Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

10.10.2016

SM-liiga

Tammer-Shakin edustusjoukkue teki vieraspelireissun, jossa se kohtasi ensin lauantaina putoamista vastaan taistelevan Oulun ja sunnuntaina mitalikandidaatti Jyväskylän. Lauantain ottelu Oulua vastaan kulki alusta alkaen odotetuissa merkeissä ja loppulukemat 5-0, jopa hieman mairittelevat Oululaisia. Voittajina kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Arturs Neiksans, sekä Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Henri Torkkola ja Samuli Nieminen.
Sunnuntain ottelu Jyväskylää vastaan oli ensimmäinen todellinen tasonmittaus tällä kaudella. Arturs Neiksans voitti jo seitsemännen pelinsä putkeen, geometrisesti kauniilla loppukombilla, ja Veijo Mäki jyräsi viime vuoden päätösviikonloppua muistelemaan unohtuneen Tuomas Nivalan yli ilman pienimpiäkään ongelmia. Henri Pohjala voitti myös, kun hänen vastustajansa uhrasi ylioptimistisesti yrittäessään voittoa ottelutilanteen vuoksi. Lisäksi pelattiin neljä neutraalia, joten päädyttiin lopulta tulokseen 3-1. Kauden tiukin ottelu, mutta on huomattava, että vaikka kotijoukkueen lopputuloksia kaunisteleva kavennus 3.pöydällä oli hyvä urheilusuoritus, niin se ei vastannut laisinkaan pelitapahtumia laudalla.

1.divisioona

Tammer-Shakki 2 lähti jatkamaan hyvin alkanutta kauttaan kotipeleillä Vaasaa ja Raahea vastaan. Molemmista peleistä oli lopputuloksena niukkaakin niukemmat 1-2 tappiot, vaikka molemmat ottelut olivat ennalta jopa voitettavissa. Lauantaina Vaasaa vastaan voittoon Markku Iivonen ja sunnuntain Raahea vastaan pelatussa ottelussa Petri Pietarinen.

Tammer-Shakki 3 kävi pelaamassa kauden viimeisen ennalta hankalan ottelun Matinkylän 2 joukkueen vieraana ja ottikin kuokkaan tylysti 5-0. Jatkossa helpottaa, koska lohkon 3 vaikeinta vastustajaa on nyt kohdattu.

2.divisioona

Tammer-Shakki 4 jatkoi hienoja otteita kun se haki altavastaajana vierastasapelin X:n vieraana luvuin 1-1. Ratkaisevan tasoituksen tekijänä Jani Hakala.

3.divisioona

Tammer-Shakki 5 avasi kautensa toista juoniorijoukkuettamme vastaan. Kokemus oli valttia, lopputulos 4-0. Voittajina Simo Peltonen, Viljami Kesänen, Ismo Syrjälä ja Kimmo Vaaramo.

Tammer-Shakki 7 sai vieraakseen Mäntän ykkösjoukkueen ja jäi lohkojohtajille pahasti jalkoihin, 0-5.

Tammer-Shakin 8 joukkue jatkoi isompiensa kiusaamista, kun se hävisi Pässin 2 joukkueelle niukasti 3-2. Darren Reed voitti jälleen ja lisäksi Kristiina Kronholm onnistui ja otti avauspisteensä 3.divisioonassa.

03.10.2016

Tammer-Shakin juniorit osallistuivat 19 pelaajan voimin Porissa pelattuun koululaisten SM-turnaukseen. Kotiintuomisina oli muutama mitalikin kun D-sarjassa Elias Keso voitti tuloksella 6/7 ja Konsta Jaakkola oli kolmas 5.5/7. Elias sai samalla edustuspaikan seuraaviin PM-kisoihin. D-sarjan työtöissä kultaa voitti Elisabet Hollmérus. E-sarjassa Sini Jokinen voitti pronssia ja tyttöjen kultaa.

30.09.2016

Kerhoillat

Kerhoillat pelataan talvikauden ajan perjantaisin. Aika ja paikka pysyvät samoina.

Valmennus

Viime vuonna alkanut kerhopelaajille suunnattu valmennus jatkuu 13.10 Sammonkadulla kello 18.00 alkaen. Ryhmä on avoin kaikille ja se kokoontuu torstaisin. Oviraha on viimevuotiseen tapaan 5e, sisältäen kahvitarjoilun.

18.09.2016

SM-liiga

Tammer-Shakin kotiavauksessa vastaan asettui Garde, joka oli ennalta hieman KarjUraa kovempi porukka. Lukemat olivat lopulta kuitenkin vielä lauantaitakin rumemmat, 7-0, kun tamperelaiset onnistuivat voittamaan edullisten pelien lisäksi myös lähes kaikki epäselvät keskipeliasemat. Voittajina Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Veijo Mäki, Pekka Köykkä, Jarkko Penttinen, Henri Torkkola ja Jyrki Kytöniemi. Ensimmäisten pelien jälkeen Tammer-Shakki johtaa, Matinkylä on toisena samoissa pisteissä. Liiganousija KS-58 aloitti vahvasti ja on kolmantena, loppujen joukkueiden pelatessa sopivasti ristiin keskenään.

1.divisioona

Tammer-Shakki 3 jatkoi väkeviä otteitaan kun se hävisi toiselle lohkon ennakkosuosikeista, Joensuun Shakkikerholle, vain 0-2. Tässäkin ottelussa kaikki pöydät lähtivät haastamaan ennalta selvästi vahvempia vastustajiaan ennakkoluulottomasti ja 6 tasapeliä on loistosuoritus.

3.divisioona

Tammer-Shakki 8 ottaa tällä kaudella osaa sarjaan vasta toisen kerran ja onnistui nyt avaamaan myös pistetilinsä kotitasapelillä Akaan 2 joukkuetta vastaan. Kapteenina toiminut Darren Reed voitti 1.pöydällä ja Elisabet Hollmerus kolmannella. Välissä Sini Jokinen piti tasapelin 500 pistettä vahvempaa vastustajaansa vastaan. Hieno alku!

17.09.2016

SM-liiga

Tammer-Shakki aloitti kautensa vieraissa nousijajoukkue Karjaan Uraa vastaan. Hieman varamiehisinä otteluun lähteneet Tamperelaiset takoivat taululle lopulta vakuuttavat 1-6 lukemat. Voittajina Mika Karttunen, Henri Pohjala, Henri Torkkola, Jyrki Kytöniemi, Samuli Nieminen, sekä Markku Iivonen.

1.divisioona

Tammer-Shakki 2 pelasi vieraissa lohkon nousijasuosikkia, Vammalan shakkikerhoa, vastaan. Tammer-Shakki onnistui voittamaan hienosti 1-3, kun Hannu Salokangas, Pekka Kaatiala, sekä Petri Pietarinen voittivat pelinsä.

Tammer-Shakki 3:lla oli vielä 2 joukkuettakin kovemman paikan edessä Vierumäellä, kun vastaan asettui liigasta niukasti viime kaudella pudonnut Kymen Shakki. 1-5 häviöstä huolimatta Tamperelaisten on syytä olla ylpeitä, kun kärkipöydillä Jukka Harju, Jorma Kekki pitivät tasapelit selvästi vahvempia vastustajiaan vastaan ja Mikko Salonen voitti oman pelinsä jatkaen siitä mihin viime kaudella jäi.

2.divisioona

Tammer-Shakki 4 pelasi kotipelin Sammonkadulla I-HSK:n 2 joukkuetta vastaan. Tommi Lindholm, Jarmo Terho ja Jani Hakala voittivat. Häviöitä ei tullut lainkaan, joten lopputulos 3-0.

3.divisioona

Tammer-Shakin juniorijoukkueet pelasivat ensimmäisellä kierroksella vastakkain ja ottelu päättyi 6. joukkueen 3-0 voittoon. Voittajina Jaakko Takala, Niklas Jaakkola ja Jimi Multanen