Auvo Kujala kukisti Rausen

ja nousi maailman kakkoseksi

 

Suomi voitti vuoden 2023 aikana päättyneissä maaotteluissa Kuuban ja Walesin, mutta hävisi Italialle, Hollannille ja Yhdysvalloille. Hollanti-ottelussa postipelit tulivat Suomelle, mutta serverillä tappioluvut olivat tätä suuremmat.

Kuuba-ottelussa kohtasivat maailman valiot, kun Suomen kärkipelaajat, MM-finalisti Auno Siikaluoma ja maailman kärkikymmenikköön pitkään vahvuusluvuissa mahtunut Auvo Kujala mittasivat Latvian Olita Rausen tason. Rause on maailman vahvin naispelaaja ja miestenkin joukossa joulukuun listalla kärjessä.

Kujala voitti toisen ja pelasi toisen tasan. Siikaluomalle tuli Rausea vastaan kaksi tasapeliä. Kujalan voitto merkitsi sitä, että vuoden 2024 ensimmäisellä vahvuuslukulistalla hän nousi kakkoseksi (2660) ja Rause putosi kolmanneksi (2650). Kärjessä on Tshekin Roman Chytilek (2674).

Kuopion Matti Huuskonen nousi yli sataan maaottelupisteeseen toisena Suomessa. Raja ylittyi tosin ikävästi, sillä Latvian Maigonis Avotins kuoli ICCF:n kongressin aikana elokuussa Amsterdamissa ja Huuskonen sai kaksi luovutusvoittoa.

Uusina otteluina alkoivat maaottelut Filippiinejä, Meksikoa ja uudelleen Hollantia vastaan. Hollantia vastaan pelataan myös postipelejä. Lisäksi kesken on joulukuussa 2022 alkanut Latvia-ottelu.

Seuraava vastustaja on helmi-maaliskuussa alkava Tshekki-ottelu, johon voi yhä ilmoittautua.