SEURAJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT 2012–13

Tiedote 2

31.7.2012

TAKAISIN ETUSIVULLE

Kauden erikoismääräyksistä

Kauden erikoismääräykset laadittiin kokonaan uudelleen, oikeastaan ensi kertaa sitten 1987, jolloin 3.D perustettiin. Jotkut määräyksen kohdat ovat olleet vieläkin vanhempia. Vaikka toimikunta on pyrkinyt ottamaan aikaisempien kausien erikoistapauksia ja erilaisia uusia määräyksiä vuosien varrella huomioon, ei maailman kaikkia sääntöjä ole mahdollista kirjoittaa edes kausittaisiin määräyksiin. Yksi tällainen vuosia siirretty asia oli ns. "Haamupelaaja", eli pelaaja joita nimetään kausittain, mutta silti ei koskaan pelaa tai nimetään ulkomainen pelaaja joka ei todellisuudessa tule pelaamaan kertaakaan. Toimikunta katsoi ettei ollut syytä enää tässä sääntöjen tarkistamisen yhteydessä tätäkään asiaa lykätä ja jättää asia hoitamatta. Haamupelaajahan on ongelma, jos ylipäänsä on, niin kevään päätöspeleissä eli silloin ei pääsekään pelaamaan, jos on ns. haamupelaajaksi siirtynyt.

Sääntöjen tulkinta kohdassa ns. haamupelaaja

Haamupelaajaksi katsotaan pelaaja, joka on edellisellä kaudella edustanut seuraa, joka on osallistunut JSM-sarjaan jollakin sarjatasolla ja pelaaja on ollut nimettynä vakiopelaajaksi johonkin seuran joukkueeseen, mutta ei kauden aikana ole lainkaan pelannut. Seuran, joka ei edellisellä kaudella ole osallistunut JSM-kilpailuun, jäseniä ei katsota haamupelaajiksi, jos seura palaa JSM-sarjaan takaisin. (ts. haamupelaajaksi "ansaitaan" paikka, eli jätettyään kausi kokonaan väliin, siirtyy pelaaja haamupelaajaksi tapauksissa vakiopelaajat ja siitä vapautuu pelaamalla yhden pelin jonkun seuraavan kauden aikana. Eli vakiopelaajaksi toivotaan nimettävän sellaisia pelaajia jotka myös kauden aikana pelaavat vähintäin yhden pelin, jolloin pelaaja katsotaan normaaliksi aktiitiivipelaajaksi.)

Elektroniset laitteet

Koska JSM-kilpailu menee Fiden ELO-laskentaan, noudatetaan Fiden sääntöä matkapuhelimien yms osalta. Puhelimet on oltava kiinni tai kotijoukkue voi osoittaa erillisen huoneen ("matkapuhelinparkki"), jonne puhelimen voi jättää. Puhelin ei siis ole pelaajalla tai pelipöydällä sen soidessa.

Sivu päivitetty 31.07.2012 14:00 (OESZ/H/TM)