Suomen Kirjeshakkiliitto ry


 

Venäjä vastaan muu maailma
alkaa maaliskuussa

 

ICCF järjestää joulun alla menehtyneen skotlantilaisen George Pyrichin muistoturnauksena ottelun Venäjän ja muun maailman välillä.

 

Ottelussa on sata pöytää, pelataan vaihtovärein. Tavoitteena on, että muun maailman joukkueessa olisi pelaajia jokaisesta ICCF:n jäsenliitosta (tietysti Venäjä itse pois lukien). Viisitoista ylintä pöytää on tarkoitettu vähintään 2500-lukuisille, seuraavat 60 pöytää tasajakona 2200-2499 -lukuisille eli 20 pöytää per sataluku, 21xx-lukuisille kymmenen pöytää ja alle 2100-lukuisille viisitoista.

 

Miettimisaikana käytetään kokeiluvaiheessa olevaa kolmiosaista miettimisaikaa. Se muodostuu kellosta, siirtolisästä ja pankista. Kello kertoo, kuinka paljon pelaajalla on aikaa käytettävissään, ja tämä aika vähenee tuttuun tapaan pelaajan ollessa siirtovuorossa. Pelin alussa kellossa on aina 50 päivää.

 

Toinen osa on siirtolisä, jonka verran pelaaja saa lisää aikaa aina tehdessään siirron. Lähipelissä käytössä olevasta tämä poikkeaa kahdella tavalla: siirtolisää ei saa enää 50. siirron jälkeen, eikä pelaaja voi siirtolisän avulla kerryttää miettimisaikaansa yli 50 päivän.

 

Vaikka pelaajalla olisikin miettimisaikaa jäljellä 50 päivää siirron tehdessään, ei siirtolisä silti mene hukkaan, vaan se siirtyy kolmanteen osaan, pankkiin. Sieltä miettimisaikaa voi siirtää kelloon. Jos kellosta loppuu aika, tuloksena on ajanylitys, vaikka aikaa olisikin pankissa jäljellä. Kolmiosaisella miettimisajalla pelattaessa lomia ei ole käytössä. Pelin alussa pankissa on pelin maksimikestosta riippuva määrä päiviä, esimerkiksi 50 tai 75 päivää.

 

Pelit alkavat 20. maaliskuuta 2018, ja pelien maksimikesto on 15 kuukautta. Miettimisaikana on siis kellossa alussa 50 päivää, pankissa 75 ja siirtolisänä 2 päivää.

 

Kiinnostuneet ilmoittakoot itsestään Suomen ICCF-edustajalle, Ragnar Wikmanille (rwikman@abo.fi) mahdollisimman pian, liittojen täytyy lähettää ehdokkaansa muun maailman joukkueen kokoajalle tammikuun loppuun mennessä. Suomella on alustavasti kaksi paikkaa, mutta useampikin voi päästä mukaan, jos sataa pöytää ei muuten saada kokoon. Yksi pelaaja ei voi ottelussa pelata useammalla pöydällä.

 

Tervetuloa pelaamaan ja samalla kokeilemaan uutta miettimisaikaa!


Aloitussivulle