Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

22.03.2020

s. 07.12.1958 Mänttä k. 16.02.2020 Tampere

Sateisena helmikuun sunnuntaina saivat monet shakinystävät suruviestin. Veijo Mäki oli edellisyönä menehtynyt äkilliseen sairauskohtaukseen. Tämä oli yllätys sekä omaisille että kerhokavereille, sillä Veijo oli osallistunut vielä edellisenä viikonloppuna Tammer-Shakin edustusjoukkueen kanssa SM- liigakierroksille. Kaikki oli silloin kunnossa ja Veijo terveenä ja iloisena, kuten aina ennenkin. Muutenkin Veijo tunnettiin shakissa eritoten itseltään paljon vaativana, mutta laudan ulkopuolella sympaattisena, solidaarisena ja mukavana joukkuekaverina.

Veijo oli henkeen ja vereen tamperelaisen shakin puolestapuhuja ja hän olikin edustanut vuodesta 1988 alkaen aina jotain tamperelaisseuraa. Vuonna 2005 Veijo oli perustamassa tamperelaisista Tarauksesta ja Tampereen shakinystävistä muodostettua Tammer-Shakkia, jossa hän pelasi kuolemaansa saakka.

Veijo korottui shakkimestariksi 1978 ja kansainväliseksi mestariksi 1988. Hän edusti Suomea shakkiolympialaisissa kuusi kertaa aikavälillä 1980-96 ja joukkue-EM kisoissa kaksi kertaa 1989 ja 1997. Suomen mestaruuden klassisessa shakissa hän voitti kaksi kertaa 1982 ja 1990 sekä pikapelin SM:n kerran. Joukkuepikapelin SM-kisasta saavutuksena oli kaksi voittoa. Joukkue Suomenmestaruuksia kertyi kaiken kaikkiaan yksitoista, yksi Porissa, kolme Tarauksesta ja seitsemän Tammer-Shakissa, mikä on jaettu Suomen ennätys seuratoveri Kytöniemen kanssa. Muita SM-mitaleja hän saavutti parisenkymmentä kappaletta. Lisäksi Veijo oli tuttu näky seurajoukkueiden Eurocup-matkoilla, joita kertyi hänelle kymmenkunta. Yksittäisinä huippusuorituksina voidaan mainita mm. Neuvostoliiton nousevan shakkitähden, Valeri Salovin voittaminen Leningradissa 1980-luvun puolivälissä sekä ex-maailmanmestari Anatoli Karpovin kaataminen kellosimultaanissa Helsingissä 1996.

Siviilielämässä Veijo toimi lähes 40 vuotta VR:llä vaativissa liikenteenohjaustehtävissä, kunnes halusi siitä eläköityä. Veijolle jätettiin hyvästit Lamminpään siunauskappelissa ja häntä saattamassa viimeiselle matkalleen oli lukuisa joukko sukulaisia, ystäviä ja shakkivaikuttajia.

Kai Muttilainen/ Jyrki Kytöniemi

18.03.2020

SM-liiga

TammerSh saavutti Suomen mestaruuden, kun SM-liiga keskeytettiin kahdeksannen kierroksen jälkeen 12.3. JSM-toimikunnan suosituksesta ja SSL:n hallituksen hyväksyessä sen. Asiaan vaikutti Suomen hallituksen Korona-pandemiaohjeistus.

1.divisioona

Kakkosjoukkueen ja vaasalaisten välinen ottelu sovittiin 0-0 -tulokseksi. Kamppailulla ei ollut vaikutusta putoamistaistoon.

2.divisioona

TammerSh 3 näytti kyntensä vahvaa Pässiä vastaan kotiottelussa 14.3. Hieno työ palkittiin mainiolla 3-1 -voitolla. Sarjapaikan kannalta tärkeät maalit tekivät Risto Karttinen, Jani-Petteri Niemi ja Kim Lahtinen.

3.divisioona

Juniorijoukkue TammerSh 5 vieraili Sastamalassa karsimassa noususta II-divisioonaan. Ottelu päättyi 2-2 -tasapeliin VammSK 2:n kanssa, joka riitti pöytävertailuilla sarjanousuun. Voiton ottivat Tamas Martinec ja Matias Pajarre. Lisäksi Jimi Multanen pelasi remissin shakkimestari Arto Satosen kanssa.

J.Kytöniemi

15.03.2020

Tilanteesta aiheutuvat peruutukset

Tammer-Shakin TORSTAIN kerhoillat Sarvijaakonkadulla on PERUTTU pääsiäiseen 12.4. asti. 12.4. jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen.

11.04.-12.04. Tammer-Shakin ELO-turnaus (Veijo Mäen muistoturnaus) on PERUTTU.

26.4. Tampereen seudun koulujoukkueiden mestaruusturnaus on PERUTTU.

Tammer-Shakki

21.02.2020

SM-liiga

TammerSh isännöi tärkeää kärkiottelua Vammalan Shakkikerhoa vastaan lauantaina. Kamppailu oli tiukka ja kääntyi lopulta tamperelaisille 4-2. Vahvoista voitoista vastasivat Aleksey Goganov, Pekka Köykkä ja Elias Keso - ja kaikki olivat vielä mustilla. Sarjapisteet kotijoukkueelle varmisti valkeilla Janne Mertanen, joka onnistui kuristamaan lähettiparilla vastustajansa loppupelissä

Liigajoukkueemme vieraili sunnuntaina Kotkassa. KymS oli kauden tyyliinsä melko varamiehinen ja otteluvoitto irtosikin selvin 0-5 -numeroin. Koko pisteen toivat Mika Karttunen, Köykkä, Keso, Toni Pönniö ja Markku Iivonen. Tammer-Shakki johtaa SM-liigaa kahden pisteen erolla Turun Työväen Shakkikerhoa ja JyväS-Shakkia ennen kauden päätösviikonloppua.

1.divisioona

TammerSh 2 taisteli ihailtavasti sarjapaikastaan viikonlopun kahdessa ottelussa. Lauantaina vierasottelussa Akaassa oli tuloksena joukkuetasapeli 3-3. Maaleista vastasivat Pekka Kaatiala, Risto Karttinen ja Jani-Petteri Niemi.

Pyhäpäivän ottelussa kakkosjoukkue otti loistavan 4-0 -kotivoiton Karjaan Urasta. Tämä takasi sarjapaikan I-divisioonassa seuraavalle kaudelle jo ennen viimeistä kierrosta. Kaadon takuumiehinä olivat Jarmo Sorvari, Karttinen, Juhani Mustelin ja Jimi Multanen.

2.divisioona

Kolmosjoukkue oli kovan tehtävän edessä, kun ennakkoon vahvempi helsinkiläinen LauttSSK 2 saapui Tampereelle. Tammerilaiset kuitenkin taistelivat tiukasti ja saivat hyvän 2-2 -tuloksen. Voitot toivat Mustelin ja Konsta Jaakkola. Viimeisellä kierroksella TammerSh 3 kohtaa kotiottelussa lohkonsa jo voittaneen Pässin. Jos joukkue ottaa vähintään niukan voiton, niin säilyminen II-divisioonassa on tosiasia.

3.divisioona

Nelosjoukkue kävi kouluttamassa Pässin kakkosjoukkuetta Päivölässä vieden sarjapisteet mukanaan 1-3 -luvuin. Maalintekijät olivat Juha Vuorinen, Otto-Harald Hirvonen ja Miska Moisio. TammerSh 5 oli jo pelannut kaikki ottelunsa ja voittanut lohkonsa päästen karsintaotteluun VammSK 2:n vieraaksi maaliskuussa. TammerSh 4 sijoittui samassa lohkossa toiseksi. TammerSh 6 oli lohkossaan neljäs.

J.Kytöniemi

17.2.2020

Kansainvälinen shakkimestari, moninkertainen Suomenmestari ja Tammer-Shakin perustajajäsen Veijo Mäki on menehtynyt äkillisen sairauskohtauksen seurauksena 16.2.2020 Tampereella 61-vuotiaana. Tammer-Shakki sekä lukuisat muut shakinystävät ympäri Suomea haluavat osoittaa lämpimimmät osanotot läheisille.

Kai Muttilainen

Ajankohtaista