yla
logo
banneri_yla
banneri
banneri_ala
banneri_oik
ShakkiNet - artikkelit/tietokulma_ylaShakinpelaajia eduskuntavaaleissa

Havansi Erkki 230
Uudenmaan vaalipiiri, Kerava
Perussuomalaiset

Ikä 69, shakkimestari jo vuodesta 1964, lukuisia Suomen mestaruuksia, selo vieläkin vähän yli 2200; seura SSK ja kannatusjäsenenä Keski-Uudenmaan Shakkikerhossa.

Oikeustieteen professori (Helsingin yliopisto 1982-2009) emeritus.

Haluan rikoslakiin ja rikostuomioihin ryhtiä, jotta nykyinen rikollisia suosiva ja suojeleva vihreä kriminaalipolitiikka menettää valtansa. Liian monet rötöstelijät tietävät nykyään, että heitä ei uhkaa minkäänlainen todellinen rangaistus.

Haluan, että Suomi pitää paljon vahvemmin puoliaan EU:ssa Saksa-Ranska-Barroson meille suunnitelemia yhä lisääntyviä takausvastuita ja muita rasituksia vastaan: uhkaahan eläkeiänkin nosto 67 vuoteen meille Brysselistä komennettuna.

Haluan, että rikkaiden ja varsinkin ökyrikkaiden veronmaksukyky otetaan kunnolla käyttöön sen sijaan, että tasaveroilla lisätään pienituloisten ja lähes miljoonan köyhän ahdinkoa.

www.erkkihavansi.fi


Ihonen Jari 11
Uudenmaan vaalipiiri, Espoo
Vihreät

Voiko keskitason puutuupparista tulla kovan luokan poliitikko? Uskon näin olevan. Energia-alan asiantuntemustani olen toistaiseksi päässyt hyödyntämään järjestötyön puolella lukuisissa valiokuntakuulemisissa eduskunnassa ja TEM:n syöttötariffityöryhmän pysyvänä asiantuntijana.

Vaaliteemojeni yhteinen nimittäjä on demokratian vahvistaminen Suomessa.

1. Energiapolitiikka rehelliseksi
2. Työntekijöille sananvapaus
3. Päätöksenteko avoimeksi

Näistä teemoista on myös varsin omakohtaisia kokemuksia.

http://www.jariihonen.fi


Kekki Jorma 78
Pirkanmaan vaalipiiri, Tampere
Itsenäisyyspuolue

Fide-mestari v. 1992
Seitsemän JSM-sarjan kultamitalia v. 1984-95
Suomibase-työryhmän vetäjä vuodesta 1996 lähtien (välissä runokirjojen edellyttämä tauko)
Shakin hopeinen ansiomerkki v. 2010

Volga-gambiitin kumousta en ole keksinyt ja Retilläkin selviän vaivoin tasapeliin, mutta kosmisesta vallankumouksesta uskon tietäväni keskimääräistä enemmän.

Maya-intiaanien kalenteri päättyy 21.12.2012 (Kin 207), jolloin Kremlin arkistot avautuvat ja Riitta Uosukaisen Nato-kanta paljastuu.

Siirtymävaihetta varten tarvitaan universaalia tietoutta nyt valittavaan Eduskuntaan. Koen olevani "jossain määrin" perillä asioista.

ssffkk.suntuubi.com
Jorma Kekki Facebook


Satonen Arto 94
Pirkanmaan vaalipiiri, Sastamala
Kokoomus

Ammatti: Kansanedustaja, opettaja, yrittäjä

Eduskunnassa työelämä-ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, maa-ja metsätalousvaliokunnan jäsen, eduskunnan shakkikerhon puheenjohtaja.

Muita luottamustoimia : Pirkanmaan kansanedustajien pj, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston pj, VaLePa vpj, Vanhan Kirjallisuuden Päivät ry. vpj.

1. Ajan ahkerien, yritteliäiden ja läheisistään huolta kantavien ihmisten asiaa. Työnteon, työn teettämisen ja yrittämisen pitää Suomessa kannattaa. Suomi elää tavaroiden ja palvelujen viennistä, joten hyvinvointimme taso riippuu kansainvälisestä kilpailukyvystämme.

2. Haluan antaa oman panokseni sille, että Pirkanmaa saa valtakunnallisessa päätöksenteossa sen painoarvon, joka Suomen toiseksi suurimmalle maakunnalle kuuluu.

3. Vapaaehtoistyön merkitys yhteiskunnassa tulee ymmärtää ja siihen pitää satsasta. Järjestöille ja seuroille annettu euro poikii moninkertaisesti takaisin.

4. Realistista maahanmuuttopolitiikkaa, jossa ollaan hyväsydämisiä, mutta ei sinisilmäisiä.

www.satonen.fi/