Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

13.12.2015

Itämeren shakkitähdet turnaus pelattiin 8.-13.12 Narvassa. Kyseessä on joukkuekisa, jossa Suomen, Venäjän, Viron, Liettuan ja Latvian ikäluokkien parhaat pelaajat kohtaavat. Sini saavutti kaksi voittoa ja oli samalla Suomen joukkueen 3. eniten pisteitä kerännyt pelaaja.

11.12.2015

Shakkiliitto valitsi Mika Karttusen mainion tuloksen ja siitä seuranneen SM-kiinnityksen Reykjavikin EM-kisoissa vuoden shakkiteoksi. Tammer-Shakki onnittelee!

29.11.2015

Tammer-Shakin ja Shakkilinnan yhteistyössä järjestämä turnaus pelattiin Juhannuskylän koululla. Paikalle saapui lopulta 160 innokasta nuorta vanhempineen. Harjoitusturnauksen luonteelle sopivasti kaikki palkittiin tälläkin kertaa!

23.11.2015

Suomi oli Islannin EM-kilpailuissa 25. Joukkueessa pelannut Mika Karttunen suoriutui loistavasti. 5½/8 pistettä kerännyt Karttunen oli Suomen joukkueen paras pistemies ja teki samalla ensimmäisen suurmestari tuloksensa.

08.11.2015

SM-liiga

Ykkösjoukkue pelasi Jyväskylässä kaksi vieraspeliä. Lauantaina vastaan asettui mitalitaistoon povattu Jyväs-Shakki, joka jäi viime kaudella niukasti neljänneksi. Joukkueeseen haalitut uudet vahvistuksetkaan eivät auttaneet, kun hallitseva mestari otti voiton rutiinilla 4-1. Voittajina Igor Kovalenko, Mika Karttunen, Pekka Köykkä ja Jani Ahvenjärvi. Sunnuntaina vastassa oli sarjataulukon tyvipäähän kuuluva Oulun Shakki Seura. Loppuluvut 4-2 mairittelevat Oululaisia pelitapahtumiin nähden. Voittajina Karttunen, Ahvenjärvi, Janne Mertanen ja Jyrki Kytöniemi. Tammer-Shakin voittettua molemmat ottelunsa ja EtVaSin lipsauttama tasapeli TuTSia vastaan nostivat Tammer-Shakin yksin sarjakärkeen. Eroa toisena olevaan EtVaS:iin on yksi piste ja kolmantena olevaan JyS:iin jo kolme pistettä.

1.divisioona

Tammer-Shakki II oli ennakolta kovan paikan edessä, koska molemmat viikonlopun vastustajista olivat tyrkyllä nousta liigaan kaudeksi 16/17. Lauantain vierapelireissu Vammalaan toikin 4-2 tappion. Voittajina Pekka Kaatiala ja Mikko Salonen. Jossiteltavaa jäi runsaasti, kun Kaukot Pekka ja Jussi vastaanottivat lahjapisteet Jukka Harjulta ja Henri Torkkolalta. Harju syötti kokonaisen upseerin, ja Torkkola vaihtoi voittoa enteilevässä asemassa virheellisesti kuningattaret häviten heti. Sunnuntaina vastaan asettui KS-58. Joukkue ei ole kärjestä aivan Vammalan tasoinen, mutta toisaalta pelaajien taso ei laske yhtä jyrkästi alapöydillä. Altavastaajan asemasta huolimatta Tammer-Shakin onnistui voittaa komeasti 2-0. Harju kuittasi lauantaisen syöttönsä, tällä kertaa vastaanottamalla ilmaisen upseerin. Toisen voiton otti Salonen, joka on joukkueen parhaana pistemiehenä kerännyt 4½/5 pistettä.

2.divisioona

Tammer-Shakki III voitti Kankaanpään niukasti 1-0, ja otti entistä tukevamman otteen mahdollisesta noususta 1.divisioonaan. Mikäli joukkueen hyvä vire jatkuu, niin ensi kaudella Tammer-Shakilla on kaksi joukkuetta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla! Tärkeän voiton toi Petri Pietarinen.

3.divisioona

Tammer-Shakki 5 kävi pelaamassa JyS 3:en vieraana Keski-Suomessa. Niukan 2-1 tappion positiivista antia oli Kimmo Vaaramon jatkama voittoputki. Juniorijoukkueet 6 ja 7 pelasivat tiukat ottelut Nokia CC:tä ja PSY 2:ta vastaan. Nokialaiset olivat odotetusti vahvempia (3-1), mutta Niko Palttalan voitto 1.pöydällä Olli Helanderia vastaan oli loistosuoritus. Myös PSY 2 oli ennakolta luvullisesti paljon vahvempi, mutta neljän pöydän päätyttyä tasan oli lopputuloksena vain niukka tappio 0-1.