Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

17.09.2016

SM-liiga

Tammer-Shakki aloitti kautensa vieraissa nousijajoukkue Karjaan Uraa vastaan. Hieman varamiehisinä otteluun lähteneet Tamperelaiset takoivat taululle lopulta vakuuttavat 1-6 lukemat. Voittajina Mika Karttunen, Henri Pohjala, Henri Torkkola, Jyrki Kytöniemi, Samuli Nieminen, sekä Markku Iivonen.

1.divisioona

Tammer-Shakki 2 pelasi vieraissa lohkon nousijasuosikkia, Vammalan shakkikerhoa, vastaan. Tammer-Shakki onnistui voittamaan hienosti 1-3, kun Hannu Salokangas, Pekka Kaatiala, sekä Petri Pietarinen voittivat pelinsä.

Tammer-Shakki 3:lla oli vielä 2 joukkuettakin kovemman paikan edessä Vierumäellä, kun vastaan asettui liigasta niukasti viime kaudella pudonnut Kymen Shakki. 1-5 häviöstä huolimatta Tamperelaisten on syytä olla ylpeitä, kun kärkipöydillä Jukka Harju, Jorma Kekki pitivät tasapelit selvästi vahvempia vastustajiaan vastaan ja Mikko Salonen voitti oman pelinsä jatkaen siitä mihin viime kaudella jäi.

2.divisioona

Tammer-Shakki 4 pelasi kotipelin Sammonkadulla I-HSK:n 2 joukkuetta vastaan. Tommi Lindholm, Jarmo Terho ja Jani Hakala voittivat. Häviöitä ei tullut lainkaan, joten lopputulos 3-0.

3.divisioona

Tammer-Shakin juniorijoukkueet pelasivat ensimmäisellä kierroksella vastakkain ja ottelu päättyi 6. joukkueen 3-0 voittoon. Voittajina Jaakko Takala, Niklas Jaakkola ja Jimi Multanen

13.09.2016

42. shakkiolympialaiset pelattiin Bakussa, Azerbaidžanin pääkaupungissa, jossa on yli 2 miljoonaa asukasta. Kahden vuoden välein pelattavat shakkiolympialaiset ovat merkittävin shakkitapahtuma, ja tänä vuonna mukana tässä mahtavassa joukkuekilpailussa oli lähes 180 maata. Miesten sarjan voittajaksi selviytyi USA ja naisten sarjan voiton vei Kiina. Tammer-Shakista Suomen maajoukkuetta edustivat Mika Karttunen ja Heini Rinne. Latvian maajoukkueessa, toisin sanoen Tammer-Shakin 1.joukkueessa, pelasivat vahvistuksemme Alexei Shirov, Igor Kovalenko, sekä Arturs Neiksans.

Kokenut arvokisakävijä Mika Karttunen pelasi vahvuuslukujen valossa suunnilleen omalla tasollaan saaden 6/10 pistettä.

Ensimmäistä kertaa maajoukkueessa pelanut Heini Rinne aloitti turnauksen varovasti häviöllä ja kolmella tasapelillä, mutta sitten tahti parani ja lopputulos 5½/10 oli ihan hyvä tulos ensikertalaiselle.

27.08.2016

Tammer-Shakin junioreista Sini Jokinen, Elisabet Hollmérus ja Niklas Jaakkola edustivat Suomea nuorten EM-kilpailuissa Prahassa. Elisabet saavutti 2½ pistettä alle 12-vuotiaiden sarjassa, Sinin tulos oli 3 pistettä alle 10-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ja Niklaksen tulos 3 pistettä alle 8 vuotiaiden sarjassa. Kaikki paransivat hieman lähtösijoitukseen verrattuna.

08.08.2016

Viiden joukkuemestaruuden putki katkesi niukasi Talin joukkuepikapelin SM-turnauksessa, kun ykkösjoukkueemme jäi vaivaisen pisteen erolla kolmanneksi. Pronssia voittaneessa joukkueessa pelasivat Mika Karttunen, Henri Pohjala, Pekka Köykkä ja Jani Ahvenjärvi.

Kaiken kaikkiaan Tammer-Shakilla oli mukana 9 joukkuetta, joka oli turnauksen suurin määrä TuTS:in ohella. Myös mestaruusryhmässä sunnuntaina pelannut Tammer 2 oli lievänä pettymyksenä 13. Tammer 3 voitti 1.sijoitusryhmän ollen kokonaiskilpailun 29. Tammer 4 ja 5 pelasivat niin ikään 1.sijoitusryhmässä päätyen peräkkäisille sijoille 52 ja 53. Tammer 6 oli 123. ja Tammer 8 130. Tammer 7 loppusijoitus oli 151. ja Tammer 9 166. Kaiken kaikkiaan joukkueita osallistui 177.

28.07.2016

Tampereen avoin pikapelimestaruus ratkaistiin tänä vuonna 31 pelaajan kesken. Turnaus oli vahvin Tampereen avoin vuosiin kun puolet finaalin pelaajista oli vähntään shakkimestarkin tittelin omaavia pelaajia. Tiukan taiston jälkeen voittoa jakoivat Jani Ahvenjärvi 9/11 ja Pekka Köykkä 9/11. Niin ikään kolmas sija meni jakoon Henri Torkkolan 7½/11 ja Sauli Alhon 7½/11 kesken. 1.Sijoitusryhmän voitti Aku Salminen ja toisen Heini Rinne. Linkki tuloksiin.