Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

25.01.2016

Matti Kuusela 1946-2015

Joulun 2015 alla tuli suruviesti Tammer-Shakin pidetyn jäsenen Matti Kuuselan poismenosta.
Matti tuli Tampereen shakkielämään 60-luvulla Kalevan shakkikerhoon ja muutettuaan Raholaan hän siirtyi Tampereen shakinystäviin pienen shakkitauon jälkeen.
Matti oli TaSYssä kerhon kantavia voimia ja oli järjestämässä useita turnauksia ja SM-liigan otteluita niin kotikerholla Tesomalla kuin matkaotteluissakin. Sama toimeliaisuus jatkui vielä Tammer-Shakissakin, vaikka joistain aktiviteeteista Matti vapaaehtoisesti luopui työkiireidensä takia. Aina hän kuitenkin oli valmis matkaotteluiden autokuskiksi, kun häneltä apua pyydettiin.
Meille vanhemman polven shakinpelaajille tuli tutuksi kerhopeleissä Matin monasti ääneen lausuma ihmettely ”no, no”, jos vastustaja teki hänen mielestään provokatiivisen hyökkäyssiirron ja oikeaan hurjaan tilanteeseen saattoi tulla yksi ”no” vielä lisää! Virallisissa kilpailupeleissä Matti herrasmiehenä noudatti sääntöjä eikä kommentoinut pelien kulkua tietenkään millään tavoin.
Pelivahvuudeltaan Matti oli parhaimmillaan vahva mestariehdokasluokan pelaaja, mutta elämään varmasti tässäkin kohtaa rauhallisesti suhtautuvana ei hän mestaritittelin tavoittelua pitänyt varmaankaan kovin tärkeänä. Viime vuosina kilpailupelit jäivät joukkuepelejä lukuun ottamatta vähemmälle, mutta työhuoneessa saattoi hän pelata töiden vastapainoksi montakin nettipeliä päivän aikana.
Tampereen shakkielämä jää kaipaamaan tyylikästä ihmistä ja shakkipersoonaa.
Tampereella 19.1.2016
Jaakko Mäntyniemi, Matin monivuotinen shakkikaveri.
Muisteluissa auttoivat Olli Helander ja Voitto Särkilahti.

Kari Hyötylä 1947-2016

Kari Hyötylä lähti keskuudestamme 13.1 kirjaimellisesti (talvi)saappaat jalassa nopeasti äkillisen sairauskohtauksen viemänä.
Tässä vielä Karin vuosi sitten antama haastattelu Mustavalkoisten ruutujen salat

16.01.2016

2.divisioona

Tammer-Shakki 3 voitti Euran shakkikerhon lohkonsa kärkikamppailussa niukasti 1-2. Voiton ansiosta varmistui nousu 1.divisioonaan jo ennen viimeistä kierrosta. Tärkeät voitot nappasivat Jorma Kekki ja Jaakko Mäntyniemi.
Tammer-Shakki 4 pelasi niin ikään vierasottelun. Järvenpään shakkikerho kaatui 0-2. Tuloksen ansiosta joukkueella on hyvät mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka myös tulevalle kaudelle. Voitot Keijo Kapaselle ja Mikko Saloselle.

3.divisioona

Tammer-Shakki 5 vieraili Mäntässä ja pelasi tasatuloksen 2-2. Mäntästä Tampereelle juuri kauden alla vaihtanut Aku Salminen voitti vahvan esityksen jälkeen 1.pöydällä. Toisen pisteen toi Jouni Vaaramo. Juuso Vallius pelasi tasapelin ensimmäisessä virallisessa selopelissään.
Juniorijoukkue Tammer-Shakki 7 sai vieraita Porista. Tiukkojen tilanteiden jälkeen niukka häviö 2-3. Voittajana Konsta Jaakkola 250 selopistettä vahvempaa vastustajaa vastaan.
Naisjoukkueemme Tammer-Shakki 8 pelasi tulevaa nousijaa Akaan Shakkia vastaan ja hävisi rumasti 0-5. Vierailijoiden pelisilmä petti ikävästi joukkuetta kootessa. Paikalle oli tuotu parhaimmisto, mikä tarkoitti pienimmilläänkin 400 selopisteen eroa pelaajien välillä.

15.01.2016

Alexei Shirov sijoittui toiseksi Arabiemiraateissa pelatussa uudenvuoden turnauksessa. Vahvaan turnaukseen otti osaa lähes 100 tittelipelaajaa.
Igor Kovalenko voitti Paul Keresin muistoturnauksen tuloksella 9/11. Taakse jäivät muun muassa Boris Gelfand ja Peter Svidler.
Pekka Köykkä edusti Tammer-Shakkia Rilton cupissa. Tuloksella 5/9 irtosi 31. sija ja kymmenkunta elopistettä.

01.01.2016

Tammer-Shakki järjestää jäsenilleen koko kevään kestävän pitkän pelin harjoitusturnauksen. Pelit eivät mene selolaskentaan, eli lisenssiä ei vaadita. Turnaus on siis oiva tapa harjoitella virallisia turnauspelejä varten. Pelaajat sopivat keskenään peliajan ja paikan, joten turnaukseen voi osallistua, jos kalenterista löytyy kahdesti kuussa pari tuntia vapaata aikaa. Lue tarkemmat tiedot kutsusta ja ilmoittaudu lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy 10.1.

20.12.2015

Tammer-Shakin perinteinen kinkkuturnaus pelattiin 20.12 yhteensä 66 pelaajan voimin. Voittajaksi selviytyi puolen pisteen erolla Tammer-Shakin Pekka Köykkä 6½/7. Toista sijaa jakoivat Tommi Luukkonen ja Jyrki Kytöniemi kuudella pisteellä. Muita palkittuja olivat paras alle 1900 seloinen Kalervo Räisänen, sekä paras alle 1600 seloinen Olli Järviniemi. Täydelliset tulokset tästä.