Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutinen

Nuorten pikashakin SM-kisoista Tammerin nuorille joukkuehopeat + henkilökohtaiset mestaruudet Niklakselle ja Eliakselle

08.04.2018

Nuorten pikashakin SM-turnaus pelattiin 7.-8.4 Shakkiareenalla Helsingissä. Lauantain joukkuekilpailuihin lähti Tampereelta U12 sarjaan joukkue ja U14 sarjaan kaksi nelihenkistä joukkuetta. Pelit pelattiin 3min+2s miettimisajoin kuten kansainvälisissäkin turnauksissa on nykyään ollut tapana. Samaa aikaa tullaan muuten käyttämään myös elokuussa Jyväskylässä pelattavissa SM-joukkue blixteissä , tähän on siis syytä myös varttuneempien blixtaajien totutella kellojaan kääntämään.

Nuoria oli joukkuekisaan saapunut paikalle kaikenkaikkiaan 12 joukkuetta eli 48 pelaajaa. Vanhimpien sarjat U16/U20 pelattiin yhdessä ryhmässä .

U12 sarjassa Etvas vei mestaruuden, mutta Tammerin blixtaajina kohtuullisen kokematon tiimi nappasi hienosti hopean ennen Intellektin joukkuetta. Joukkuekilpailun U12 sarjan mitalistit kuvassa (Konsta Kinnunen, Niklas Jaakkola, Sunjae Seo, Sini Jokinen)

U16 sarjassa taso oli kova, pelasihan voittaneen MatSk ykköspöytää Toivo Keinänen (viime vuoden avoimen sarjan SM-hopeamitalisti) eikä näin ollen ykköspöydältä ollut muilla joukkueilla juuri realistisia pistetoiveita. Toivo jyräsi 100% tuloksen ja kun muutkin MatSKin pelaajat onnistuivat peleissään hyvin ei mestarijoukkueesta jäänyt jossiteltavaa. Tammerin ykkösjoukkue oli yhtä selvä kakkonen, Intellektin jäädessä selvästi pronssille. Joukkuekilpailun U16 sarjan mitalistit kuvassa (Elias Keso, Konsta Jaakkola, Jimi Multanen, Matias Pajarre)

Sunnuntaina olikin vuorossa henkilökohtainen pikashakin SM ja lauantain hyvien pelien jälkeen oli hyvä lähteä katsomaan mitä vielä on voitettavissa. Osanottajien vähyyden vuoksi U8 ja U10 sarjat pelaattiin yhdistettynä täyskierroskilpailuna 14 pelaajan voimin.

U8-sarjassa Niklas Jaakkola teki todella kovan tuloksen 12,5/13 ainoan tasapelin tullessa U10-sarjan mestaria Ilkka Kootaa vastaan! Kuvassa U8-sarjan mestari Niklas Jaakkola sekä hopeamitalisti Eeli Asiakainen ja pronsille blixtannut Vihan Velagabudi.

U14-sarjaan oli saatu 12 pelaajaa ja Tammerin Elias Keso hoiti pelit 100% tuloksella 11/11 !! Hopealle tuli MatSK Patrik Aalto. Tammerille saatiin vielä toinenkin mitali, kun Konsta Jaakkola sai pronssin keskinäisen ottelun ratkaistessa paremmuuden MatSK Oliver Wartiovaaran kanssa. Kuvassa U14 mitalistit Elias Keso, Patrik Aalto ja Konsta Jaakkola

U16 ja U20 sarja pelattiin yhdistettynä 10 pelaajan täyskierroskilpailuna. U16 voittaja oli odotetusti Toivo Keinänen, Jimi Multanen ja Tamas Martinec toivat Tampereelle muut mitalit Kuvassa U16 mitalistit Toivo Keinänen, Jimi Multanen ja Tamas Martinec.

U12-joukkue tulokset

U16-joukkue tulokset

U8-henkilökohtainen SM tulokset

U14-henkilökohtainen SM tulokset

U16-henkilökohtainen SM tulokset

V.Jaakkola (Kuvat Darren Reed, Petteri Keso ja Toni Ristamäki)