Seurajoukkueiden Suomen Cup 2013

Erikoismääräykset

1) SSL järjestää Seurajoukkueiden Suomen Cupin (JSC) kevätkaudella kuuden (6) pelaajan joukkuein ja elo- syyskuussa kahdeksan (8) pelaajan joukkuein. Kilpailu on selo- ja (elokelpoinen vaiheesta 8 alkaen). Osanotto-oikeus on SSL:n jäsenkerholla, jolla on ollut osallistumisoikeus menossa olleella tai juuri päättyneellä JSM-pelikaudella. Seura voi osallistua myös kakkos- ja kolmosjoukkueella kilpailuun, aina 64 joukkueeseen asti. Joukkueet otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Pelaajalisenssiä ei vaadita joukkueen ensimmäisessä pelissä.

2) Alkukierroksilla (64, 32, 16 vaiheet) arvonta pyritään suorittamaan alueellisesti eli siten, että matkat ovat mahdollisimman lyhyet sekä saman seuran joukkueet eivät voi kohdata toisiaan. Valtakunnalliseen arvontaan siirrytään puolivälierissä (8). Erillinen lopputapahtuma järjestetään neljälle jäljellä olevalle joukkueelle. Lopputapahtumassa pelataan välierät, pronssi- ja loppuottelu.

3) Pelaaja voi pelata (tai sen voi nimetä vain) yhdessä seurassa ja seuran joukkueessa. Joukkueen on pelattava selo- ja/tai eloperusteisessa pöytäjärjestyksessä, jota ei saa muuttaa kilpailun aikana. Kevätkierroksilla kaksi viimeistä nimettyä ovat pelikelpoisia seuraavan joukkueen kärkipöydillä, jos eivät mahdu ottelussa viralliseen kokoonpanoonsa. Mahdollisen alemman joukkueen pudottua, siihen nimetty pelaaja saa pelata sen jälkeen myös ylemmässä joukkueessa. Jos tarvitaan varapelaajia, niin nämä pelaavat alimmilla pöydillä ja keskenään aina samassa järjestyksessä kuten JSM:ssäkin. Jos pöytäjärjestystä rikotaan, joukkue häviää väärin täytetyn pöydän sekä sitä alemmat pöydät. Elo- ja syyskuun kierroksien aikana ei tarvitse olla enää Cupissa edustavansa seuran jäsen selolistalla. Pelikelpoisuus on Suomen kansalaisilla tai Suomessa pysyvästi asuvalla ulkomaisella pelaajalla, jolla on suomalainen Kela-kortti.

4) Pelinopeus on ensisijaisesti Fiden peliaika (A) 1½t/40 siirtoa sekä 30 minuuttia ja inkrementtinä 30 sekuntia siirrosta. Jos DGT-kelloja ei ole käytössä niin peliaikana (B) on 2t/40 siirtoa ja 30 minuuttia pelin loppuun. Puolivälierät ja lopputapahtuma pelataan Fiden peliajoin (A).

5) Pöytäkirjan pitäminen on koko pelin ajan (ja vanhoissa peliajoissa (B), siihen asti kun lopullista peliaikaa on jäljellä enemmän kuin viisi minuuttia).

6) Kotijoukkueella on mustat parittomilla pöydillä.
7) Ottelun päättyessä tasan ratkaistaan vertailut SM-määräysten perusteella. Jos kaikki pöydät päättyvät tasan, pelataan uusinta nopean shakin ajoin ((a)10'+5"/1z tai (b) 15'+15'), jos nekin päättyvät kaikki tasan, niin vierasjoukkue voittaa ottelun ja menee jatkoon.

8) Kotijoukkueen yhteyshenkilö ilmoittaa viimeistään seitsemän (7) päivää ennen virallista pelipäivää pelipaikan. Joukkueet voivat pelata myös varapäivänä, kunhan ilmoittavat asiasta JSM-toimikunnalle viikkoa ennen ottelua.

9) Ottelun päätyttyä kotijoukkueen yhteyshenkilön on lähetettävä tulokset pelaajien nimitietoineen s-postilla JSM-toimikunnalle (jsm1112(at)shakki.net) ja lähettää pelipöytäkirjat jäljempänä mainittuun osoitteeseen.
10) Joukkueet voivat nimetä otteluun tuomarin. Ellei tuomaria ole nimetty, joukkueen kapteenit ratkaisevat yhdessä kiistat. Ellei ratkaisuun päästä, jätetään kiistan aiheesta vetoomus. Kilpailujärjestelmään liittyvät kiistat ratkaisee JSM-toimikunta, pelin lopputulokseen liittyvät kiistat JSM-kilpailun tuomari tai hänen varahenkilönsä.

11) Kilpailun tuomarina toimii IA Markku Kokkila sekä varalla Jussi Salminen sekä puhelintuomarina Veikko Valo ja kilpailutoimikuntana on JSM-toimikunta, joka valitaan SSL:n hallituksen kokouksessa helmikuussa 2013. Siihen asti on virkaatekevänä edellinen JSM-toimikunta, kilpailun johtajana Jyrki Kytöniemi, varalla Timo Munukka sekä Lauri Kangas, Heikki Sarkkinen ja Tomi Tocklin.
12) Voittajajoukkue saa SSL:n kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa ja kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein (seuralle varataan enintään 12+1 mitalia eli enintään kahdelletoista vahvimmalle lopputapahtumassa ja puolivälierässä pelanneille. Yksi mitali on seuran mitali). Osanottomaksuista 50% jaetaan lopputapahtumassa osallistuville seuroille ja 40% varataan matkarahastoon ja 10% lopputapahtuman kuluihin.
13) Muilta osin noudatetaan SM-kilpailumääräyksiä sekä Fiden ja SSL:n turnausmääräyksiä soveltuvin osin. JSM-toimikunta ratkaisee erikseen kaikki sovellettavat kohdat esim. tarvittaessa kaavion takia ilman ottelua jatkoon pääsevät joukkueet.

KAIKKI CUPIN PELIPÖYTÄKIRJAT lähetetään tallennettuina PGN-, CB- tai CA-muotoon sähköpostina osoitteeseen jsmpelit(at)shakki.net tai paperipostina osoitteella: Henri Koskinen, Kaustisentie 9 A 22, 00420 Helsinki, viimeistään YHDEKSÄN päivän sisällä ottelun päättymisestä. Tulospalvelutiedustelu (050-4002855)

Sivu avattu 03.01.2013 19:26 (OEZ/H/TM)