Etusivu > Arkisto 2005

Vuoden 2005 arkisto

Maanantai 31.10.2005
Shakkiaiheinen blogi avattu testikäyttöön
Uusi shakkiaiheinen blogi (sanoista web log) eli eräänlainen "nettipäiväkirja" on testikäytössä. Blogin avulla kuka tahansa voi kirjoittaa ajankohtaisia shakkiin liittyviä tuloksia, kirjoituksia, mietteitä tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan.
Kurkista ja tutustu >>

Perjantai 28.10.2005
Pessin suomentama loppupelin perusteet shakkikoulussa
Shakkikouluun on lisätty Juha Pessin suomentama mainio paketti loppupeleistä. Artikkeli sisältää hyödyllisiä asemia ja olennaisia tekniikoita, jotka jokaisen shakinpelaajan on hyvä tuntea. Sitä paitsi loppupelejä opettelemalla olet jo pelin alussa askeleen edellä vastustajaasi, kuten eräs huippupelaaja totesi.
Siirry loppupelien kiehtovaan maailmaan >>

Perjantai 28.10.2005
Kultaa Gladsaxen alle 9-vuotiaiden mestaruusturnauksesta
Hannunniitun Antti Uusitupa kävi taistelemassa itselleen kultamitalin Tanskan Gladsaxessa järjestetyssä alle 10-vuotiaiden avoimessa pohjoismaiden mestaruusturnauksesta tuloksella 5/6 pistettä. Antti höykytti mm. Tanskan hallitsevaa mestaria, joka kaatui 10:ssä siirrossa. Suomen toinen edustaja Katariina Larionova selvisi jaetulle kakkospaikalle, mutta putosi vertailupisteillä neljänneksi.
Muutamia kuvia kisoista skoleskak.dk:n sivuilla >>

Tiistai 4.10.2005
Menestystä nuorten pikashakin SM-kisoista
Viime sunnuntaina pidetystä nuorten pikashakin SM-turnauksesta tuli turkulaisittain rutkasti menestystä. Hanttarilaiset tekivät taas uskomattoman hienon suorituksen. Erika Uusitupa tuli hopealla ja Antti Uusitupa voitti kultaa omissa sarjoissaan. Tuomas Laato tuli hienosti mitalikolmikon kintereille viidenneksi. Mitalisadetta täydensi joukkuekisa, jossa Erikan ja Antin joukkue voitti kultaa ja Tuomaksen joukkue hopeaa.
Lue kisojen lopputulokset >>

Keskiviikko 28.9.2005
Koululaisten SM-kilpailuun on ilmoittauduttava perjantaihin mennessä
Espoossa 15-16.10.2005 järjestettävän koululaisten shakin Suomen mestaruuskisoihin päättyy tämän viikon perjantaina eli 30.9.2005.
Virallinen kilpailukutsu SKSL:n sivuilla >>

Tiistai 27.9.2005
Syyskuun pelinä sokkoshakkia
Kuukauden pelit palaavat tauolta uudella syyskuun pelillä, jossa kohtaavat Erika Uusitupa ja Tuomas Laato Hannunniitun shakkikerhosta. Peli ei ole kuitenkaan mikään tavallinen peli, sillä molemmat pelaajat joutuivat tekemään siirtonsa "sokkona".
Seuraa peliä ja kokeile itse sokkoshakkia >>

Maanantai 26.9.2005
TuTS:n nuorten mestaruusturnaukseen mahtuu vielä
Viime perjantaina alkaneeseen TuTS:n nuorten mestaruusturnaukseen mahtuu vielä n. 10 pelaajaa. Turnaus jatkuu siis tämän viikon perjantaina klo 18 Hannunniitun koululla. Koko turnauksen maksu on 5 euroa. Kaikki innokkaat shakkaajat mukaan!
Tarkempi aikataulu löytyy TuTS:n kotisivuilta >>

Perjantai 2.9.2005
Hannunniitun shakkikerho aloittaa maanantaina 12.9. Maija Hauteran luokassa
Hannunniitun shakkikerhokin aloittaa syyslukukautensa! Kerho on edelleen aina maanantaisin klo 12-16, mutta tällä kertaa paikkana on Maija Hauteran luokka. Opettajat lähettävät vielä tiedotteen koteihin ensi viikolla.
Alustavat ryhmäjaot ovat esillä yhteystiedoissa >>

Torstai, 11.8.2005
Salon shakkileirin tuloksia ja kuvia
Salon shakkileiri on pidetty ja hauskaa kuulemma oli. Tuloksia ja kuvia on nähtävillä Salon shakkikerhon sivuilta.
Leirillä bongattiin myös lintuja >>

Keskiviikko, 10.8.2005
Jorma Paavilaisen tehtäväshakkiartikkeleita lisätty shakkikouluun
Hannunniitun shakkikerhon www-sivut palaavat kuvioihin kesätauolta ja esittävät ylpeänä suuren kokoelman tehtävänratkaisun suurmestarin Jorma Paavilaisen artikkeleita.
Tutustu tehtäväshakin maailmaan >>

Lauantai, 18.6.2005
Aleksei Holmstenin artikkeleita lisätty shakkikouluun
Aleksei Holmsten on ystävällisesti antanut shakkikoulun käyttöön valmistamaansa mainiota valmennusmateriaalia. Yhteensä kuuden uuden artikkelin avulla opit mm. shakkitaktiikkaa, torniloppupelejä, sekä matin teon pelkällä lähetillä ja ratsulla.
Tutustu Aleksein artikkeleihin >>

Maanantai, 13.6.2005
Nuorten SM 2005 pelattu
Nuorten Suomen mestaruudesta kamppailtiin 9-12.6.2005 Oulaisissa. Kisat menivät turkulaisittain hienosti, sillä TuTS:n shakkikerholaiset kahmivat yhteensä kolme mitalia (1 kulta, 2 hopeaa). Kisoissa oli mukana myös Hannunniitun shakkikerhon Antti Uusitupa, joka taisteli itsensä loistavasti kymmenen parhaan joukkoon alle 10-vuotiaiden sarjassa.
Lue kisojen täydelliset tulokset >>

Tiistai, 31.5.2005
Kesäkuun peli on lisätty
Kesäkuun pelinä tarjoamme erittäin mielenkiintoisen ottelun, jossa vastakkain pelaavat Markus Vuorinen Koroisista ja Ilari Lusenius Hannunniitun koulusta. Peli pelattiin hiljattain pidettyjen koulujoukkueiden SM-kilpailuiden toisella kierroksella.
Katso, miten pelissä kävi >>

Maanantai, 30.5.2005
Salon Shakkikerhon kesäleiri 11-14.7.2005
Salon Shakkikerho järjestää perinteisen nuorten shakkipainotteisen kesäleirin heinäkuun 11-14. päivä. Älyllisten ponnistusten vastapainoksi leirillä pääsee myös pelaamaan futista ja virkistäytymään uimalla. Kaikki shakista innostuneet mukaan!
Lisätietoa ja kuvia viime vuodelta SalSK:n sivuilla >>

Lauantai, 28.5.2005
Shakkia kesällä
Jos shakkikärpänen puraisee kesällä, kannattaa kääntyä Antti Laadon puoleen. Antti pitää perjantai-iltaisin shakkiopetusta Turun Tuomiokirkon kahvilassa. Antilta saa myös lisätietoa Karkun evankelisen opiston kesäleiristä, joka pidetään 19-22.6.2005, ja jossa myös pääsee pelaamaan shakkia. Lisätietoa saa Antilta puhelimitse 050-3368954 tai sähköpostitse alaato@abo.fi.

Maanantai, 23.5.2005 -> päivitetty tiistaina 24.5.2005
Hannunniitun shakkikerho esillä mediassa
Hanttarin shakkikerho oli mahtavasti esillä eilisissä Turku TV:n uutisissa. Kiitos kaikille paikallaoleville kerholaisille ja erityisesti Antille ja Erikalle, jotka pääsivät valokeilaan. Tämänpäiväisessä (ti 24.5) Turun Sanomissa on vielä lisää juttua Hanttarin kerhosta.
Lue juttu verkkolehdestä! >>

Maanantai, 23.5.2005
Shakkikouluun julkaistu shakin säännöt
Shakkikoulusta on nyt saatavilla myös mittava paketti shakin säännöistä. Sääntöjen ohessa käydään läpi muitakin aloittelevalle pelaajalle hyödyllisiä asioita, joten säännöt osaavakin voi oppia uusia asioita.
Käy peremmälle shakkikouluun >>

Lauantai, 21.5.2005
Kerholaisten pelejä esittelyssä
Uusia mielenkiintoisia pelejä on lisätty pelit-osioon. Esiteltävänä on Jaakko Oksan, Martti Laadon ja Tuomas Laadon pelejä.
Meille on toimitettu myös salaperäinen nimeltämainitsemattomien pappien välinen shakkipeli.
Käy tutkimassa pelejä >>

Tiistai, 17.5.2005
Lisää menestystä Koulujen Suurjuhlissa
Sisarukset Erika ja Antti Uusitupa jäivät Ouluun loppuviikon tehtäväshakki- ja henkilökohtaisiin kilpailuihin. Erika nousi koko kisojen sankariksi haalimalla yhden kullan, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Tokaluokkalainen Antti pärjäsi ikäänsä nähden uskomattoman hyvin ollen mm. pikapelikilpailun viides. Onneksi olkoon!

Maanantai, 16.5.2005
Hanttarin shakkikerhon kotisivut ovat nyt virallisesti avattu!
Kerho on siirtynyt kesätauolle, mutta täältä löydät shakkiasiaa lomallakin. Tulossa on tietoa mm. kesän shakkileireistä.
Vihje: Voit lisätä sivut selaimesi suosikkeihin painamalla CRTL+D

Sunnuntai, 15.5.2005
Tutustumiskilpailu
Sivuille on avattu tutustumiskilpailu, jossa palkintoina jaetaan Otavan lasten- ja nuortenkirjoja. Osallistu!
Vastaa kilpailuun >>

Torstai, 12.5.2005 -> päivitetty tiistaina 17.5.2005
Turkuun kaksoisvoitto koulujoukkueiden SM-kisoista
Koulujoukkueiden Suomen mestaruus pidettiin Oulussa Koulun Suurjuhlien yhteydessä 10-11.5. Kerttulin koulu vei voiton ala-asteen sarjassa ja Hannunniitun koulu tuli upeasti hopealle joukkueella Tuomas Laato, Erika Uusitupa, Antti Uusitupa ja Ilari Lusenius. Hyvä Hanttari! Koroisten koulu Piikkiöstä nappasi pronssia.
Lue Antti Koskisen turnauskertomus! >>

Keskiviikko, 4.5.2005
Shakkikouluun uusia artikkeleita
Shakkikouluun on lisätty Heikki Lehtisen, Tapani Sammalvuon ja Jussi Tellan artikkeleita. Artikkelit ovat suunnattu jo hieman pidemmälle edenneille shakinpelaajille.
Astu shakkikouluun >>

Sunnuntai, 10.4.2005
Turun koulujoukkuekisat
Lauantaina 9.4.2005 pidettiin Hannunniitun koululla turnaus ala-asteiden shakkijoukkueille. Hannunniitun ykkösjoukkue selvisi varamiehisenäkin hienosti hopealle! Hanttarin nuori kakkosjoukkue taisteli myös mallikkaasti yhden miehen vajauksella.
Lue turnauksen lopputulokset >>