikkelin Shakkikerho ykkösen nousukarsintaan
Mikkelin Shakkikerho varmisti lopullisesti kakkosdivisioonan lohkovoiton ja pääsynsä ykkösdivisioonaan nousukarsintaan, vaikka hävisikin vahvasti varamiehisenä viimeisen kierroksen vierasottelussa Hyvinkään Shakkikerholle 0-2. Kärkipöydillä Juha Väkimies ja Jari Ihonen pelasivat tasan. Kolmos- ja nelospöydillä Tauno Pääkkönen ja Risto Vallenius hävisivät. Viitospöydällä 15-vuotias Henri Mynttinen sen sijaan ilahdutti pelaamalla tasan lähes 200 pistettä vahvemman vastustajansa kanssa.

Tulokset:
Hyvinkään SK  2  –  Mikkelin SK    0
Seppo Pukkinen ½  –  Juha Väkimies   ½
Kari Ailama   ½  –  Jari Ihonen     ½  
Ilkka Salmi   1  -  Tauno Pääkkönen   0  
Juha Piho    1  –  Risto Vallenius  0
Mika Niemelä  ½  -  Henri Mynttinen   ½
Lohkon muut ottelut: SHYM-LahS 0-4 , JoeSK 3 –ImSh-48 1-0. 

2 divisioona lohko 7

MikkSK    5  3 1 1  12 - 6  7 
LahS     5  3 1 1  12 - 8  7 
HyvSK    5  2 2 1  9 - 7   6 
ImSh-48   5  1 2 2  9 - 9   4 
JoeSK 3   5  1 1 3  6 - 9   3 
SHYM     5  1 1 3  4 - 13  3 
Shakkiympyrät putoaa kolmoseen. 
Kakkosen lohkovoittajista nousevat ykköseen suoraan Raahen Linnoitus, Käpylän Shakkikerho, Rikospoliisien Shakkikerho Helsingistä ja Tammer-Shakki III.

Neljä muuta lohkovoittajaa Mikkelin SK, Matinkylän SK II, Kirkkonummen Shakkikerho sekä Aninkaisten Shakki Turusta pelaavat nousukarsinnan maaliskuussa. Näistä muodostetaan kaksi otteluparia, joiden voittajat nousevat ykköseen.

Mikkeli lohkovoittaja lyötyään Lahden kärkiottelussa
Mikkelin Shakkikerho sai kakkosdivisioonan 7:nnen lohkon kärkiotteluun Lahden Shakkia vastaan lähes koko parhaan joukkueensa ja tulosta syntyi. Mikkeliläiset voittivat kotijoukkueen komeasti 3-1, vaikka silläkin oli tulessa koko kärkikaartinsa.

Mikkeli on jo ennen viimeistä kierrosta voittanut lohkon. Niin pahaa epäonnistumista viimeisen kierroksen vastustajaa Hyvinkäätä vastaan ei tule, että Lahti pudottaisi Mikkelin kakkoseksi. Lahdella on silloin vastassaan SHYM.

Ykköspöydällä Risto Nokka ( selo 2 211 ) ja Hannu Joentausta ( 2 124 ) sopivat pistejaosta jo 19.siirrossa.

Kakkospöydällä Jari Ihosella ( 2 033 ) mustilla oli hieman vaikeuksia avauksessaan Jouko Äijälää ( 2 102 ) vastaan ja asema oli huonompi. Peli oli kuitenkin hyvin terävää ja keskipelissä valkea teki virheen. Ihonen pääsi niskan päälle ja voitti lahtelaisen 30.siirrossa.

Kolmospöydällä Jussi Hämäläinen ( 1 990 ) valkeilla hallitsi alusta alkaen peliä Veli Vehkalahtea ( 1 911 ) vastaan ja realisoi etunsa voitoksi hyvällä tekniikalla 50.siirrossa.

Nelospöydällä Timo Aallon ( 1 982 ) vastustaja Jorma Pitkänen valkeilla ( 2 052 ) näytti pyrkivän tasapeliin. Peli oli tasaista vääntöä loppupeliin tultaessa. Aallolla oli lähetti ja neljä sotilasta, valkealla ratsu ja neljä sotilasta. Upseerien vaihduttua Aalto voitti sotilasloppupelin 46.siirrossa.

Viitospöydällä Risto Vallenius ( 1 859 ) valkeilla epäonnistui avauksessaan Lauri Hagelbergia ( 2 017 ) vastaan. Tämä sai nopeasti otteen pelistä ja valkea olisi kaiken lisäksi menettänyt upseerin karkean virheen seurauksena ja Vallenius luovutti jo 23.siirrossa.

Tulokset:
Lahden Shakki – Mikkelin Shakkikerho   1-3
Hannu Joentausta - Risto Nokka      ½-½ 
Jouko Äijälä - Jari Ihonen        0-1 
Veli Vehkalahti - Jussi Hämäläinen    0-1 
Jorma Pitkänen - Timo Aalto        0-1 
Lauri Hagelberg - Risto Vallenius     1-0

Tilanne ennen viimeistä kierrosta:
Mikkeli Shakkikerho   7 ( 12-4 )
Lahden Shakki      5  (8-8) 
Imatran Shakki     4  (9-8) 
Hyvinkään Shakki    4  (7-7)
SHYM          3  (4-9) 
Joensuun SK 3      1  (5-9) 
Kakkosdivisioonan neljä parasta joukkuetta nousevat suoraan ykköseen. Neljästä muusta muodostetaan maantieteellisin perustein kaksi otteluparia, joiden voittajat nousevat ykköseen. Mikkelin on nyt vertailussa viidentenä ja on todennäköistä, että nousua joudutaan hakemaan karsinnan kautta.


Vuoden 2006 tuloksia