Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

31.10.2016

Mika Karttunen oli 7. Ellivuoressa pelatussa Pohjoismaiden mestaruusturnauksessa. Pieni epäonni ja muutamat huonot yksittäiset siirtovalinnat rokottivat pistesaalista huomattavasti. Mikan omat kommentit peleistä löytyvät Shakkilinnan youtube-kanavalta, sekä heti turnauksen jälkeiset fiilikset 30.10 esitetystä urheiluruudusta.

30.10.2016

Keväällä Tammer-Shakkiin vaihtanut Samuli Nieminen aloitti vahvasti liigassa ja keräsi alkukaudesta 2½/3 pistettä nousten lähelle mestarin titteliin vaadittavaa 2200 selopisteen rajaa. Ellivuoressa pelatussa nopean shakin SM-turnausessa korottuminen lopulta tapahtui, kun Nieminen pelasi mainiosti sijoittuen lopulta neljänneksi.

Samuli Nieminen on täten 335. Suomalainen Shakkimestari. Tammer-Shakki onnittelee!

30.10.2016

Konsta Jaakkola edusti Suomean nuorten MM-kilpailussa Georgian Batumissa. Alle 12-vuotiaiden sarjassa pelannut Konsta päätyi lopputulokseen 4/11.

30.10.2016

Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Tammer-Shakin Henri Pohjala voitti Ellivuoressa pelatun nopean shakin Suomen mestaruuden tuloksella 6½/7. Toiseksi sijoittui Jyväskylän Tommi Luukkonen 6/7 ja kolmanneksi Tammer-Shakista Henri Torkkola 5½/7.

Muista Tammer-Shakkilaisista Samuli Nieminen oli 4. ja hän korottui samalla Shakkimestariksi. Voitto Särkilahti ja Jaakko Mäntyniemi jakoivat 11.sijaa, Heini Rinne ja Darren Reed 18.sijaa. Olavi Särkilahti oli 27.

10.10.2016

SM-liiga

Tammer-Shakin edustusjoukkue teki vieraspelireissun, jossa se kohtasi ensin lauantaina putoamista vastaan taistelevan Oulun ja sunnuntaina mitalikandidaatti Jyväskylän. Lauantain ottelu Oulua vastaan kulki alusta alkaen odotetuissa merkeissä ja loppulukemat 5-0, jopa hieman mairittelevat Oululaisia. Voittajina kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Arturs Neiksans, sekä Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Henri Torkkola ja Samuli Nieminen.
Sunnuntain ottelu Jyväskylää vastaan oli ensimmäinen todellinen tasonmittaus tällä kaudella. Arturs Neiksans voitti jo seitsemännen pelinsä putkeen, geometrisesti kauniilla loppukombilla, ja Veijo Mäki jyräsi viime vuoden päätösviikonloppua muistelemaan unohtuneen Tuomas Nivalan yli ilman pienimpiäkään ongelmia. Henri Pohjala voitti myös, kun hänen vastustajansa uhrasi ylioptimistisesti yrittäessään voittoa ottelutilanteen vuoksi. Lisäksi pelattiin neljä neutraalia, joten päädyttiin lopulta tulokseen 3-1. Kauden tiukin ottelu, mutta on huomattava, että vaikka kotijoukkueen lopputuloksia kaunisteleva kavennus 3.pöydällä oli hyvä urheilusuoritus, niin se ei vastannut laisinkaan pelitapahtumia laudalla.

1.divisioona

Tammer-Shakki 2 lähti jatkamaan hyvin alkanutta kauttaan kotipeleillä Vaasaa ja Raahea vastaan. Molemmista peleistä oli lopputuloksena niukkaakin niukemmat 1-2 tappiot, vaikka molemmat ottelut olivat ennalta jopa voitettavissa. Lauantaina Vaasaa vastaan voittoon Markku Iivonen ja sunnuntain Raahea vastaan pelatussa ottelussa Petri Pietarinen.

Tammer-Shakki 3 kävi pelaamassa kauden viimeisen ennalta hankalan ottelun Matinkylän 2 joukkueen vieraana ja ottikin kuokkaan tylysti 5-0. Jatkossa helpottaa, koska lohkon 3 vaikeinta vastustajaa on nyt kohdattu.

2.divisioona

Tammer-Shakki 4 jatkoi hienoja otteita kun se haki altavastaajana vierastasapelin X:n vieraana luvuin 1-1. Ratkaisevan tasoituksen tekijänä Jani Hakala.

3.divisioona

Tammer-Shakki 5 avasi kautensa toista juoniorijoukkuettamme vastaan. Kokemus oli valttia, lopputulos 4-0. Voittajina Simo Peltonen, Viljami Kesänen, Ismo Syrjälä ja Kimmo Vaaramo.

Tammer-Shakki 7 sai vieraakseen Mäntän ykkösjoukkueen ja jäi lohkojohtajille pahasti jalkoihin, 0-5.

Tammer-Shakin 8 joukkue jatkoi isompiensa kiusaamista, kun se hävisi Pässin 2 joukkueelle niukasti 3-2. Darren Reed voitti jälleen ja lisäksi Kristiina Kronholm onnistui ja otti avauspisteensä 3.divisioonassa.