Suomen Kirjeshakkiliitto ry


 

ICCF Europpa

 

Kutsu Werner Sternin Muistoturnaukseen

 

ICCF Euroopalla on ilo julkistaa uusi muistoturnauskutsu. Tämä turnaus pelataan hienon ja menestyksekkään kirjeshakkiuran tehneen Werner Sternin muistoksi. Hän on ainoa pelaaja, joka on voittanut Euroopan mestaruuden kahdesti. Postiturnaus on jo käynnissä, nyt käynnistetään serveriturnaus.

 

Turnaus pelataan EU-pelaajien voimin serverillä ja se pelataan kahdessa vaiheessa. Alkuryhmissä on 9-15 pelaajaa (8-14 peliä). Finaali pelataan muutamissa ryhmissä – pääryhmään pääsee jokaisen alkuryhmän voittajat. 1-3 alempaa finaaliryhmää pelataan seuraavaksi tulleiden alkuryhmäpelaajien kesken. Pelaajien lukumäärät finaaleissa riippuu alkuryhmiin ilmoittautuneiden määrästä ja ilmoitetaan ennen turnauksen alkamista. Pelit menevät vahvuuslukulaskentaan.

 

Ilmoittautuminen

Pelaajat voivat ilmoittautua turnaukseen ICCF:n verkkosivujen kautta. Voit ilmoittautua myös useampaan kuin yhteen alkuryhmään.

 

Osanottomaksu kansallisen liiton kautta ilmoittauduttaessa on 12,00 €, viitenumero 500746.

 

Ilmoittautumisaikaa on 15.6.2019 asti.

Pelaajien jako alkuryhmiin tehdään arpomalla kuitenkin niin, että saman maan pelaajat jaetaan mahdollisimman tasaisesti ja ryhmien vahvuuslukukeskiarvot ovat lähellä toisiaan.

 

Turnauksen säännöt

Turnaus alkaa 25.6.2019. Miettimisaikana on ns. Triple Block (Turnauksen enimmäiskesto 350 päivää, alkuaika kellossa 50 päivää, pankissa 75 päivää, inkrementti 1 päivä). Ilmoittautuminen päättyy 15.6.2019, jonka jälkeen tehdään ryhmiin jako. Turnaus menee vahvuuslukulaskentaan. Alkuryhmissä ei voi tehdä tittelituloksia.

Finaalit (13-17 pelaajaa ryhmässä) alkavat viimeistään 1.5.2020. Miettimisaikana on ns. Triple Block (Turnauksen enimmäiskesto 500 päivää, alkuaika kellossa 50 päivää, pankissa 50 päivää, inkrementti

3 päivää). Turnaus menee vahvuuslukulaskentaan. Oletettavasti finaalissa voi tehdä ICCF:n SIM, IM CCM, CCE tittelituloksia ja muissa loppukilpailuryhmissä ICCF:n IM, CCM, CCE tittelituloksia.

 

Palkinnot

Alkuryhmien voittajat saavat ilmaisen osanoton ICCF:n karsintakilpailuihin, joihin voi ilmoittautua ICCF:n verkkosivujen kautta.

Finaalin kolmelle parhaalle on palkinnot. (Yhteissumma ilmoitetaan myöhemmin).

Muiden kuin varsinaisen finaalin kolme parasta saavat ilmaisen osanoton ICCF:n karsintakilpailuihin, joihin voi ilmoittautua ICCF:n verkkosivujen kautta.

 

Kansallisia liittoja pyydetään markkinoimaan turnausta mahdollisimman laajasti pelaajilleen.

Toivotamme kaikille osallistujille mielenkiintoisia pelejä ja uusia kontakteja eri maiden muiden kirjeshakin pelaajien kanssa ICCF:n Amici Sumus hengessä.

 

TO: IA Andrey Pavlikov (Zonal Director for Europe)

TD: IA Uwe Staroske

 

GM-ICCF Werner Stern muistolle

Werner Stern poistui hiljattain keskuudestamme 86 vuoden korkeassa iässä. Siviilissä hän oli fyysikko ja asui Bremenissä useita vuosia. Hän pelasi kirjeshakkia yli 50 vuotta ja saavutti useita menestyksiä; hän saavutti ensimmäisenä kaksi henkilökohtaista Euroopan mestaruutta (7. EM-turnauksessa). Werner sai IM-tittelin vuonna 1990, SIM-tittelin 2001 ja GM-tittelin 2009.

Kansallisissa mestaruusturnauksissa Werner voitti 20. veteraanien Saksan mestaruuden (2002-2005).

Werner on ainoa pelaaja, joka on voittanut Euroopan mestaruuden kahdesti. Ensimmäisellä kertaa hän sai tuloksen 13½/14 – 3½ pistettä 2. ja 3. sijaa jakaneita Risto Kaurasta ja H. Ernstiä edellä. 7. EM-finaalin hän voitti niinikään vakuuttavasti pistemäärällä 12/14 (+11 =2 -1) 2 pistettä edellä seuraavia pelaajia. 28. EM-finaalissa hän oli toisena EM-turnauksessa ½ pistettä voittajaa Janis Vitomskisia perässä.

Werner pelasi myös MM-turnauksissa useita mielenkiintoisia pelejä; hän voitti 15. MM-turnauksen MM-kandidaattiturnauksen ja pääsi toisen kerran finaaliin 19. MM-turnaukseen. Näissä kahdessa MM-finaalissa hän jäi keskijoukkoon ja pelasi useita upeita pelejä. Hän voitti toistuvasti useita maailmanluokan pelaajia vaikuttavasti.

Tulemme aina kunnioittamaan hänen muistoaan. Lepää rauhassa, Werner.

 

Uwe Staroske

 


Aloitussivulle