Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

22.02.2016

Tamperelaiset olivat omaa luokkaansa Porissa pelatussa Opiskelijoiden SM-turnauksessa. Jani Ahvenjärvi voitti tuloksella 6½/7, Henri Pohjala oli toinen (6) ja Henri Torkkola kolmas (5½). Neljättä sijaa jakoi neljä pelaajaa, ja he jäivät selvästi kärkikolmikosta saalistettuaan kukin 3½ pistettä.

21.02.2016

Koululaisten PM-kisat pelattiin tänä vuonna Ruotsin Kostassa. Tammer-Shakin Konsta Jaakkola ja Niko Palttala edustivat Suomea D- ja E-ryhmissä. Niko pelasi vahvan turnauksen ja sai tulokseksi 3/6, mikä riitti kuudenteen sijaan. Konsta taisteli koko kisan ajan kärkikahinoissa, ja voitto viimeisestä pelistä olisi tuonut mestaruuden. Valitettavan ratkaisupelin häviön jälkeen sijoitus oli lopulta neljäs tuloksella 3½/6.

15.02.2016

Nopean shakin joukkueiden Suomen mestaruudesta pelattiin Tampereella Pirkkahallissa 13.-14. helmikuuta. Voittajaksi tiukaksi muodostuneessa kisassa selviytyi Tammer-Shakin ykkösjoukkue (Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Janne Mertanen, Jyrki Kytöniemi, Henri Torkkola, Pekka Kaatiala ja Jorma Kekki). Tammer kukisti viimeisessä ratkaisuottelussa Matinkylän Shakkikerhon luvuin 3-2.

Nopean shakin joukkuekilpailu oli osa Valon SM-viikkoa, jossa kisailtiin kaikkiaan 22 lajin Suomen mestaruuksista. SM-viikko järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja monilajitapahtumassa oli hieno tilaisuus kohdata niin tuttujen kuin tuntemattomienkin lajien harrastajia. Shakinpelaajia SM-kilpailu veti tällä kertaa 12 joukkuetta ja 75 pelaajaa. Joukkueet kohtasivat kilpailussa kaikki toisensa kertaalleen.

Ylen lähetys finaali kierrokselta alkaen 51.30.

07.02.2016

SM-liiga

Tammer-Shakin edustusjoukkue haki lauantaina niukan 1-2 vierasvoiton keskikastissa majailevasta Kymen Shakkikerhosta. Henri Pohjala ja Jani Ahvenjärvi ottivat tärkeät voitot. Sunnuntain kotipelissä Velhoja vastaan palattiin normaaliin päiväjärjestykseen, kun voitto irtosi ilman suurempia ongelmia 3-0. Voittajina Mika Karttunen, Janne Mertanen ja Henri Torkkola. Etelä-Vantaan hävittyä viikonlopun aikana Jyväskylälle, venähti piste-ero sarjakakkoseen jo kolmeen pisteeseen. Kierroksia on jäljellä enää kolme, joten Tammer-Shakki lähtee mainioista asetelmista puolustamaan mestaruuttaan maaliskuun päätöskierroksille.

1.divisioona

Tammer-Shakki 2 pelasi niukan 1-1 tasapelin PSY:n kanssa ja säilytti näin hyvät mahdollisuudet sarjapaikkansa säilyttämiseen ensi kaudelle. Jukka Harju toi kotijoukkueen ainoan voiton 4. pöydällä. Eroa toisen putoajan paikaan on nyt kaksi pistettä, kun otteluita on jäljellä tasan yksi.

2.divisioona

Sarjanousun jo aiemmin varmistanut Tammer-Shakki 3 hävisi niukasti 2-1 Moukkien vieraana. Kimmo Vaaramo oli jälleen pelipäällä ja voitti oman pelinsä.
Tammer-Shakki 4 pelasi niin ikään paikalliskamppailun TaSK:in kanssa ja hävisi 1-3. Risto Karttinen toi ainoan voiton. Viimeiselle kierrokselle jäi haastetta kun sarjapaikan säilyttämiseen vaaditaan voitto lohkoa johtavasta Loimaasta.

3.divisioona

Tammer-Shakki 5 hävisi lohkon voittaneelle Akaalle, mutta kiusasi kahden tasapelin verran, 3-0.
Juniorijoukkue Tammer-Shakki 6 teki voitokkaan vierasmatkan Vammallan 2. joukkueen vieraaksi ja voitti vakuttavasti 1-4. Voittajina Jaakko Takala, Kim Forsbacka, Samuel Peltola ja Roope Kantell.
Naisjoukkueen kausi päättyi 4-1 vierashäviöön Pässin 2. vieraana. Elisabet Hollmerus otti joukkueen ainoan voiton.

31.01.2016

Mika Karttunen nappasi jo 11. mestaruutensa Ylivieskassa järjestetyssä pikapelin SM-turnauksessa. Naisten sarjassa Heini Rinteen voitto oli ensimmäinen lajiaan, pronssia oli jo vuodelta 2006. Muut Tammer-Shakkilaiset menestyivät kohtuullisesti, Henri Torkkola oli kuudes ja Pekka Kaatiala kahdeksas.