Seurajoukkueiden Suomen Cup 2012

Erikoismääräykset

1) SSL järjestää Seurajoukkueiden Suomen Cupin (JSC) kahdeksan (8) pelaajan joukkuein. Kilpailu on selo- ja elokelpoinen.

2) Pelaajalisenssiä ei vaadita joukkueen ensimmäisessä pelissä.

3) Kilpailun aikataulu ajoittuu kolmen kierroksen osalta keväälle 2012 ja kolmen kierroksen osalta syksylle 2012.

4) Alkukierroksilla (64, 32, 16 vaiheet) arvonta pyritään suorittamaan alueellisesti eli siten, että matkat ovat mahdollisimman lyhyet sekä seurojen ykkös- ja kakkosjoukkueet eivät voi kohdata toisiaan. Valtakunnalliseen arvontaan siirrytään puolivälierissä (vaihe 8). Erillinen lopputapahtuma järjestetään neljälle jäljellä olevalle joukkueelle. Lopputapahtumassa pelataan välierät, pronssi- ja loppuottelu.

5) Pelinopeus on ensisijaisesti Fiden peliaika (A) 1½t/40 siirtoa sekä 30 minuuttia ja inkrementtinä 30 sekuntia siirrosta. Jos DGT-kelloja ei ole käytössä niin peliaikana (B) on 2t/40 siirtoa ja 30 minuuttia pelin loppuun. Puolivälierät ja lopputapahtuma pelataan Fiden peliajoin (A).

6) Pöytäkirjan pitäminen on koko pelin ajan (ja vanhoissa peliajoissa (B), siihen asti kun lopullista peliaikaa on jäljellä enemmän kuin viisi minuuttia).

7) Joukkueen on pelattava perusteltavissa olevassa pöytäjärjestyksessä, jota ei saa muuttaa kilpailun aikana. Jos tarvitaan varapelaajia, niin nämä pelaavat alimmilla pöydillä ja keskenään aina samassa järjestyksessä. Jos pöytäjärjestystä rikotaan, joukkue häviää väärin täytetyn pöydän sekä sitä alemmat pöydät. Elo- ja syyskuun kierroksien aikana ei tarvitse olla enää Cupissa edustavansa seuran jäsen selolistalla.

8) Kotijoukkueella on mustat parittomilla pöydillä.

9) Ottelun päättyessä tasan ratkaistaan vertailut SM-määräysten perusteella. Jos kaikki pöydät päättyvät tasan, pelataan uusinta nopean shakin ajoin ((a)10'+5"/1z tai (b) 15'+15'), jos nekin päättyvät kaikki tasan, niin vierasjoukkue voittaa ottelun ja menee jatkoon.

10) Kotijoukkueen yhteyshenkilö ilmoittaa viimeistään seitsemän (7) päivää ennen virallista pelipäivää pelipaikan. Joukkueet voivat pelata myös varapäivänä, kunhan ilmoittavat asiasta JSM-toimikunnalle viikkoa ennen ottelua.

11) Ottelun päätyttyä kotijoukkueen yhteyshenkilön on lähetettävä tulokset pelaajien nimitietoineen s-postilla JSM-toimikunnalle (jsm1112(at)shakki.net) ja lähettää pelipöytäkirjat jäljempänä mainittuun osoitteeseen.

12) Joukkueet voivat nimetä otteluun tuomarin. Ellei tuomaria ole nimetty, joukkueen kapteenit ratkaisevat yhdessä kiistat. Ellei ratkaisuun päästä, jätetään kiistan aiheesta vetoomus. Kilpailujärjestelmään liittyvät kiistat ratkaisee JSM-toimikunta, pelin lopputulokseen liittyvät kiistat JSM-kilpailun tuomari tai hänen varahenkilönsä.

13) Kilpailun tuomarina toimii IA Markku Kokkila sekä varalla Veikko Valo ja kilpailutoimikuntana on JSM-toimikunta, joka valitaan SSL:n hallituksen kokouksessa helmikuussa 2012. Siihen asti on virkaatekevänä edellinen JSM-toimikunta, kilpailun johtajana Jyrki Kytöniemi, varalla Timo Munukka sekä Lauri Kangas, Pekka Sairanen ja Tomi Tocklin.

14) Voittajajoukkue saa SSL:n kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa ja kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein (seuralle varataan enintään 12+1 mitalia eli enintään kahdelletoista vahvimmalle lopputapahtumassa ja puolivälierässä pelanneille. Yksi mitali on seuran mitali). Osanottomaksuista 50% jaetaan lopputapahtumassa osallistuville seuroille ja 40% varataan matkarahastoon ja 10% lopputapahtuman kuluihin.

15) Muilta osin noudatetaan SM-kilpailumääräyksiä sekä Fiden ja SSL:n turnausmääräyksiä soveltuvin osin. JSM-toimikunta ratkaisee erikseen kaikki sovellettavat kohdat esim. tarvittaessa kaavion takia ilman ottelua jatkoon pääsevät joukkueet.

KAIKKI CUPIN PELIPÖYTÄKIRJAT lähetetään tallennettuina PGN-, CB- tai CA-muotoon sähköpostina osoitteeseen jsmpelit(at)shakki.net tai paperipostina osoitteella: Henri Koskinen, Kaustisentie 9 A 22, 00420 Helsinki, viimeistään YHDEKSÄN päivän sisällä ottelun päättymisestä. Tulospalvelutiedustelu (050-4002855)

Sivu päivitetty 16.02.2012 08:50 (OEZ/H/TM)