Kerho


Kerho kokoontuu Lapinlinnankatu 2:den kerhohuoneessa maanantaisin klo 18:00-22:00.

Pikapeliturnaus on joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina!

JÄSEN- JA TURNAUSMAKSUT KAUDELLE 2018


Kauden 2018 jäsenmaksu:
  • Aikuiset 50 €
  • Nuoret (alle 20 v), eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 30 €
Kauden 2018 turnausmaksu:
  • Aikuiset 30 €
  • Nuoret (alle 20 v), eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 15 €
Kauden 2018 pikapelimaksu:
  • Kaikilta 5 €
Kannatusjäsenmaksu:
  • 120 € (sisältää jäsenmaksun ja oikeuden osallistua kauden 2018 aikana kevät- ja syysturnaukseen sekä kaikkiin kuukausipikapeleihin).

JÄSENMAKSUN VOIT MAKSAA OSUUSPANKIN TILILLE FI13 5600 0520 4634 75! KÄYTÄ MAKSAESSASI VIITENUMEROA 20006.


HISTORIAA


Kuopion Shakinystävät ry on perustettu vuonna 1961. Aluksi kerho toimi nimellä Kuopion Shakkimiehet mutta 80-luku oli kerhossa voimakasta nuoriso- ja naispelaajien esiinmarssia, johtuen erittäin aktiivisesta koulu- ja nuorisoshakkivalmennuksesta ja tällöin kerho muutti nimensä nykyiseen muotoonsa Kuopion Shakinystävät ry (KSY).

Aluksi pääsääntöisesti kerho kokoontui renkussa eli nykyisessä Kaupungin Hotellissa. 70-luvulla kerhon kokoontumispaikaksi vakiintui Sosiaalitoimiston yläkerta Minna Canthinkadulla (Tuomiokirkon takana).

Moni kertoilikin, että kerhoon tuloon on melkoinen kynnyskysymys selvittää tiensä ensin portaita pitkin yhdeksänteen kerrokseen, jossa kerhon kokoontumishuone sijaitsi! 80-luvulla kerho siirtyi kokoontumaan Niiralan koululla, jossa toiminta olikin hyvin vilkasta! Parhaillaain kerhon sisäisiin pitkänpelinkilpailuihin osallistui yli 60 pelaajaa. Niiralan koululta jouduimme muuttamaan 90-luvulla Kuopion kaupungin Nuorisokeskukselle, jossa kokoontumis huoneen seinän takana toimi disko(!) ja meteli oli joskus sen mukaista. Meteliin kyllästyttyämme pääsimme vihdoinkin siirtymään Alavan kirkon alasaliin, josta onkin todettu, että siirryimme helvetin esikartanoista suoraan Herran rauhaan ja paikkaan olimmekin erittäin tyytyväisiä! Vuoden 2008 alussa siirryimme Raviradantielle kerrostalon kerhohuoneeseen, kirkon alasalin tullessa varatuksi kirkon toimintaan pelipäivinämme ja uuttakaan päivää ei saatu sovituksi.

Kuopion Shakinystävät pelasi SM-sarjassa sen alkuajoista lähtien vuoteen 2000 saakka, jollaoin olimme putoamisen tosiasian edessä! Kaikkiaan 15 kautta mestaruussarjassa ja saavutuksina neljä hopeaa ja kaksi pronssia.Myös alempiin sarjoihin olemme asallistuneet aktiivisesti aina jopa neljän joukkueen voimin. Vuonna 2000 syksyllä aloitamme kerho- ja liigatoiminnan vakiintuneissa- mutta varovaisessa muodossa osallistumalla aluksi ainakin yhdellä joukkueella II-divisioonaan. Mahdollisesti lisäjoukkueita kysynnän mukaan tulemme lisäämään!