yla
logo
banneri_yla
Shakkilinna
banneri_ala
banneri_oik
ShakkiNet - valmennuskulma_ylaShakkilinna ja Tomi Nybäck Suomen Shakkiliiton valmentajiksi kaudelle 2011-2012!

Suomen Shakkiliiton valmennusryhmä jatkaa toimintaansa lokakuussa 2011! Vetovastuu siirtyy Shakkilinnan perustajille Mika Karttuselle ja Heikki Lehtiselle, jotka ovat molemmat shakin Suomen mestareita, kansainvälisiä mestareita ja kokeneita shakkivalmentajia. Karttusen ja Lehtisen lisäksi valmennustiimiin kuuluu Suomen kärkipelaaja, suurmestari Tomi Nybäck.

Valmennukseen kuuluu viikoittainen nettivalmennus, joka järjestetään kolmessa eri tasoryhmässä. Lisäksi valmennusryhmäläisillä on mahdollisuus yksityisvalmennukseen. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan 5.10 mennessä Mikalle tai Heikille. Ilmoittautuminen EI OLE SITOVA, vaan osallistumisesta voi päättää lopullisesti vasta ensimmäisen luentokerran jälkeen.

Hintatiedot: Aikavälillä lokakuu 2011 – elokuu 2012 järjestetään 40 nettivalmennuskertaa, joiden kokonaishinta on 400 euroa. Valmennukseen on mahdollista osallistua myös lyhyemmän ajanjakson ajan hintaan 110 euroa / 10 valmennuskertaa. Henkilökohtaisen valmennuksen hinta on 50 euroa / kk tai 400 euroa / koko vuosi.

Valmennusryhmään saa osallistua kaikki suomalaiset shakinpelaajat. Shakkiliitto tukee junioripelaajista kunkin ikäryhmän selolistan 1.9.2011 viittä parasta pelaajaa sekä yhtä parasta tyttöä valmennusmaksuissa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: 
Mika Karttunen, 044 - 5556424 
Heikki Lehtinen, 044 - 5289826
etunimi.sukunimi@shakkilinna.fi

Tarkempi kuvaus valmennuksesta

Internet-valmennus: Internet-valmennus käsittää 40 viikoittaista valmennuskertaa.

Valmennus toteutetaan ICC:n (Internet Chess Club) ja Teamspeak - palvelimen avulla ja yhden valmennuskerran kesto on 2 tuntia. Alustavan suunnitelman mukaan opetus järjestetään kolmessa eri tasoryhmässä: 1300 - 1599, 1600 - 1899, 1900 - 2300 (selo). Kullekin tasoryhmälle pidetään erillinen luento, mikäli tasoryhmässä on vähintään 8 osallistujaa. Mikäli tämä vähimmäismäärä ei täyty, voidaan ryhmiä harkiten yhdistää. Pyydämme alustavaa ilmoittautumista nettivalmennukseen 5.10 mennessä, minkä jälkeen muodostamme tasoryhmät ja niille tarkat opetusaikataulut. Sitovasti ryhmiin täytyy ilmoittautua vasta ensimmäisen luentokerran jälkeen, jolloin myös ryhmien koostumus ja opetusaikataulu ovat tiedossa. Ensimmäiselle opetuskerralle saa siis tulla tutustumaan ilmaiseksi.

Shakkilinna vastaa siitä, että jokainen valmennettava saa tasoaan vastaavaa opetusta. Käytännössä eriyttäminen onnistuu ICC:ssä seuraavasti: Opetuspeliä tai esimerkkiä läpikäytäessä pysähdytään pelin kriittisiin kohtiin, ja valmentaja antaa chatin kautta kullekin osallistujalle erikseen räätälöityjä kysymyksiä, jotka liittyvät kaikki samaan aiheeseen, mutta ottavat huomioon osallistujan tason.

Valmentajat:

Mika Karttunen on kansainvälinen mestari ja viisinkertainen shakin Suomen mestari (2002, 2006, 2007, 2009 ja 2010). Mika on kokenut shakkivalmentaja ja on toiminut muun muassa Suomen Shakkiliiton nuorisovalmentajana kaudella 2007 - 2008. Mika pitää kuukaudessa kaksi valmennuskertaa, joissa hän käsittelee erityisesti keskipelistrategiaa.

Tomi Nybäck on suurmestari ja Suomen selvä ykköspelaaja. Tomi pitää yhden valmennuskerran kuukaudessa. Tomin valmennuskerroilla tutustutaan mielenkiintoisiin peleihin ja opetusasemiin, joiden avulla Tomi valottaa todellisen huippushakinpelaajan ajattelutapaa.

Heikki Lehtinen on kansainvälinen mestari ja kaksinkertainen shakin Suomen mestari (2003, 2004). Heikki valmensi vuoden ajan (2009 - 2010) ammatikseen junioreita Singaporessa ja on tämän lisäksi toiminut muun muassa Suomen Shakkiliiton nuorisovalmentajana kaudella 2003 - 2004. Heikki pitää yhden valmennuskerran kuukaudessa, jolloin opiskellaan lähinnä loppupelejä.

Henkilökohtainen valmennus: Internet-valmennukseen osallistuvilla on lisäksi mahdollisuus saada henkilökohtaista valmennusta Mika Karttuselta tai Heikki Lehtiseltä. Henkilökohtaisessa valmennuksessa painopiste on valmennettavien omien pelien analysoimisessa. Valmennettavat saavat palautetta pelaamistaan peleistä, ja valmentajat kartoittavat heidän tärkeimmät kehitysalueensa sekä ohjaavat kullekin sopivaan harjoitteluun. Kirjallisen palautteen ja ohjeiden lisäksi henkilökohtaiseen valmennukseen kuuluu yksi 2h pituinen valmennuskerta kuukaudessa, joka toteutetaan esimerkiksi ICC:ssä.

29.9.2011