Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

13.03.2016

SM-liiga

Tammer-Shakki lähti tukevasta kolmen pisteen johtoasemasta päätösviikonloppuun. Heti perjantaina pelattiin viikonlopun tärkein kamppailu, kun vastaan asettui toisena majaillut Etelä-Vantaan shakki. EtVasin leiristä kuului pieniä mestaruustoiveitakin, mutta Tammerin 6-1 käsittelyn jälkeen Vantaalaiset valahtivat lopulta peräti viidennelle sijalle. Voittajina Igor Kovalenko, Arturs Neiksans, Mika Karttunen, Veijo Mäki, Janne Mertanen ja Jyrki Kytöniemi. Lauantain voitto Aatoksesta varmisti lopullisesti mestaruuden. Voittajina Neiksans, Karttunen, Mäki ja Henri Torkkola. Useamman pelin ollessa kesken Mertanen varmisti mestaruuden hyväksymällä tasapelin asemasta, jossa pelaamista olisi voinut jatkaa ottelutilanteen niin vaatiessa. Sunnuntaina mestaruuden jo varmistuttua Tammer kärsi kauden ainoan tappionsa Matinkylälle luvuin 1-2. Neiksans voitti jälleen ja sai kauden saldoksi 5/5.

Tammer-Shakki voitti toisen perättäisen, ja viidennen kaikenkaikkiaan, pitkänpelin joukkue Suomenmestaruutensa lopulta varsin selkeästi. Aluksi voittoja ropisi laariin 10 kappaletta, kunnes tappio merkityksettömässä pelissä rikkoi muuten kauniin sarjan. Joukkue oli kokonaisuutena todella tasainen eikä heikkoja lenkkejä löytynyt lainkaan. Kokoonpano kokonaisuudessaan oli Kovalenko, Neiksans, Karttunen, Henri Pohjala, Mäki, Pekka Köykkä, Jani Ahvenjärvi, Mertanen, Jarkko Penttinen, Kytöniemi ja Torkkola.

1.divisioona

Tammer-Shakki 2 oli viimeisellä kierroksella HSK 2:en vieraana Helsingissä ja putoaminenkin oli huonolla tuloksella mahdollista. Kliininen 2-0 voitto Penttisen ja Juhani Mustelinin johdolla varmisti sarjapaikan lopulta selvähköllä erolla.

Tammer-Shakki 2 pelasi aiempia vuosia mukailleen kauden, jossa aluksi on hieman hankalampaa, mutta lopulta tarvittavat pisteet raavitaan kasaan väkisin. Tällä kertaa viimeisiltä kolmelta kierrokselta kerättiin 5/6 pistettä, joista kirkkaimpana oli voitto sarjanousun tehneestä KS-58:sta. Erityisen hyvän kauden pelasi Mikko Salonen 5½/7. Muita runkopelaajia olivat Hannu Salokangas, Antero Natri, Jarmo Sorvari, Jukka Harju, Jorma Kekki, Pekka Kaatiala, sekä Mustelin.

2.divisioona

Tammer-Shakki 4:llä oli viimeisellä kierroksella hankala paikka, kun sarjapaikan varmistamiseen tarvittiin vähintään tasapeli jo sarjanoususta kamppaillutta Loimaata vastaan. Selvänä altavastaajana otteluun lähteneet Tamperelaiset pelasivat loistavasti ja saavuttivat 2-2 kotitasapelin. Petri Pietarinen voitti FM Tapio Salon ja Jaakko Mäntyniemi voitti Pasi Mellinin. Myös Keijo Kapasen tasapeli selvästi vahvempaa vastustajaa vastaan ansaitsee erityismaininnan.

Tammer 3 ja Tammer 4 pelasivat molemmat hienon kauden. Kolmosjoukkue varmisti nousunsa 1.divisioonaan jo ennen viimeistä kierrosta ja nelosjoukkueen hieno taistelu viimeisellä kierroksella varmisti sen, että Tampereella pelataan 2.divisioonaa myös tulevalla kaudella. Runkopelaajia joukkueissa olivat: Sorvari, Harju, Kekki, Mustelin, Mäntyniemi, Petteri Paananen, Pietarinen, Tommi Lindholm, Kapanen, Risto Karttinen, sekä Jouni Vaaramo.

3.divisioona

Tammer-Shakilla oli 3.divisioonassa kaudella 15/16 peräti neljä joukkuetta. Tammer-Shakki viiden lisäksi pelimahdollisuuksia tarjottiin kahdelle juniorijoukkueelle. Ensimmäistä kertaa Suomessa JSM-kartalla nähtiin myös täysin naisista koottu joukkue. 3.divisioona on jatkossakin hyvä ponnahduslauta pelaajimmelle kohti ylempien divisioonien pelejä.

10.03.2016

Tammer-Shakki teki pelireissun kovatasoiseen, nopeanshakin, Vladimir Petrovin muistoturnaukseen Latvian Jurmalaan. Mestaritasoisia pelaajia löytyi A-ryhmästä jopa 78. Kokonaisuudessaan turnaukseen osallistui noin 240 pelaajaa. Tammerilaisista Arturs Neiksans voitti, Alexei Shirov ja Igor Kovalenko jakoivat 8.sjaa. Suomalaisista Mika Karttunen onnistui mainiosti vahvassa seurassa ja oli 20. parantaen alkusijoitustaan yli kahdellakymmenellä sijalla. Myös Jyrki Kytöniemi paransi 20 sijoitusta alkusijaansa nähden ja oli 42. Kai Muttilainen oli 54. ja paransi hieman. Ensi vuonna pääsemme toivottavasti matkaan hieman suuremmalla porukalla, mutta tällä kertaa aikatauluongelmat ja muutamat sairastumiset pienensivät kokoonpanoa.

22.02.2016

Tamperelaiset olivat omaa luokkaansa Porissa pelatussa Opiskelijoiden SM-turnauksessa. Jani Ahvenjärvi voitti tuloksella 6½/7, Henri Pohjala oli toinen (6) ja Henri Torkkola kolmas (5½). Neljättä sijaa jakoi neljä pelaajaa, ja he jäivät selvästi kärkikolmikosta saalistettuaan kukin 3½ pistettä.

21.02.2016

Koululaisten PM-kisat pelattiin tänä vuonna Ruotsin Kostassa. Tammer-Shakin Konsta Jaakkola ja Niko Palttala edustivat Suomea D- ja E-ryhmissä. Niko pelasi vahvan turnauksen ja sai tulokseksi 3/6, mikä riitti kuudenteen sijaan. Konsta taisteli koko kisan ajan kärkikahinoissa, ja voitto viimeisestä pelistä olisi tuonut mestaruuden. Valitettavan ratkaisupelin häviön jälkeen sijoitus oli lopulta neljäs tuloksella 3½/6.

15.02.2016

Nopean shakin joukkueiden Suomen mestaruudesta pelattiin Tampereella Pirkkahallissa 13.-14. helmikuuta. Voittajaksi tiukaksi muodostuneessa kisassa selviytyi Tammer-Shakin ykkösjoukkue (Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Janne Mertanen, Jyrki Kytöniemi, Henri Torkkola, Pekka Kaatiala ja Jorma Kekki). Tammer kukisti viimeisessä ratkaisuottelussa Matinkylän Shakkikerhon luvuin 3-2.

Nopean shakin joukkuekilpailu oli osa Valon SM-viikkoa, jossa kisailtiin kaikkiaan 22 lajin Suomen mestaruuksista. SM-viikko järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja monilajitapahtumassa oli hieno tilaisuus kohdata niin tuttujen kuin tuntemattomienkin lajien harrastajia. Shakinpelaajia SM-kilpailu veti tällä kertaa 12 joukkuetta ja 75 pelaajaa. Joukkueet kohtasivat kilpailussa kaikki toisensa kertaalleen.

Ylen lähetys finaali kierrokselta alkaen 51.30.