Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

3.6.2024

Torstaina 6. kesäkuuta voi kerholla päästä ottamaan mittaa kansainvälisestä mestarista, kun 12-kertainen pikashakin Suomen mestari Mika Karttunen on paikalla. Kerho alkaa tavanomaiseen tapaan klo 18.30, paikalla on hyvä olla 5-10 minuuttia ennen sitä.

Kesän ja muutenkin loppuvuoden aikana kerholla vierailee muitakin liigajoukkueen pelaajia. Seurailkaa kalenteria niin tiedätte, mitä tapahtuu ja milloin.

Risto Eerikäinen

3.6.2024

Nuorten pikashakin SM-kilpailu pidettiin Päivölässä sunnuntaina 26. toukokuuta. Perään samana päivänä pelattiin nuorten joukkuepikashakin SM-kilpailu.

Henkilökohtaiseen kilpailuun oli ilmoittautunut seitsemän seuramme pelaajaa. 17 pelaajan U14-sarjassa kilpailivat Niklas Jaakkola ja Tuomas Rantala hienolla menestyksellä. Jaakkola voitti mestaruuden tuloksella 12/14. Vanavedessä tuloksellaan 9,5/14 hopeaa saavutti Rantala.

U16-sarjassa ainoa Tammer-Shakin pelaaja oli Onni Ruusunen. Tulos 9,5/15 riitti kuudenteen sijaan 16 pelaajan kilpailussa.

Täyskierroskilpailuna pelatussa U18-sarjassa oli neljä meidän pelaajaa. Heistä parhaiten pärjäsi Diana Vashchenko, jonka tulos 12/14 toi yleisen sarjan hopeamitalin ja tyttöjen sarjassa kultaa. Eemi Lappalainen oli viides tuloksella 9/14 ja Miska Moisio samalla tuloksella 9/14 kuudes. Joel Järvinen 13:s tuloksella 3,5/14.

Joukkuekilpailuihin osallistuttiin kahdella joukkueella. U16-sarjaan oli ilmoittautunut kuusi joukkuetta. Kaksinkertaisen turnauksen päätteeksi mestariksi kruunattiin Tammer-Shakin joukkue, jossa pelasivat kokoonpanolla Jaakkola (7,5/10), Rantala (7,5/10), Ruusunen (7/10) ja Niila Koskimaa (6/10).

U20-sarjassa kilpaili seitsemän joukkuetta. Tammer-Shakin joukkue jäi vertailuin neljänneksi. Joukkue pelasi kokoonpanolla Vashchenko (8,5/12), Moisio (8/12), Lappalainen (7,5/12) ja Järvinen (3/12).

Kokonaissaldo oli siis kolme kultaa ja kaksi hopeaa. Tammer-Shakki onnittelee!

Risto Eerikäinen

23.3.2024

Kilpailukutsu
Ilmoittautumislomake

Suomalaisen shakkielämän suurin vuotuinen kilpailu pelataan tänä vuonna 60. kerran. Kilpailupaikka on Helsingin Kaapelitehdas, ajankohta on 3.-4. elokuuta ja järjestämisvuorossa on Helsinki Street Chess eli HSC. Kilpailullisesti huomionarvoisin uudistus on, että peliaika on täksi vuodeksi vaihdettu viidestä minuutista kolmeen minuuttiin kahden sekunnin siirtolisällä. Muutoin formaatti on vanha tuttu: lauantaina on alkukilpailut ja niiden tulosten perusteella joukkueet sijoitellaan sunnuntaina pelattaviin sijoitusryhmiin. Molempina päivinä pelattaneen reilut 20 peliä.

Tammer-Shakin joukkueisiin ilmoittautuminen

Tammer-Shakin joukkueet kootaan tällä lomakkeella ilmoittautuneista. Täytä tämä lomake pian niin varmistat paikkasi kilpailussa ja voit varailla majoituksia levollisin mielin. Mikäli pelaajamäärä ei ole neljällä jaollinen, viimeisenä lomakkeen täyttäneitä voi jäädä rannalle. Varaan kuitenkin muutaman päivän aikaa lomakkeen sulkeutumisen ja ilmoittautumisen sulkeutumisen välille, jotta voin yrittää tasata pelaajamäärän neljällä jaolliseksi. Jos tulee muita menoja tai mieli muuttuu, laitathan minulle viestiä niin pysyn ajan tasalla pelaajatilanteesta.

Tämä lomake sulkeutuu juhannuksen jälkeen sunnuntaina 23. kesäkuuta. Osallistumismaksu on 100 euroa joukkueelta eli 25 euroa pelaajalta. Se maksetaan Tammer-Shakin tilille FI59 4510 7720 0345 37 samaiseen 23. kesäkuuta mennessä. Laitathan viestikenttään nimesi ja "joukkueblixtit" tai muuta, josta maksun tarkoitus käy ilmi. Mikäli et ole vielä maksanut yhdistyksemme jäsenmaksua vuodelta 2024, hoidathan myös sen samalla kuntoon.

Joukkueiden lukumäärä ilmoitetaan kilpailun järjestäjälle juhannuksen jälkeisellä viikolla ja seura välittää silloin osallistumismaksut kilpailun järjestäjälle. Koska kyseessä on joukkuekilpailu, pelaajien oletetaan sitoutuvan osallistumaan siitedes. Jos jotain aivan pakottavia esteitä kuitenkin heinäkuussa ilmenee, ilmoittakaa minulle siitä aivan välittömästi. Kokemuksesta tiedän, ettei korvaavien pelaajien löytäminen ole enää silloin helppoa, mutta yksittäisiä hätäapuja voi olla mahdollista houkutella.

Joukkuekaveritoiveet huomioidaan ja järkevät ehdotukset toteutetaan. Nais-, juniori-, veteraani- tai seniorijoukkueita voidaan muodostaa. Loput pelaajat sijoitetaan joukkueisiin pelitason mukaan. Viime vuonna Seinäjoella Tammer-Shakki oli kuudella joukkueella. Tänä vuonna ainakin seitsemän, eikö vaan?

Matkajärjestelyt ja toiminta pelipaikalla

Tänä vuonna ruokailuja ei voi tilata ennakkoon, joten siksi siitä ei ole kysymystä. Kilpailukutsun mukaan Kaapelitehtaan ravintolat palvelevat ja myös kilpailutilaan järjestetään jonkinlainen ruokapiste.

Kilpailukutsussa on jotain majoitustarjouksia. Hotellivaraussivustoilta löytää lisää vaihtoehtoja. Jos on vailla kaveria jakamaan hotellihuonetta, laittakaa minulle hyvissä ajoin viestiä niin järjestelen.

Kulkemiseen suosittelen lämpimästi junaa. Liput ovat kuutta euroa per suunta, jos ne ostaa näin maaliskuussa ja niiden hinta kohoaa kilpailupäivän lähestyessä. Mikäli joku kuitenkin meinaa autoilla ja haluaa bensakuluja jakaa, infotkaa minua erikseen niin kyytiläisiä voi järjestyä.

Kilpailun avajaiset ovat lauantaina 3. elokuuta klo 13.45. Viimeistään siihen mennessä pelaajien oletetaan olevan paikalla. Kun pääsette kilpailupäivänä matkaan kohti Helsinkiä, laittakaa minulle viesti niin tiedän, että olette tulossa. Näin voimme jokseenkin vakuuttua, ettemme joudu peluuttamaan mitään joukkuetta vajaalla kokoonpanolla. Puoleenpäivään mennessä joko minä itse tai joku valtuuttamani henkilö ilmoittaa Tammer-Shakin joukkueet kootusti ja toimittaa kellot järjestäjälle lainaan; siitä ei tarvitse pelaajiemme huolehtia.

Blixtiterveisin 23.3.2024,
joukkuevastaava Risto / 0408295131

Risto Eerikäinen

18.2.2024

Nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista pelattiin Valkeakosken Päivölässä 16.-18. helmikuuta. Kilpailu pelattiin viidessä ikäryhmässä niin, että kullakin osallistuvalla liitolla oli kussakin ikäryhmässä kaksi edustajaa.

Keskimmäisessä vuonna 2009 tai myöhemmin syntyneiden ikäsarjassa Suomea ja Tammer-Shakkia edusti Niklas Jaakkola hienosti menestyen. Turnaus alkoi tuloksellisesti verkkaisesti, kun avauspäivänä ilmeisen alirankattu islantilainen Mikael Bjarki Heidarsson veti pidemmän korren. Perjantain toisessa ottelussa tuli tasapeli ruotsalaista Lavinia Valcua vastaan. Lauantain ensimmäisessä pelissä Niklas voitti mustilla Färsaarten Petur Gardar Magnussenin, päivän jälkimmäinen päättyi tasan Norjan Teodor Tenfjord Engelseniä vastaan. Neljän pelatun kierroksen jälkeen Niklas tuloksellaan 2/4 oli vasta seitsemäntenä puolitoista pistettä kärkeä perässä. Sunnuntaina peli kulki: kaatui ensin ikäryhmän ykkössijoitettu Tanskan Vitus Bondo Medhus ja sitten kilpailua kahden päivän johtanut ja lopulta viidenneksi sijoittunut Islannin Matthias Bjorgvin Kjartansson.

Kun muilla pöydillä pelit menivät suotuisasti, päädyttiin lopulta tilanteeseen, jossa neljä pelaajaa olivat keränneet neljä pistettä kuudesta pelistään. Turnauksessa käytetty ensimmäinen vertailu (Buchholz heikoimman vastustajan vähentäen) suosi Niklasta ja näin hänet julistettiin Pohjoismaiden mestariksi. Tammer-Shakki onnittelee! Hopea ja pronssi menivät Islantiin ja Ruotsiin Niklaksen avauspäivän vastustajille. Yhtenä peliesimerkkinä, näin kaatui tanskalainen sunnuntain avauskierroksella:

Yhtä ikäsarjaa alempana vuonna 2011 tai myöhemmin syntyneissä kilpaili Tuomas Rantala. Hänen turnauksensa alkoi komeasti voitolla ryhmän ykkössijoitetusta tanskalaisesta Villads Majvang Sandmannista. Seuraavien pelien tappiot Norjan Jiabao Eivind Jille, Suomen Oliver Niemiselle ja Ruotsin Nathan Premanille kuitenkin pudottivat hänet mitalivauhdista. Päätöspäivänä turnausta kirkasti voitot Färsaarten Andrias Gothe Aslakksonista ja Sigurdur Pall Gudnyjarsonista. Tulos 3/6 riitti lopputuloksissa seitsemänteen sijaan. Peliesimerkiksi valikoitui avauskierroksen voittopeli:

Muissa ikäryhmissä Suomelle toivat menestystä B-ikäsarjan voittanut Aku Salonen ja E-ikäsarjassa hopealle sijoittunut Yiming Zhang. Kumpikin edustaa helsinkiläistä Aatosta. Tammer-Shakki onnittelee heitäkin!

Kilpailun tulokset:
A-sarja
B-sarja
C-sarja
D-sarja
E-sarja

Loput pelit ja muun muassa kuvia löytää kilpailun kotisivuilta.

Risto Eerikäinen

18.1.2024

Tammer-Shakki järjestää sunnuntaina 28. tammikuuta yksipäiväisen nopean shakin turnauksen Sarvijaakonkadulla. Kilpailussa pelataan viisi kierrosta peliajoilla 20 minuuttia + 20 sekuntia/siirto. Osanoton varmistus on klo 9.30-10.00, ensimmäinen kierros alkaa klo 10.30 ja turnaus päättyy noin klo 19. Osallistumismaksu on 20 euroa aikuisilta ja 10 euroa vuonna 2004 tai myöhemmin syntyneiltä nuorilta, ja se maksetaan käteisellä osanoton varmistuksen yhteydessä.

Tulokset menevät selolaskentaan, joten pelaajalisenssi vaaditaan kaikilta vähintään 11 selopeliä ennen turnausta pelanneilta. Jos lisenssi on päässyt vanhenemaan, käykää hankkimassa tämänvuotinen A-lisenssi osoitteesta https://info.suomisport.fi/. Hyvä investointi: kisoja järjestetään Tampereen seudulla taajaan tänäkin vuonna.

Ilmoittautuneet:

NimiSeuraSelo
Jesse SissalaCC Nokia1921
Miska MoisioTammerSh1902
Aleksi PuistoTammerSh1871
Pessi HeinoEtVaS1794
Matti HelmisolaCC Nokia1767
Eemi LappalainenTammerSh1692
Risto EerikäinenTammerSh1669
Aapo SiurolaTammerSh1609
Jyrki SillanpääCC Nokia1564
Mika HaapamäkiMoukat1548
Vilho HyytiäinenCC Nokia1501
Tuukka BergTammerSh1427
Valtteri PärssinenTammerSh1409
Juha VuorinenTammerSh1380
Leevi HuotariCC NokiaU1347
Pál SzabóTammerSh1294
Pasi IlomäkiTammerShU1265
Vellu AlisaariRampKa1256

Risto Eerikäinen

Ajankohtaista