Seurajoukkueiden Suomen Cup 2011

Erikoismääräykset

1) SKSL järjestää Seurajoukkueiden Suomen Cupin (JSC) kahdeksan (8) pelaajan joukkuein. Kilpailu on selo- ja elokelpoinen.
2) Pelaajalisenssiä ei vaadita joukkueen ensimmäisessä pelissä.
3) Alkukierroksilla (64, 32, 16 mukana) arvonta suoritetaan siten että matkat ovat mahdollisimman lyhyet sekä seurojen ykkös- ja kakkosjoukkueet eivät voi kohdata toisiaan. Valtakunnallinen arvonta on vaiheessa 8 mukana. Erillinen lopputapahtuma järjestetään välierä, pronssi- ja loppuotteluun kun neljä (4) joukkuetta on jäljellä.
4) Kilpailun aikataulun vahvistaa JSM-toimikunta laatien siten, että yksi kierros on noin kerran kuukaudessa.
5) Pelinopeus on ensisijaisesti Fiden peliaika (A) 1½t/40 siirtoa sekä 30 minuuttia ja inkrementtinä 30 sekuntia siirrosta. Jos DGT-kelloja ei ole käytössä niin peliaikana (B) on 2t/40 siirtoa ja 30 minuuttia loppuun.
6) Pöytäkirjan pitäminen on koko pelin ajan (ja vanhoissa peliajoissa (B), kun lopullista peliaikaa on jäljellä enemmän kuin viisi minuuttia)
7) Joukkueen on pelattava perusteltavissa olevassa pöytäjärjestyksessä, jota ei saa muuttaa kilpailun aikana. Jos tarvitaan varapelaajia, niin nämä pelaavat alimmilla pöydillä ja keskenään aina samassa järjestyksessä. Jos pöytäjärjestystä rikotaan, joukkue häviää väärin täytetyn pöydän sekä sitä alemmat pöydät.
8) Kotijoukkueella on mustat parittomilla pöydillä.
9) Ottelun päättyessä tasan ratkaistaan vertailut SM-määräysten perusteella. Jos kaikki pöydät päättyvät tasan, pelataan uusinta nopean shakin ajoin ((a)10’+5”/1z tai (b) 15’+15’), jos nekin päättyvät kaikki tasan, niin vierasjoukkue jatkaa.
10) Kotijoukkueen yhteyshenkilö ilmoittaa viimeistään seitsemän (7) päivää ennen pelipäivää pelipaikan. Peliajankohdasta joukkueet voivat sopia keskenään, jos haluavat poiketa kilpailutoimikunnan aikataulusta. Tällöin JSM-toimikunta hyväksyy muutetun peliajankohdan.
11) Ottelun päätyttyä kotijoukkueen yhteyshenkilön on lähetettävä tulokset pelaajien nimitietoineen s-postilla JSM-toimikunnalle ja lähettää pelipöytäkirjat jäljempänä mainittuun osoitteeseen.
12) Joukkueet voivat nimetä otteluun tuomarin, ellei tuomaria ole nimetty, joukkueen kapteenit ratkaisevat yhdessä kiistat. Ellei ratkaisuun päästä, vetoomus jätetään JSM-toimikunnalle joka päättää asian ja viime kädessä JSM-kilpailun tuomari tai hänen varahenkilö.
13) Kilpailun tuomarina toimii IA Markku Kokkila sekä varalla Veikko Valo ja kilpailutoimikuntana on JSM-toimikunta johtajana Jyrki Kytöniemi, varalla Timo Munukka sekä Pekka Sairanen, Tomi Tocklin, Lauri Kangas.
14) Voittajajoukkue saa SKSL:n kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa ja kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein. (pelaajan on täytynyt pelata puolivälierässä, välierässs tai päätöspelissä) Osanottomaksuista 50% jaetaan lopputapahtumassa osallistuville seuroille ja 40% varataan matkarahastoon ja 10% lopputapahtuman kuluihin.
15) Muilta osin noudatetaan SM-kilpailumääräyksiä sekä Fiden ja SKSL:n turnausmääräyksiä soveltuvin osin. Muilta osin JSM-toimikunta ratkaisee asiat.


KAIKKI CUPIN PELIPÖYTÄKIRJAT lähetetään tallennettuina PGN-, CB- tai CA-muotoon sähköpostina osoitteeseen jsmpelit@shakki.net tai paperipostina osoitteella: Henri Koskinen, Kaustisentie 9 A 22, 00420 Helsinki, viimeistään YHDEKSÄN päivän sisällä ottelun päättymisestä.
Tulospalvelutiedustelu (050-4002855)

Sivu päivitettty 09.03.2011 22:27 (OEZ/H/TM)