Seurajoukkueiden Suomen Cup 2014

Erikoismääräykset

1)SSL järjestää Seurajoukkueiden Suomen Cupin (JSC) kevätkaudella kuuden (6) pelaajan joukkuein ja elo- syyskuussa kahdeksan (8) pelaajan joukkuein. Kilpailu on selo- ja (elokelpoinen vaiheesta 8 alkaen). Osanotto-oikeus on SSL:n jäsenkerholla, jolla on ollut osallistumisoikeus menossa olleella tai juuri päättyneellä JSM-pelikaudella. Seura voi osallistua myös kakkos- ja kolmosjoukkueella kilpailuun, aina 64 joukkueeseen asti. Joukkueet otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Pelaajalisenssiä ei vaadita joukkueen ensimmäisessä pelissä.

2) Alkukierroksilla (40/64, 24/32, 16 vaiheet) arvonta pyritään suorittamaan alueellisesti eli siten, että matkat ovat mahdollisimman lyhyet sekä saman seuran joukkueet eivät voi kohdata toisiaan. Liigan kahdeksan parasta (kauden 2012/13 lopputuloksien perusteella) joukkuetta aloittavat kilpailun vaiheessa 16 joukkuetta jäljellä.Valtakunnalliseen arvontaan siirrytään puolivälierissä (8). Erillinen lopputapahtuma järjestetään neljälle jäljellä olevalle joukkueelle. Lopputapahtumassa pelataan välierät, pronssi- ja loppuottelu.

2b)Aikataulut
Pelipäivä on suositus ja jos molemmat joukkueet suostuvat, voidaan pelata varapäivinä tai paikallispelit arki-iltoina. Muutoksesta on informoitava JSM/JSC-toimikuntaa.
TAPAHTUMA        PELIPÄIVÄ    VARAPÄIVÄT
Ilmoittautuminen    28.02.2014   ---
Parien arvonnat     09.03.2014   30.03. 17.04., 05.06, 29.08.
1.pelipäivä (64)    29.03.2014   30.03. / 
2.pelipäivä (32)    12.04.2014   13.04. / 
3.pelipäivä (16)    10.05.2014   11.05. / 
-----------------------------------------------------------
4.pelipäivä (08)    23.08.2014   24.08.
5.pelipäivä (04)    06.09.2014   ---
6.pelipäivä (04)    07.09.2014   ---
3) Pelaaja voi pelata (tai sen voi nimetä vain) yhdessä seurassa ja seuran joukkueessa. Joukkueen on pelattava selo- ja/tai eloperusteisessa pöytäjärjestyksessä, jota ei saa muuttaa kilpailun aikana. Kevätkierroksilla kaksi viimeistä nimettyä ovat pelikelpoisia seuraavan joukkueen kärkipöydillä, jos eivät mahdu ottelussa viralliseen kokoonpanoonsa. Mahdollisen alemman joukkueen pudottua, siihen nimetty pelaaja saa pelata sen jälkeen myös ylemmässä joukkueessa. Jos tarvitaan varapelaajia, niin nämä pelaavat alimmilla pöydillä ja keskenään aina samassa järjestyksessä kuten JSM:ssäkin. Jos pöytäjärjestystä rikotaan, joukkue häviää väärin täytetyn pöydän sekä sitä alemmat pöydät. Elo- ja syyskuun kierroksien aikana ei tarvitse olla enää Cupissa edustavansa seuran jäsen selolistalla. Pelikelpoisuus on Suomen kansalaisilla tai Suomessa pysyvästi asuvalla ulkomaisella pelaajalla, jolla on suomalainen Kela-kortti. Jos joukkue saa luovutusvoiton jollain pöydällä, on sellaiseen pöytään nimettävä pelikelpoinen pelaaja, muutoin pöytä merkitään 0-0 tulokseksi.

4) Pelinopeus on ensisijaisesti Fiden peliaika (A) 1½t/40 siirtoa sekä 30 minuuttia ja inkrementtinä 30 sekuntia siirrosta. Jos DGT-kelloja ei ole käytössä niin peliaikana (B) on 2t/40 siirtoa ja 30 minuuttia pelin loppuun. Puolivälierät ja lopputapahtuma pelataan Fiden peliajoin (A).

5) Pöytäkirjan pitäminen on koko pelin ajan (ja vanhoissa peliajoissa (B), siihen asti kun lopullista peliaikaa on jäljellä enemmän kuin viisi minuuttia).

6) Kotijoukkueella on mustat parittomilla pöydillä.

7) Ottelun päättyessä tasan ratkaistaan vertailut SM-määräysten perusteella. Jos kaikki pöydät päättyvät tasan, pelataan uusinta nopean shakin ajoin ((a)10'+5"/1z tai (b) 15'+15'), jos nekin päättyvät kaikki tasan, niin vierasjoukkue voittaa ottelun ja menee jatkoon.

8) Kotijoukkueen yhteyshenkilö ilmoittaa viimeistään seitsemän (7) päivää ennen virallista pelipäivää pelipaikan. Joukkueet voivat pelata myös varapäivänä, kunhan ilmoittavat asiasta JSM/JSC-toimikunnalle viikkoa ennen ottelua.

9) Ottelun päätyttyä kotijoukkueen yhteyshenkilön on lähetettävä tulokset pelaajien nimitietoineen nettilomaketta käyttäen (linkki lomakkeeseen on JSC etusivulla), mistä tieto menee automaattisesti myös JSM/JSC-toimikunnalle (jsm1314(at)shakki.net) ja lähettää pelipöytäkirjat jäljempänä mainittuun osoitteeseen.

10) Joukkueet voivat nimetä otteluun tuomarin. Ellei tuomaria ole nimetty, joukkueen kapteenit ratkaisevat yhdessä kiistat. Ellei ratkaisuun päästä, jätetään kiistan aiheesta vetoomus. Kilpailujärjestelmään liittyvät kiistat ratkaisee JSM/JSC-toimikunta, pelin lopputulokseen liittyvät kiistat JSM-kilpailun tuomari tai hänen varahenkilönsä.

11) Kilpailun tuomarina toimii IA Leo Lahdenmäki ja varalla Veikko Valo sekä puhelinratkaisut voi antaa kuka tahansa JSM/JSC-toimikunnan jäsen. Ratkaisusta voi valittaa kilpailun tuomarille. Kilpailutoimikuntana on JSM/JSC-toimikunta (Suomen kilpailutoimikunta), joka valitaan SSL:n hallituksen kokouksessa tammikuussa 2014. kilpailun johtajana on Jyrki Kytöniemi, varalla Timo Munukka sekä Lauri Hagelberg, Tomi Tocklin ja Jussi Upero. Toimikunnan sihteerinä on toiminnanjohtaja Marko Tauriainen.

12) Voittajajoukkue saa SSL:n kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa ja kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein (seuralle varataan enintään 12+1 mitalia eli enintään kahdelletoista vahvimmalle lopputapahtumassa ja puolivälierässä pelanneille. Yksi mitali on seuran mitali). Osanottomaksuista 50% jaetaan lopputapahtumassa osallistuville seuroille ja 40% varataan matkarahastoon ja 10% lopputapahtuman kuluihin.

13) Muilta osin noudatetaan soveltuvin osin SM-kilpailumääräyksiä sekä Fiden ja SSL:n Suomen kilpailusmääräyksiä. Suomen kilpailutoimikunta ratkaisee erikseen kaikki sovellettavat kohdat esim. tarvittaessa kaavion takia ilman ottelua jatkoon pääsevät joukkueet. Matkapuhelimet on pidettävä suljettuina, paitsi, jos kapteenit tai ottelukohtainen tuomari osoittavat erillisen kännykkäparkin.

KAIKKI CUPIN PELIPÖYTÄKIRJAT lähetetään tallennettuina PGN-, CB- tai CA-muotoon sähköpostina osoitteeseen jsmpelit(at)shakki.net tai paperipostina osoitteella: Henri Koskinen, Kaustisentie 9 A 22, 00420 Helsinki, viimeistään YHDEKSÄN päivän sisällä ottelun päättymisestä. Tulospalvelutiedustelu (050-4002855)

Sivu avattu 13.03.2014 07:50 (OEZ/H/TM)
Sivu päivitetty 29.03.2014 24:00 (OEZ/H/TM). Lisätty tuomarit ja maininta luovutettavista pöydistä.