Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutinen

Tammer-Shakin junioreille nippu mitaleita ja edustuspaikat ensi vuoden PM-kisoihin

26.11.2017

Koululaisten SM-kisat Oulu

Koululaisten SM-turnaus pelattiin tänä vuonna Oulussa 25.-26.11.2017 Oulun Shakkiseuran (OSS) isännöidessa tapahtumaa. Kyseisen turnauksen ikäsarjoissaan parhaille oli tarjolla edustupaikat ensivuoden PM-turnaukseen Vierumäelle ja tyttöjen osalta Islantiin.

Menestystä oli toki lupa odottaa, mutta kuten tiedämme shakki on tunnetusti peli jossa kannattaa pelata ensin ja laskea pisteet ja sijoitukset vasta viimeisen pöytäkirjan allekirjoituksen jälkeen. Pelaajilla olivat siirrot kohdallaan (ja osin onnikin myötä) ja saamme siis nähdä junioireitamme ensi vuonnakin kansainvälisissä mittelöissä.

Tammer-Shakin junioreita oli koulujaan edustamassa eri sarjoissa kaikenkaikkiaan 17 pelaajaa ja opettajia/huoltajiakin oli uskaltautunut samoin ajoin (50min + 10s) pelattuun oheiskilpailuun mukaan kaksi.

A-sarjaan (17-20v) ei meiltä osanottajaa löytynyt, mutta kaikissa muissa sarjoissa oli siis vahva edustus paikalla. B-Sarjassa (15-16v) pronssia otti Olli Järviniemi voittaen mm. seurakaverinsa Jaakko Takalan ja Leevi Luukkosen.

B-sarjan tulokset

C- sarjassa (13-14v) tamperelaisia kouluja vahvimmin edusti Juhannuskylän Demetrio Corbanese ollen neljäs jättäen taakseen mm. Tammerin Jimi Multasen keskinäisen ottelun päättyessä tasan.

C-sarjan tulokset

D-sarjassa (11-12v) mitaleita ropisikin sitten enemmän. Elias Keso voitti sarjan puhtaalla pelillä 7/7 (!). Elias oli varmistanut voittonsa jo ennen viimeistä kierrosta, mutta muiden mitalisijojen järjestys selvisi vasta vertailujen jälkeen kun viimeinenkin peli sarjassa oli pelattu. Konsta Jaakkola sai hopeaa tuloksella 5/7 samoin pistein sarjan kolmannen ja neljännen kanssa.

D-sarjan tytöistä Sini Jokinen otti kultaa ja Elisabet Hollmerus hopeaa. Kamppailu oli todella tiukka, sillä ennen viimeistä kierrosta 4 tyttöä oli tasapistein lähdössä viimeiselle kierrokselle

D-sarjan tulokset

E-sarja (9-10) ja F-sarja (alle 8v) pelattiin yhdistettynä. Mitalit jaettiin erikseen kunkin sarjan parhaille, mutta edustuspaikka PM-kisoihin määräytyi yhdistetyn sarjan paremmuuden perusteella. 7-vuotias Niklas Jaakkola voitti yhdistetyn sarjan tuloksella 6/7.

E/F-sarjan tulokset

V.Jaakkola