Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

30.10.2016

Konsta Jaakkola edusti Suomean nuorten MM-kilpailussa Georgian Batumissa. Alle 12-vuotiaiden sarjassa pelannut Konsta päätyi lopputulokseen 4/11.

30.10.2016

Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Tammer-Shakin Henri Pohjala voitti Ellivuoressa pelatun nopean shakin Suomen mestaruuden tuloksella 6½/7. Toiseksi sijoittui Jyväskylän Tommi Luukkonen 6/7 ja kolmanneksi Tammer-Shakista Henri Torkkola 5½/7.

Muista Tammer-Shakkilaisista Samuli Nieminen oli 4. ja hän korottui samalla Shakkimestariksi. Voitto Särkilahti ja Jaakko Mäntyniemi jakoivat 11.sijaa, Heini Rinne ja Darren Reed 18.sijaa. Olavi Särkilahti oli 27.

10.10.2016

SM-liiga

Tammer-Shakin edustusjoukkue teki vieraspelireissun, jossa se kohtasi ensin lauantaina putoamista vastaan taistelevan Oulun ja sunnuntaina mitalikandidaatti Jyväskylän. Lauantain ottelu Oulua vastaan kulki alusta alkaen odotetuissa merkeissä ja loppulukemat 5-0, jopa hieman mairittelevat Oululaisia. Voittajina kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Arturs Neiksans, sekä Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Henri Torkkola ja Samuli Nieminen.
Sunnuntain ottelu Jyväskylää vastaan oli ensimmäinen todellinen tasonmittaus tällä kaudella. Arturs Neiksans voitti jo seitsemännen pelinsä putkeen, geometrisesti kauniilla loppukombilla, ja Veijo Mäki jyräsi viime vuoden päätösviikonloppua muistelemaan unohtuneen Tuomas Nivalan yli ilman pienimpiäkään ongelmia. Henri Pohjala voitti myös, kun hänen vastustajansa uhrasi ylioptimistisesti yrittäessään voittoa ottelutilanteen vuoksi. Lisäksi pelattiin neljä neutraalia, joten päädyttiin lopulta tulokseen 3-1. Kauden tiukin ottelu, mutta on huomattava, että vaikka kotijoukkueen lopputuloksia kaunisteleva kavennus 3.pöydällä oli hyvä urheilusuoritus, niin se ei vastannut laisinkaan pelitapahtumia laudalla.

1.divisioona

Tammer-Shakki 2 lähti jatkamaan hyvin alkanutta kauttaan kotipeleillä Vaasaa ja Raahea vastaan. Molemmista peleistä oli lopputuloksena niukkaakin niukemmat 1-2 tappiot, vaikka molemmat ottelut olivat ennalta jopa voitettavissa. Lauantaina Vaasaa vastaan voittoon Markku Iivonen ja sunnuntain Raahea vastaan pelatussa ottelussa Petri Pietarinen.

Tammer-Shakki 3 kävi pelaamassa kauden viimeisen ennalta hankalan ottelun Matinkylän 2 joukkueen vieraana ja ottikin kuokkaan tylysti 5-0. Jatkossa helpottaa, koska lohkon 3 vaikeinta vastustajaa on nyt kohdattu.

2.divisioona

Tammer-Shakki 4 jatkoi hienoja otteita kun se haki altavastaajana vierastasapelin X:n vieraana luvuin 1-1. Ratkaisevan tasoituksen tekijänä Jani Hakala.

3.divisioona

Tammer-Shakki 5 avasi kautensa toista juoniorijoukkuettamme vastaan. Kokemus oli valttia, lopputulos 4-0. Voittajina Simo Peltonen, Viljami Kesänen, Ismo Syrjälä ja Kimmo Vaaramo.

Tammer-Shakki 7 sai vieraakseen Mäntän ykkösjoukkueen ja jäi lohkojohtajille pahasti jalkoihin, 0-5.

Tammer-Shakin 8 joukkue jatkoi isompiensa kiusaamista, kun se hävisi Pässin 2 joukkueelle niukasti 3-2. Darren Reed voitti jälleen ja lisäksi Kristiina Kronholm onnistui ja otti avauspisteensä 3.divisioonassa.

03.10.2016

Tammer-Shakin juniorit osallistuivat 19 pelaajan voimin Porissa pelattuun koululaisten SM-turnaukseen. Kotiintuomisina oli muutama mitalikin kun D-sarjassa Elias Keso voitti tuloksella 6/7 ja Konsta Jaakkola oli kolmas 5.5/7. Elias sai samalla edustuspaikan seuraaviin PM-kisoihin. D-sarjan työtöissä kultaa voitti Elisabet Hollmérus. E-sarjassa Sini Jokinen voitti pronssia ja tyttöjen kultaa.

30.09.2016

Kerhoillat

Kerhoillat pelataan talvikauden ajan perjantaisin. Aika ja paikka pysyvät samoina.

Valmennus

Viime vuonna alkanut kerhopelaajille suunnattu valmennus jatkuu 13.10 Sammonkadulla kello 18.00 alkaen. Ryhmä on avoin kaikille ja se kokoontuu torstaisin. Oviraha on viimevuotiseen tapaan 5e, sisältäen kahvitarjoilun.