Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

15.02.2016

Nopean shakin joukkueiden Suomen mestaruudesta pelattiin Tampereella Pirkkahallissa 13.-14. helmikuuta. Voittajaksi tiukaksi muodostuneessa kisassa selviytyi Tammer-Shakin ykkösjoukkue (Mika Karttunen, Jani Ahvenjärvi, Janne Mertanen, Jyrki Kytöniemi, Henri Torkkola, Pekka Kaatiala ja Jorma Kekki). Tammer kukisti viimeisessä ratkaisuottelussa Matinkylän Shakkikerhon luvuin 3-2.

Nopean shakin joukkuekilpailu oli osa Valon SM-viikkoa, jossa kisailtiin kaikkiaan 22 lajin Suomen mestaruuksista. SM-viikko järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja monilajitapahtumassa oli hieno tilaisuus kohdata niin tuttujen kuin tuntemattomienkin lajien harrastajia. Shakinpelaajia SM-kilpailu veti tällä kertaa 12 joukkuetta ja 75 pelaajaa. Joukkueet kohtasivat kilpailussa kaikki toisensa kertaalleen.

Ylen lähetys finaali kierrokselta alkaen 51.30.

07.02.2016

SM-liiga

Tammer-Shakin edustusjoukkue haki lauantaina niukan 1-2 vierasvoiton keskikastissa majailevasta Kymen Shakkikerhosta. Henri Pohjala ja Jani Ahvenjärvi ottivat tärkeät voitot. Sunnuntain kotipelissä Velhoja vastaan palattiin normaaliin päiväjärjestykseen, kun voitto irtosi ilman suurempia ongelmia 3-0. Voittajina Mika Karttunen, Janne Mertanen ja Henri Torkkola. Etelä-Vantaan hävittyä viikonlopun aikana Jyväskylälle, venähti piste-ero sarjakakkoseen jo kolmeen pisteeseen. Kierroksia on jäljellä enää kolme, joten Tammer-Shakki lähtee mainioista asetelmista puolustamaan mestaruuttaan maaliskuun päätöskierroksille.

1.divisioona

Tammer-Shakki 2 pelasi niukan 1-1 tasapelin PSY:n kanssa ja säilytti näin hyvät mahdollisuudet sarjapaikkansa säilyttämiseen ensi kaudelle. Jukka Harju toi kotijoukkueen ainoan voiton 4. pöydällä. Eroa toisen putoajan paikaan on nyt kaksi pistettä, kun otteluita on jäljellä tasan yksi.

2.divisioona

Sarjanousun jo aiemmin varmistanut Tammer-Shakki 3 hävisi niukasti 2-1 Moukkien vieraana. Kimmo Vaaramo oli jälleen pelipäällä ja voitti oman pelinsä.
Tammer-Shakki 4 pelasi niin ikään paikalliskamppailun TaSK:in kanssa ja hävisi 1-3. Risto Karttinen toi ainoan voiton. Viimeiselle kierrokselle jäi haastetta kun sarjapaikan säilyttämiseen vaaditaan voitto lohkoa johtavasta Loimaasta.

3.divisioona

Tammer-Shakki 5 hävisi lohkon voittaneelle Akaalle, mutta kiusasi kahden tasapelin verran, 3-0.
Juniorijoukkue Tammer-Shakki 6 teki voitokkaan vierasmatkan Vammallan 2. joukkueen vieraaksi ja voitti vakuttavasti 1-4. Voittajina Jaakko Takala, Kim Forsbacka, Samuel Peltola ja Roope Kantell.
Naisjoukkueen kausi päättyi 4-1 vierashäviöön Pässin 2. vieraana. Elisabet Hollmerus otti joukkueen ainoan voiton.

31.01.2016

Mika Karttunen nappasi jo 11. mestaruutensa Ylivieskassa järjestetyssä pikapelin SM-turnauksessa. Naisten sarjassa Heini Rinteen voitto oli ensimmäinen lajiaan, pronssia oli jo vuodelta 2006. Muut Tammer-Shakkilaiset menestyivät kohtuullisesti, Henri Torkkola oli kuudes ja Pekka Kaatiala kahdeksas.

25.01.2016

Matti Kuusela 1946-2015

Joulun 2015 alla tuli suruviesti Tammer-Shakin pidetyn jäsenen Matti Kuuselan poismenosta.
Matti tuli Tampereen shakkielämään 60-luvulla Kalevan shakkikerhoon ja muutettuaan Raholaan hän siirtyi Tampereen shakinystäviin pienen shakkitauon jälkeen.
Matti oli TaSYssä kerhon kantavia voimia ja oli järjestämässä useita turnauksia ja SM-liigan otteluita niin kotikerholla Tesomalla kuin matkaotteluissakin. Sama toimeliaisuus jatkui vielä Tammer-Shakissakin, vaikka joistain aktiviteeteista Matti vapaaehtoisesti luopui työkiireidensä takia. Aina hän kuitenkin oli valmis matkaotteluiden autokuskiksi, kun häneltä apua pyydettiin.
Meille vanhemman polven shakinpelaajille tuli tutuksi kerhopeleissä Matin monasti ääneen lausuma ihmettely ”no, no”, jos vastustaja teki hänen mielestään provokatiivisen hyökkäyssiirron ja oikeaan hurjaan tilanteeseen saattoi tulla yksi ”no” vielä lisää! Virallisissa kilpailupeleissä Matti herrasmiehenä noudatti sääntöjä eikä kommentoinut pelien kulkua tietenkään millään tavoin.
Pelivahvuudeltaan Matti oli parhaimmillaan vahva mestariehdokasluokan pelaaja, mutta elämään varmasti tässäkin kohtaa rauhallisesti suhtautuvana ei hän mestaritittelin tavoittelua pitänyt varmaankaan kovin tärkeänä. Viime vuosina kilpailupelit jäivät joukkuepelejä lukuun ottamatta vähemmälle, mutta työhuoneessa saattoi hän pelata töiden vastapainoksi montakin nettipeliä päivän aikana.
Tampereen shakkielämä jää kaipaamaan tyylikästä ihmistä ja shakkipersoonaa.
Tampereella 19.1.2016
Jaakko Mäntyniemi, Matin monivuotinen shakkikaveri.
Muisteluissa auttoivat Olli Helander ja Voitto Särkilahti.

Kari Hyötylä 1947-2016

Kari Hyötylä lähti keskuudestamme 13.1 kirjaimellisesti (talvi)saappaat jalassa nopeasti äkillisen sairauskohtauksen viemänä.
Tässä vielä Karin vuosi sitten antama haastattelu Mustavalkoisten ruutujen salat

16.01.2016

2.divisioona

Tammer-Shakki 3 voitti Euran shakkikerhon lohkonsa kärkikamppailussa niukasti 1-2. Voiton ansiosta varmistui nousu 1.divisioonaan jo ennen viimeistä kierrosta. Tärkeät voitot nappasivat Jorma Kekki ja Jaakko Mäntyniemi.
Tammer-Shakki 4 pelasi niin ikään vierasottelun. Järvenpään shakkikerho kaatui 0-2. Tuloksen ansiosta joukkueella on hyvät mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka myös tulevalle kaudelle. Voitot Keijo Kapaselle ja Mikko Saloselle.

3.divisioona

Tammer-Shakki 5 vieraili Mäntässä ja pelasi tasatuloksen 2-2. Mäntästä Tampereelle juuri kauden alla vaihtanut Aku Salminen voitti vahvan esityksen jälkeen 1.pöydällä. Toisen pisteen toi Jouni Vaaramo. Juuso Vallius pelasi tasapelin ensimmäisessä virallisessa selopelissään.
Juniorijoukkue Tammer-Shakki 7 sai vieraita Porista. Tiukkojen tilanteiden jälkeen niukka häviö 2-3. Voittajana Konsta Jaakkola 250 selopistettä vahvempaa vastustajaa vastaan.
Naisjoukkueemme Tammer-Shakki 8 pelasi tulevaa nousijaa Akaan Shakkia vastaan ja hävisi rumasti 0-5. Vierailijoiden pelisilmä petti ikävästi joukkuetta kootessa. Paikalle oli tuotu parhaimmisto, mikä tarkoitti pienimmilläänkin 400 selopisteen eroa pelaajien välillä.