Tammer-Shakki

Tervetuloa Tampereen suurimman shakkikerhon kotisivuille!

Uutisia

12.03.2017

Tammer-Shakki on voittanut Suomen mestaruuden.

16.03.2017 Analyysi-iltamat, edellisen viikonlopun JSM-pelit mestaruusjuhlan hengessä. (Sammonkatu 17-19), klo 18.00 alkaen.

Viimeisen kierroksen tulokset

V.Jaakkola

28.02.2017

Tammer-Shakin juniori Elias Keso sijoittui hienosti neljänneksi Nuorten PM-kilpailujen D-ryhmässä, Drammenissa, Norjassa, 17.-19.2.2017. Hän sai 4/6 pistettä ja hävisi pronssin vasta kolmannella vertailulla. Keso ei kunnioittanut turhaan vastustajiensa lukuja ja tämän sai ikävästi todeta, esim. ryhmän toiseksi rankattu ruotsalainen Philip Sandberg, joka hävisi Eliakselle preussilaisessa mustilla näytöstyyliin. Keson suoritus oli muutenkin huippuluokkaa ja hän nostikin Fiden vahvuuslukuaan eniten koko ryhmässä, 118 elopistettä!

Turnauksen tulokset ja pelit

J.Kytöniemi

28.02.2017

SM-liiga

Tammer-Shakki isännöi Aatosta lauantaina Ratinassa ja otti melkein alusta lähtien homman haltuun isännän elkein saavuttaen lopulta hallitun 4-2 -voiton. Maalintekijöinä tuulettivat Mika Karttunen, Henri Pohjala, Pekka Köykkä ja Samuli Nieminen - kaikki olivat taktisesti valppaina, mutta Köykän benoni-taiturointi oli lisäksi esteettistä. Sunnuntaina oteltiin TammerSh-EtVaS Sammonkadun toimistolla. Tiukka ja vähämaalinen kamppailu kääntyi niukasti vierailijoille aikapulavaiheissa, tulos 1-2. Ainoan voiton toi toistamiseen benonilla Köykkä.

1.divisioona

A-lohkossa pelattiin sarja loppuun pohjoisten hiihtolomien takia. Lauantaina TammerSh 2 kohtasi liigapaikkaa tähyilevän HSK:n ja sunnuntaina lähes yhtä hyvin pelanneen SSK:n Areenalla. 2-joukkue oli selvä altavastaaja alapöydillä, mutta oli silti lähellä viedä joukkuepisteen Klubilta. Antero Natri koulutti valkeilla entistä maajoukkuepelaajaa KvM Joose Norria. Lisäksi muista hyvistä suorituksista voi mainita Juhani Mustelinin ja Risto Karttisen remissit shakkimestareista. Aku Salmisen aggressiivinen pelinvienti oli lähellä tuoda koko pisteen Klubin puheenjohtajasta. Mikko Salonen joutui kieltäytymään remissistä ja yrittämään tasoitusta heikoin tuloksin, joten HSK voitti 3-1. Sunnuntaina TammerSh 2 joutui antamaan pelaajapulassaan yhden luovutusvoiton. Muutenkin motivaatio oli hiukan kadoksissa ja joukkue jäi maalittomaan tulokseen 4-0 -häviöllä.

B-lohkossa TammerSh 3 taisteli ns. neljän pisteen ottelussa helsinkiläisen Käpylän Shakkikerhon kanssa Ratinassa. Ottelu oli tasainen ja monimaalinen, mutta lopulta tammerilaisittain epäonninen - valitettavasti tulokseksi kirjattiin 3-4 -tappio. Voittajina olivat Markku Iivonen, Tommi Lindholm ja Jani Hakala. Häviöstä huolimatta T3:lla on vielä joitain mahdollisuuksia sarjapaikan säilymiseen.

2.divisioona

Lohko 3:ssa 4-joukkue kohtasi selkeästi vahvistuneen TaSK:n Ratinassa. Kamppailu oli yhtä vaikea kuin ennakkoon odotettiinkin. 0-4 -häviö ei selittelyjä kaipaa. Viimeisellä kierroksella tarvitaan pieniä urotekoja sarjapaikan uusimiseen.

3.divisioona

TammerSh 5 matkusti Mänttään yhden luovutetun pöydän kera. Ottelu oli silti tasaväkinen ja häviö kirjattiin vain 3-2 -lukemin. Ismo Syrjälä ja Juha Vuorinen takoivat maalin mieheen. TammerSh 7 kukisti vierailija JyS 3:n myös 3-2 lukemin. Tärkeät pisteet toivat juniorit Niko Palttala, Roope Kantell ja Samu Kärki.

Liigakapteeni J.Kytöniemi

22.01.2017

1.divisioona

A-lohkossa 2-joukkueemme matkusti sarjapaikan kannalta tärkeään otteluun Turkuun TuTS 2:ta vastaan. Vahva ryhmämme otti selkeän 0-4 -voiton eikä edes viereisen kuvan muuttuneet huolto-olosuhteet taipaleelta häirinneet työtämme. Valkeilla maalin tekivät Jarkko Penttinen, Samuli Nieminen ja Antero Natri sekä ottelun viimeisessä pelissä mustilla Jarmo Sorvari.

B-lohkossa TammerSh 3 isännöi Lahden Shakkia Ratinassa ja vaikka lahtelaiset pelasivat ilman ykköstykkiään, shakkimestari Jyrki Kilttiä, niin 1-4 -tappio oli harmittava tosiasia. Toki 1.pöydällä oli nytkin joukkueeseen joulukuussa nimetty mestaritasoinen venäläinen, Daniil Gorlov. Ainoan voiton Tammer-Shakille otti viidennen pöydän Tommi Lindholm. Toinenkin piste oli liki Jani-Petteri Niemellä, mutta tehtäväniekkana tunnettu mestariehdokas Jorma Pitkänen pelastautui niukasti remiansalla.

2.divisioona

Lohko 3:ssa oli 4-joukkueellamme ns. neljän pisteen vierasottelu paikallisvihulaisten Moukkien kanssa Hatanpäällä. Tällä kertaa mikään ei onnistunut pelaajiltamme, jotka olivat selvä suosikki kamppailussa. Voitto olisi lähes varmasti taannut sarjapaikan seuraavalle kaudelle, mutta tammerilaisten oli kuin olikin tyytyminen 4-1 -häviöön - vain koko kauden loistavasti pelannut Jani Hakala kaatoi miniatyyrillä viidennen pöydän Moukan. Sarjapaikan säilyttäminen on vielä mahdollista, mutta se vaatii viime kauden tapaan urotekoja.

3.divisioona

Kaikki kotiottelut pelattiin Ratinan stadionin kahviossa Pasi Inkalan ja Jorma Kekin toimiessa seremoniamestareina. TammerSh 5 sai huomata toisen juniorijoukkueemme, TammerSh 7:n, tason nousseen entisestään, kun voitto kirjattiin vähäisin 2-0 -lukemin. Valkeilla vauhdissa olivat Ismo Syrjälä ja Juha Vuorinen. Eritoten huomion ansaitsi juniori Niko Palttala remissillään I-luokan pelaaja Jarmo Terhosta. TammerSh 6:n junioritiimi kamppaili parhaansa saaden 1½ pistettä selvästi vahvemmasta Jyväs-Shakin 3:sta. Maalintekijänä oli Elias Keso. Reedin luotsaama naisjoukkueemme, TammerSh 8, taisteli tiukasti sarjapisteistä Hämeenlinnan kakkosjoukkueen kanssa. Tuloksena oli harmittavan niukka 2-3 -häviö. Voitot toivat Darren Reed ja Kristiina Kronholm

Liigakapteeni J.Kytöniemi

06.01.2017

Tervehdys tammershakkilaiset!

Kerhokyselymme sai mukavasti vastauksia, kun pikkaista vajaa 30% kerhomme jäsenistä otti kantaa vuoden lopussa lähetettyyn sähköpostikyselyyn. Ennen kuin mennään tarkemmin kyselyn tuloksiin ja johtopäätöksiin, niin tuodaan julki, ketkä voittivat kyselyn palkintona olleet arvottavat shakkimukit. Arpaonni suosi Juuso Valliusta ja Pasi Inkalaa - onnittelut voittajille!

Kerhokyselystä kävi ilmi, että torstai on ylivoimaisesti suosituin ehdokas kerhoillan päiväksi. Otamme tästä heti kiinni, ja asetamme vuoden 2017 ensimmäisen kerhoillan alkamaan torstaina 19.1. klo 18->. Ensisijaisena kerhoiltojen pitopaikkana toimii Shakkilinnan opetus- ja valmennustila (Sammonkatu 17-19) Suomen Shakkiliiton toimistolla. Tilaa on uudelleen järjestelty hieman tilavammaksi, mutta fysiikan lakien edessä joudumme kuitenkin olemaan nöyränä. Toisaalta tiivis tunnelma kasvattaa yhdessä tekemisen henkeä, jota peräänkuulutettiin myös osassa kyselyn vastauksissa. Sosiaalisista tapahtumista eniten kannatusta sai kesäjuhlat. Puheenjohtaja ja hallitus alkaakin heti tällä paikalla makustelemaan mahdollisuuksia järjestää tapahtumaa joko erikseen tai samassa yhteydessä jonkun kilpailun kanssa - esimerkiksi Tammer-Shakin mestaruuskilpailun, joka sai laajalti kannatusta toteutettuna nopean shakin kilpailuna tai pikashakkina. Toki jokainen hyvän idean päähänsä saava kerholainen voi laittaa viestiä minulle asiasta, siis missä ja miten kesäjuhlat voisi toteuttaa. Sana on vapaa.

Mitä tulee kerhoiltojen formaattiin, niin Tammer-Shakissa ollaan vuosia hämmennetty vuorotellen 5 minuutin ja 15 minuutin "peruspuuroa", jota varmasti muutkin Suomen shakkikerhoista pyörittävät kauhaa uusimatta vuodesta toiseen. Peruspuuroa tarvitsemme, se ravitsee shakillista henkeä. Siten perinteitä ei aleta kuoppaamaan, mutta pienen uudistuksen tarve tuli selvästi vastauksista ilmi. Kyselyn perusteella merkittävä osa kerholaisista haluaisi kerhoiltoihin myös vaihtuvaa ohjelmaa. Ryhdymme ideoista tekoihin, ja otamme nyt kevätkaudella 2017 ohjelmistoon joka kuukausi ns. spesiaalikerran, jolloin on luvassa tilanteen mukaan esim. JSM-pelien jälkianalyysiä, aikatasoituspikapeliä ja edustuspelaajan simultaania. Erikoiskertojen ajankohdat löytyvät kalenteristamme. Pian alkava kevätkausi antaa meille tärkeää informaatiota, onko suunta oikea vai tuleeko kesä- ja syyskaudella tehdä tarkennuksia kerhoiltojen ohjelmaan. Tärkeintä on, että ei pelätä kokeilla uusia ideoita. Vain sitä kautta toimintaa voidaan kehittää.

Jäsenistöllä oli huolena myös seloturnausten tilanne. Ei hätää, sillä Tammer-Shakki aikoo järjestää vähintään kaksi viikonlopputurnausta (toinen keväällä, toinen syksyllä). Ideana on järjestää myös Tammer-Shakin mestaruusturnaus, todennäköisesti nopean shakin turnauksena. Muitakin ideoita on vireillä, mutta niiden kohdalla muutama kysymysmerkki täytyy saada taipumaan positiiviseksi huutomerkiksi.

Kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille!

Hyvää alkanutta shakkivuotta ja menestyksekkäitä siirtoja itse kullekin!

Mika Karttunen, Tammer-Shakin pj.